Zijn boren universeel te gebruiken?


Geschikt voor doe het zelf?

Meer dan ooit zien we dat meer en meer doe-het-zelvers hun eigen thuisprojecten aanpakken, en de vraag naar kwaliteitsgereedschap voor de niet-professionals neemt toe. Om deze reden hebben bedrijven die elektrisch gereedschap produceren een grotere lijn van universele, of “multi-purpose” of “hybride” gereedschappen op de markt gebracht om deze trend aan te kunnen.

Universele boren zijn bijvoorbeeld gemaakt om gaten te boren in een grote verscheidenheid aan materialen, van hout, tot staal, tot plastic – en zijn verkrijgbaar bij lokale hardware- en woningverbeteringswinkels (klik hier voor onze volledige review en gids).

Waarvoor kunt u boren gebruiken?

Tenzij u in glas of keramiek boort (voor deze materialen zijn speciale boren nodig), kunt u met universele boren dezelfde boren gebruiken voor zowat elk ander materiaal. Zoals bij elk product zijn hoogwaardige boren niet goedkoop en moeten ze goed worden onderhouden. Bewaar ze veilig in een doosje zodat ze niet gaan rollen en dof worden.

Lees ook: Beste haakse boormachines

Dat gezegd hebbende, het hebben van een universele boren set zal het leven zo veel gemakkelijker maken, niet alleen voor professionals die deze sjouwen rond de bouwplaats, maar vooral voor die rond het huis projecten, of het nu gaat om het ophangen van foto’s, het installeren van kasten, of het bouwen van een keukentafel. U kunt zo’n beetje elk project doen met één set boren.

Moet ik mijn boormachine vervangen?

Een ander leuk ding is, je hoeft je boren ook niet te vervangen. Zolang u een boor hebt met een standaard boorkopmaat, kunt u elke universele boorset met uw boor gebruiken.

Er is tegenwoordig een uitgebreid assortiment universele boren op de markt, en u kunt kiezen uit een breed scala aan stijlen die verkrijgbaar zijn in vele maten, samenstellingen en fluting, voor elke industriële toepassing.

Waar zijn universele boren van gemaakt?

Universele boren zijn meestal gemaakt van een hybride mengsel voor optimale sterkte en duurzaamheid, en de punten zijn geslepen op vier oppervlakken om het schaatsen te minimaliseren en te zorgen voor schone boorgaten in elk materiaal, waaronder metselwerk, tegels, bakstenen, metaal, kunststof of hout. De fluiten zijn vrij steil, wat ook werkt om snel afval te verwijderen en helpt de scherpte van het bit voor een langere tijd te behouden.

Duurzaamheid & levensduur

Dus, zoals u ziet, worden universele boren steeds populairder bij zowel professionele als niet-professionele gebruikers. Ze zijn absoluut geen goedkope optie – maar ze staan bekend om hun extra duurzaamheid en levensduur en zijn de investering waard om kwaliteitsboren te hebben die goed leveren voor zowat elk gewenst project.

Recent Content