Zijn elektrische kettingzagen goed?


Inleiding

Als het gaat om het kappen van hout of het snoeien van takken, zeker, je kunt er met een handzaag naartoe gaan als je op zoek bent naar een goede training. Maar laten we eerlijk zijn – zelfs een hele dag zagen met een handzaag levert geen indrukwekkende hoeveelheid hout op, zelfs niet als je jezelf als een volwaardige houthakker beschouwt. Zagen zijn door de tijd heen geëvolueerd. Toen iemand besloot om een motor en een ketting aan een zaag te bevestigen, was de kettingzaag geboren. Een hele nieuwe wereld ging open en maakte het leven zo. Veel. Gemakkelijker.

Gasgestookt vs. Elektrisch

Fast-forwarding tot vandaag de dag zijn er honderden verschillende kettingzagen op de markt, die elk een beroep op u doen met hun grootte, technologie en functionaliteit. Zowel gas- als elektrisch aangedreven kettingzagen maken hun aanspraken. Tot voor kort waren gasaangedreven kettingzagen de manier om te gaan als u grotere, intensievere werkzaamheden nodig had, zoals het zagen van grote bomen en takken, omdat gasaangedreven kettingzagen bekend staan om het werken op een langere looptijd en veel kracht en snelheid bieden met een breed scala aan zaagbladlengtes.

Risico’s op gasgebied

Echter, in deze tijd van eco-bewust leven, zijn ook gasgestookte kettingzagen een groot probleem. Ze zijn luid, ze zijn zwaar om vast te houden, het starten van de zaag kan moeilijk en frustrerend zijn met het trekkoord, en het ergste van alles, ze produceren giftige koolwaterstofemissies in de lucht met dat rommelige mengsel van gas en olie dat nodig is om te werken – wat op zich al een hoger risico op gevaar met zich meebrengt.

De kenmerken van elektriciteit

Elektrische kettingzagen hebben sinds 1926 een lange weg afgelegd en hebben nu een optimale veiligheid tot een standaardfunctie gemaakt, evenals het leveren van een economisch vriendelijke machine die geen giftige gassen in ons milieu uitstoot.

Omdat er geen brandstoffen nodig zijn om deze elektrische kettingzagen aan te drijven, zijn de kosten voor het gebruik ervan minimaal. Omdat ze worden aangedreven door elektriciteit, zijn ze ook lang niet zo luidruchtig als hun gasverslindende concurrenten. Ze zijn veel gemakkelijker te starten met een drukknop, lichter te hanteren en beter te controleren, produceren een minimum aan lawaai en vereisen een minimum aan onderhoud.

Elektrische kettingzagen verdienen hun respect met veel verschillende maten en opties die het mogelijk maken dat vrijwel iedereen, ongeacht ervaring of spiermassa, ze effectief kan bedienen. Er zijn snoerloze, accu-aangedreven kettingzagen voor eenvoudige draagbaarheid en geluidsarme, poolzaag/kettingzaagcombinaties voor het voltooien van alle taken in één, en elektrische kettingzagen zijn er in veel verschillende maten, meestal variërend van 12-inch tot 18-inch – ideaal voor elke maat werk, en elke behoefte.

Waarom wij de voorkeur geven aan elektrische kettingzagen

De elektrische zagen zijn geëvolueerd in technologie en hebben bewezen een veelzijdige optie te zijn voor elke klus, duurzaam genoeg om door grote, hardhouten stammen heen te zagen, of om kleinere tuinwerkzaamheden zoals het snoeien van takken en het opruimen van de borstel te klaren. Elektrisch zou de manier zijn om te gaan als u de voorkeur geeft aan een milieuvriendelijke motor, een betere ergonomische bediening, een lichter gewicht voor minder vermoeidheid en een veiligere ervaring. Plus, het is over het algemeen minder duur – het biedt een algemene grote prestatie tegen een betere prijs.

Recent Content