Zijn elektrische bladblazers beter dan gas?


Zo. De grote vraag bij het winkelen voor een bladblazer: zijn elektrische bladblazers beter dan gas?

Wel, we geven u een antwoord, maar het gaat wat dieper dan een simpel ja of nee. Er zijn veel situaties die het antwoord op deze vraag kunnen veranderen en ze zijn allemaal afhankelijk van het individu dat een blazer nodig heeft en hun specifieke omstandigheden.

Laten we de functionaliteit van zowel elektrische als gasblowers over het hele spectrum vergelijken, om u, de lezers, een beter beeld te geven van wat u kunt verwachten van een van de blowers van beide typen die op de huidige markt zijn. Klik hier voor onze beoordelingen van de beste draadloze bladblazers op de markt.

Er zijn een aantal kwaliteiten waar we naar gaan kijken, maar laten we beginnen met de meest elementaire: vermogen. Gasblowers hebben de felheid van gasmotoren achter zich en zijn van oudsher krachtpatsers als het gaat om hun robuustheid en hun vermogen om elke klus of taak aan te pakken. Elektrische blowers hebben niet altijd iets gehad dat in de buurt komt van deze reputatie en zijn vaak alleen gezien als een product dat goed was voor low-end en residentieel werk.

Het is waar dat de goedkopere modellen van de elektronica zeker veel zijn voor degenen die in de buitenwijken wonen en die niet echt de kracht van een duurdere blower nodig hebben. Het prijsverschil tussen de goedkoopste elektrische blower die geschikt is voor het blazen van bladeren van dekken en patio’s is ook ongelooflijk groot in vergelijking met de prijs van de goedkoopste gasblower.

Toch is elektrisch gereedschap de laatste jaren alleen maar sterker geworden. Er zijn nu elektrische blazers op de markt die zelfs de sterkste gasaangedreven producten een loopje kunnen geven met hun geld. Gas zal waarschijnlijk altijd elektrisch zijn als het gaat om ruwe kracht, maar een high-end elektrisch apparaat zal zeker goedkoper zijn dan een high-end gasalternatief en het heeft zijn eigen lijst van voordelen die je nooit zult vinden met een gasproduct.

Elektriciteit is bijvoorbeeld altijd lichter dan gasblazen. Elektriciteit kan zo licht zijn, in feite, dat u slechts één hand nodig heeft om enkele van de meest krachtige modellen te bedienen die er zijn. Gasblazers zijn, in tegenstelling tot de andere, bijna altijd zwaarder – vooral als we het hebben over een gasblazer met een rugzak.

Een elektrische blower biedt u ook een gebruiksgemak dat een gasblazer niet heeft. Bij gasproducten moet u vaak dure brandstoffen mengen, terwijl bij elektrische blowers alleen een opgeladen accu of een stopcontact nodig is om te kunnen werken. Voor ons volledige overzicht van de beste elektrische blowers voor uw werf, klik hier.

Als het gaat om de zorg voor het milieu, winnen elektrische blowers ook zeker in dit opzicht. Gasblowers staan bekend om hun schadelijke, kankerverwekkende en milieuschadelijke emissies.

Als het erop aankomt, zijn elektrische blowers beter voor degenen die slechts kleine klusjes moeten klaren en voor degenen die een lichtgewicht en handig product willen. Maar als je de gasflessen in het hogere segment vergelijkt met de elektrische blazers in het hogere segment, wordt het echt een kwestie van appels en sinaasappels en wat je meer waarde toekent aan je werk.

Recent Content