Zijn Handcirkelzagen beter?


Inleiding

Als u op zoek bent naar een gereedschap dat licht van gewicht en compact maar toch krachtig genoeg is om door een grote verscheidenheid aan plaatmaterialen te snijden, dan is een handcirkelzaag misschien wel uw beste gok. Nogmaals, het is belangrijk om te overwegen wat voor soort project u van plan bent en welke materialen u gaat snijden, zodat u weet welke gereedschappen nodig zijn.

Comfortabel ontwerp

De nieuwe generatie handcirkelzagen zijn veel lichter en compacter dan hun tafelzagen. U kunt het gereedschap nu meenemen naar het materiaal in plaats van een zwaar stuk plaatmateriaal te sjouwen. De handgrepen zijn bekleed met zwaar rubber, waardoor u de zaag met meer vertrouwen kunt vastpakken en uw andere hand vrij kunt houden om te geleiden.

Veiligheid voorop

Cirkelzagen zijn voorzien van een reeks veiligheidsfuncties, van schakelaars met één knop aan/uit tot spindelvergrendeling en inbussleutelsystemen. Hiermee kan de gebruiker het blad veilig en zeker wisselen, wat betekent dat zolang u het juiste maatblad gebruikt, u elk blad aan een cirkelzaag kunt bevestigen. Er is een grote verscheidenheid aan standaard formaat cirkelzaagbladen op de markt, zodat u in principe maar één goede cirkelzaag nodig heeft om een hele reeks zaagsneden van plaatmateriaal te kunnen maken.

Gebruikt

Cirkelhandzagen zijn veel kleiner dan tafelzagen, waardoor ze perfect geschikt zijn voor alle kleine zaagklusjes die met een tafelzaag bijna niet te doen zijn. Door hun ergonomische vormgeving kunt u veilig en gemakkelijk met de zaag boven het hoofd werken. Ze zijn veel lichter, zodat u minder last heeft van gewrichtsbelastingen dan bij een grotere zaag.

Andere belangrijke specificaties

Enkele van de nieuwe generatie cirkelvormige handzagen zijn uitgerust met een LED-lasergeleidingssysteem waarmee u rechte en nauwkeurige zaagsneden kunt maken met behulp van de straal als krijtlijn. Een ander kenmerk dat ze hebben is een stofpoort die het puin wegblaast terwijl u zaagt. Dit helpt om de zaaglijn te allen tijde zichtbaar te houden. Sommige hebben een vacuümfunctie waardoor het een droom is om binnenshuis te gebruiken. Binnenshuis worden de banen gesneden en gaan met de ingebouwde vacuümpoorten. Deze poorten vangen zaagsel en ander afval op, wat ideaal is voor binnenklussen.

Conclusie

Naar onze eerlijke mening zijn cirkelvormige handzagen de betere optie voor kleine klussen in huis of voor de professionele afwerking die een grotere zaag niet gemakkelijk kan bereiken.

Recent Content