Een hogedrukreiniger winterklaar maken in 2020


Overwinteringsdrukwassers

Een hogedrukreiniger kan een nuttig hulpmiddel zijn om de binnenkant van uw huis schoon te maken, zodat u alle aspecten van uw buitenshuis en de buitenruimte kunt schoonmaken, en uw voertuigen en opritten kunt laten schitteren. Het water onder hoge druk elimineert snel vuil en puin om een helderder en schoner oppervlak te onthullen waar u trots op kunt zijn. Veel hogedrukreinigers stellen u in staat om uw keuze van reinigingsmiddel toe te voegen aan het systeem, zodat u zeepwater kunt sproeien om hardnekkige vlekken te verwijderen of om een gewaxte afwerking over uw glanzende voertuig te verspreiden.

Om het maximale uit uw hogedrukreiniger te halen en om ervoor te zorgen dat uw garantie geldig blijft, moet u het gereedschap onderhouden en uw hogedrukreiniger winterklaar maken, specifiek volgens het modeltype en de vereisten. Het niet overwinteren van uw hogedrukreiniger is een fout die veel eigenaren van hogedrukreinigers maken, wat kan leiden tot het ongeldig worden van uw productgarantie en het bereiken van een slechte kwaliteit en een slecht gebruik van uw aankoop.

Hier bij Beste Gereedschappen vertellen we u precies hoe u uw hogedrukreiniger kunt overwinteren, zodat u uw product volledig kunt onderhouden en verzorgen.

Waarom winterklaar maken?

Elk seizoen kan extreme temperaturen met zich meebrengen, afhankelijk van de staat waarin u leeft, waarbij sommige winters een bijzonder koud klimaat bereiken. Het overwinteren van uw hogedrukreiniger bereidt uw hogedrukreiniger effectief voor op opslag en op gebruik bij koude temperaturen, en zorgt ervoor dat de interne afdichtingen worden beschermd en gesmeerd wanneer ze niet worden gebruikt. De manier waarop u uw hogedrukreiniger winterklaar maakt, hangt natuurlijk af van het type product dat u hebt.

Overwintering van een gasdrukreiniger

Als u in het bezit bent van een gasdrukwasmachine en u overweegt het apparaat de volgende 30 dagen niet te gebruiken, is het belangrijk om uw product te winterklaar te maken. Eerst moet u brandstofstabilisator toevoegen aan de gastank, terwijl u de motor twee volle minuten laat draaien. Dit proces zal de stabilisator in staat stellen om te circuleren in het hele systeem.

Verwijder vervolgens alle water en reinigingsvloeistof die al aanwezig is in het hogedrukreinigingsysteem. Het achterlaten van water of reinigingsvloeistof in het systeem kan leiden tot een opeenhoping van ijs dat bevriest in de hogedrukreiniger en aanzienlijke schade veroorzaakt. Sluit de hogedrukreiniger aan op een tuinslang en plaats de toevoerslang van het reinigingsmiddel in een emmer met schoon leidingwater in plaats van in het reinigingsmiddelreservoir.

Door de hogedrukreiniger in te schakelen en de trekker over te halen met een lagedruksproeier kan het reinigingsmiddel uit het systeem worden gespoeld. Doe dit enkele minuten om ervoor te zorgen dat alle wasmiddel uit het hogedrukreinigingsysteem wordt verwijderd. Schakel vervolgens de slang uit en haal de slang uit de pompinlaat door aan de trekker te trekken om het water uit het systeem te verwijderen.

De laatste stap is het toevoegen van antivries aan de ‘pompbesparende’ inlaat, zodat de hogedrukreiniger beschermd is, zelfs als de temperatuur onder het vriespunt zakt.

Overwintering van een elektrische wasmachine

Als u in het bezit bent van een elektrische hogedrukreiniger, is er een iets andere manier waarop u uw model moet overwinteren, omdat er geen benzinemotor is om eerst mee om te gaan. De eerste stap is het aanschaffen van een emmer leidingwater en het plaatsen van de wasmiddelaanzuigslang erin. Bevestig de hogedrukreiniger aan de tuinslang en draai vervolgens de kraan open, waarbij u de hogedrukreiniger inschakelt en de trekker gedurende minstens twee minuten overhaalt.

Zo kan de wasmiddeloplossing uit het systeem worden verwijderd. De volgende stap is het loskoppelen van de tuinslang terwijl u het pistool nog een keer snel uittrekt om het water uit het systeem te verwijderen.

Zorg er ten slotte voor dat u de hogedrukreiniger binnenshuis in een warmere ruimte opbergt om bevriezing te voorkomen; bevriezing kan leiden tot beschadiging van de interne afdichting. U kunt de pompinlaat ook voorzien van een ‘pompbesparende’ antivries om de binnenste afdichtingen een zekere mate van bescherming te bieden.

Uw hogedrukreiniger opslaan

Na het volgen van onze tips voor het overwinteren van uw hogedrukreiniger, moet u ervoor zorgen dat u uw hogedrukreiniger op een effectieve manier opbergt. Bewaar uw hogedrukreiniger eerst op een droge plek die de neiging heeft om warm te worden. Dit kan in uw kelder, uw loft of uw garage zijn, zolang de ruimte maar relatief warm en droog blijft. Een deskundige tip van ons bij Beste Gereedschappen is om te investeren in de aanschaf van een opslagdeksel, zodat uw hogedrukreiniger zowel stof- als roestvrij is.

Bovendien kan een opslaghoes helpen om de warmte te sparen en uw hogedrukreiniger warm te houden en voor te bereiden op het winterseizoen. Opslaghoesjes voor uw hogedrukreiniger kunnen worden aangeschaft voor slechts €20 en kunnen u helpen om uw hogedrukreiniger volledig te winterklaar te maken, zodat u een lange levensduur en waarde aan uw aankoop kunt ontlenen.

Recent Content