Zijn Zero Turn zitmaaiers goed op heuvels?


Veel mensen beginnen steeds meer vertrouwd te raken met de innovatieve gazonverzorgingsmachines die Zero Turn zitmaaiers worden genoemd (klik voor beoordeling). Deze machines kunnen bogen op indrukwekkende maaitijden en een enorme kracht, maar ook op efficiëntie en wendbaarheid. Als het erop aankomt, is het moeilijk om de indrukwekkende kenmerken en functies van de Zero Turn zitmaaiers te verslaan. Dit betekent echter niet dat het onmogelijk is om de Zero Turn zitmaaiers te overtreffen. Zero Turn zitmaaiers hebben veel voordelen die in het voordeel van de meeste huiseigenaren spelen.

Ze staan bekend om hun snelheid en wendbaarheid. Zero Turn zitmaaiers hebben echter wel een zwak punt dat niet te vermijden is – heuvels. Het ontwerp van de Zero Turn zitmaaiers maakt gebruik van wat men noemt een zwenkwiel om voor de machine te sturen. Dit helpt hem om snel en efficiënt te bewegen – vooral bij het maken van bochten. Het enige nadeel is echter dat deze zwenkwielen niet veel stabiliteit of tractie hebben als het gaat om het hanteren van steile hellingen.

Wat is precies steil? Dat hangt af van het soort omgeving waarin u zich bevindt en met wat voor soort werf u werkt. De meeste Zero Turn zitmaaiers zijn in staat om trimmen van hellingen aan te kunnen, zolang ze niet hoger zijn dan 10 tot 15 graden. Dit is echter niet noodzakelijkerwijs iets dat alle Zero Turn zitmaaiers hetzelfde aankunnen. U zult uw specifieke model willen onderzoeken om te zien welke hellingen het het beste aankan.

De zwenkwielen van een zero turn maaier zullen gewoon niet in staat zijn om te vergelijken met de tractie en stabiliteit die kan worden gevonden met het gebruik van een vooruitstuurinrichting die wordt gebruikt met traditionele zitmaaiers, maar dat betekent niet dat je op een volledig verlies als je relatief lage hellingen in uw tuin. Als u hellingen onder 10 tot 15 graden hebt, kunt u uw werk doen zonder dat u op een andere maaier hoeft over te stappen – u hoeft alleen maar een paar extra voorzorgsmaatregelen te nemen.

Hellingen maaien met Zero Turn zitmaaiers

Het kan niet genoeg benadrukt worden dat u moet werken om het maaien van heuvels met een hellingshoek van meer dan 15 graden te vermijden als u een zero turn maaier gebruikt. U kunt wel werken met een helling van 15 graden of lager, maar u zult een paar extra aanpassingen moeten doen. Een van de eerste veranderingen die je zult moeten maken is de snelheid waarmee je het gras op deze hellingen maait. Er zijn een heleboel geweldige functies voor Zero Turn zitmaaiers en de snelheid is daar zeker één van.

Maar als het gaat om het werken met hellingen gaan snelheden van 15 mijl per uur niet werken. Deze snelheden laten u nog minder tractie achter dan langzamere snelheden – en met zwenkwielen voorin is dat gewoon geen risico dat u moet nemen. Bij het maaien van hellingen met een zero turn maaier wilt u niet sneller gaan dan 4 tot 5 mijl per uur. Deze langzame en constante snelheid geeft u een ideale hoeveelheid tractie om mee te werken en voorkomt dat uw maaier omvalt terwijl u werkt.

Een ander ding om in gedachten te houden is dat u geen bochten hoeft te maken terwijl u werkt met een zero turn maaier op de hellingen. Wanneer u moet draaien, rijdt u over de helling en maakt u een bocht op een vlakke ondergrond. Als je dan weer op de bodem komt, doe je hetzelfde. Ga door met dit proces totdat de hele helling is gemaaid.

Zero Turn maaier voor ruw terrein

Hoewel het waar is dat Zero Turn zitmaaiers een ruwer terrein aankunnen, is dit niet iets wat geadviseerd wordt. Deze ruwe terreinen zullen zeer vroeg slijten op de werkende delen van een zero turn maaier, waardoor een kortere termijn investering nodig is. U zult zich ook zorgen moeten maken over het hanteren van de maaier met de juiste snelheid.

U hoeft niet te gaan met de 4 tot 5 mijl per uur snelheid die wordt aanbevolen voor hellingen en hellingen, maar u moet ook niet cruisen over ruw terrein met 15 mijl per uur. Als u uw zero turn maaier gaat gebruiken, zult u willen investeren in een maaier met een groter maaipad. Wij raden u aan om iets van ongeveer 50 inch breed te gebruiken.

Hoe rijd je een zero turn maaier zonder gras te verscheuren?

hoe een zero turn zitmaaier besturen

Veel mensen zijn geïntimideerd door het idee om een zero turn maaier te gebruiken omdat ze bang zijn dat ze hun gazons zullen verscheuren en hun gras zullen verpesten. Hoewel dit soms gebeurt als mensen te opgewonden of onzorgvuldig worden tijdens het gebruik van de machine, is het iets wat gemakkelijk te vermijden is. Een van de eerste dingen die u in gedachten wilt houden is de weersomstandigheden tijdens het maaien. Heeft het onlangs geregend of lijkt het erop dat het binnenkort gaat regenen?

Dit is een teken dat u moet wachten voordat u uw gazon gaat maaien. Nat en vochtig gras maakt het gazon te glad voor uw zero turn maaier. Hoewel u zich soms kunt redden met deze omstandigheden als u een traditionele zitmaaier hebt, zijn Zero Turn zitmaaiers anders vanwege de zwenkwielen die ze voor zich hebben. Deze wielen zijn niet in staat om zoveel tractie te genereren als de traditionele zitmaaiers, wat ze kwetsbaar maakt in natte en vochtige omstandigheden.

Dit zul je vooral zien als je probeert om snelle bochten te maken. U verliest dan tractie en kunt uw gazon vernielen of omvallen. Een andere goede manier om te voorkomen dat u uw gazon afscheurt, is door een driepuntsbocht te maken. De meeste gazons zijn sterk genoeg om draaien met een schommel draai te behandelen, maar als uw gazon te zacht is voor dit, zult u drie punt draaien moeten opnemen om ervoor te zorgen dat u een goede trim krijgt zonder uw tuin te vernietigen. Om een driepuntsdraai te maken, zult u uw maaier naar de volgende lijn van ongemaaid gras willen draaien.

Wanneer u genoeg van een draai hebt gemaakt, trekt u de hendels terug en zet u de maaier terug zodat u kunt omkeren. Draai vervolgens uw maaier zodat u perfect uitgelijnd bent met het ongemaaide gras en het vers gemaaide gras dat u net hebt gemaaid. Nu hoeft u alleen nog maar de bedieningselementen recht te zetten en verder te gaan met deze nieuwe rij gras. De driepuntsbocht heeft verschillende doelen, maar het belangrijkste is om de bocht te voltooien terwijl u in beweging bent in plaats van in een strakke en stilstaande cirkel te draaien.

Het idee is dat dit zal helpen om te voorkomen dat uw werf wordt verscheurd, omdat de druk die zou worden gecreëerd wanneer u een zwaaibeweging maakt, zal worden verzacht en omgeleid over een groter gebied van het land. Zero Turn zitmaaiers zijn grote investeringen en zijn vrij eenvoudig te bedienen. Zolang u deze machine zorgvuldig en verantwoord gebruikt, zult u geen probleem hebben met het scheuren van uw gras of uw gazon.

Recent Content