Zijn elektrische grasmaaiers het waard?


Velen van ons zijn opgegroeid met een of andere benzinemachine (klik hier voor onze beschrijving). We zijn gewend aan de brullende woede en het krachtige dreunen van hun viercilindermotoren. Misschien heb je nog nooit een elektrische grasmaaier gebruikt. Misschien bent u een nieuwe huiseigenaar of een pas afgestudeerde middelbare scholier die alleen is, of gewoon iemand die op zoek is naar iets anders dan uw typische gasmaaier.

Waarom zou u zelfs maar een elektrische maaier overwegen?

Zijn draadloze elektrische gazonmaaiers of accu gazonmaaiers het waard? Het hangt echt af van uw behoeften. Ten eerste zijn elektrische gazonmaaiers een stuk betrouwbaarder en gemakkelijker te onderhouden dan de meeste gasmaaiers. Dit komt omdat ze minder bewegende delen onder hun kap hebben.

Zolang u de beperkingen van een elektrische machine begrijpt, hem een constante stroomstoot geeft en hem één of twee keer per jaar schoonmaakt, moet hij altijd op commando starten. Dit soort machines zijn ook een stuk stiller dan benzinegereedschap. Ze produceren zeer weinig geluidsoverlast en zullen uw buren zeker niet afschrikken.

Een elektrische grasmaaier met snoer is niet al te moeilijk te bedienen en vereist alleen dat u leert om uw gazon te maaien in een eenvoudige netvorm en dat u niet achterwaarts maait. Een snoerloze grasmaaier daarentegen heeft slechts ongeveer een uur lading, dus het is het beste voor kleinere gazons.

Beide typen maaiers boven, en alle elektrische maaiers in het algemeen, hebben veel minder pk’s dan een gasmaaier.

Hoeveel paardenkracht hebben elektrische grasmaaiers?

Een gemiddelde grasmaaier op gas kan gemiddeld twee tot vier pk’s plus pk’s uitrijden, terwijl de meeste niet-gasmaaiers moeite hebben om constant ongeveer één pk’s te laten draaien. Dit betekent dat ze niet in staat zijn om werven aan te pakken die meer dan één of twee weken hebben mogen groeien.

Zelfs met hun beperkingen zijn niet-gasmaaiers geweldig, gemakkelijk te gebruiken, schoon te maken voor het milieu en vaak een stuk goedkoper te bedienen dan je traditionele type gereedschap. Een elektrische grasmaaier is er een die u koopt om uw gazon regelmatig te onderhouden. Veel niet-gasmaaiers hoeven alleen geen stroom te leveren om superhoog gras te maaien en zullen uitvallen als u dat vraagt.

Als u een elektrische grasmaaier koopt, verwacht dan dat u uw gazon een keer per week of zo in de zomer en natte maanden moet maaien.

Hoeveel wegen ze?

Aan de positieve kant zijn niet-gasmaaiers extreem licht en veel van hen zijn op het snijvlak van comfortabel en ergonomisch ontwerp. Ouderen, die gedeeltelijk gehandicapt zijn, en mannen en vrouwen die niet zo sterk zijn als anderen, zullen waarschijnlijk in staat zijn om een snoer- of snoerloze maaier te bedienen, zelfs als ze het niet kunnen verdragen om een benzinemachine te gebruiken.

De meeste niet-gas gazonmaaiers zijn ook zeer eenvoudig te repareren en het is zelfs goedkoper om ze te laten werken. Benzinemachines zijn berucht omdat ze soms chagrijnig of ongehoorzaam zijn en om de een of andere reden niet willen starten.

Zijn elektrische grasmaaiers gemakkelijk te repareren?

Elektrische maaiers aan de hand zijn in de meeste gevallen eenvoudig te repareren, tenzij u een accu of motor nodig heeft, in welk geval u waarschijnlijk het beste gewoon een machine kunt kopen. Al met al zijn elektrische maaiers de moeite waard voor degenen die in voorstedelijke gebieden met kleine gazons wonen, of gewoon voor degenen die minder dan een kwart van een hectare grond moeten maaien.

Recent Content