Welke maat haakse slijper moet ik kopen?


Er zijn verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij de keuze van de juiste maat haakse slijper, maar wat u moet begrijpen is dat de grootte van een slijper wordt bepaald door zijn schijven, niet door de lengte van het totale gereedschap. De grootte van de haakse slijper die u koopt, moet afhangen van de grootte van het werk dat u doet. Bijvoorbeeld, een 7-inch slijper zal door kleine stukjes hout snijden in een mum van tijd, maar het gebruik van dezelfde slijper op een houten balk zal meer een karwei zijn. Meestal is de meest voorkomende grootte van een haakse slijper 4,5 inch, wat betekent dat het gebruik van schijven met een diameter van 4,5 inch, en is een voldoende grootte voor de meeste werkplaatsprojecten.

Lees meer over beste haakse slijpmachines

Grotere wielen of schijven maken diepere zaagsneden. Als u een betonnen plaat van drie inch dik heeft, zal een 4,5 inch wiel er niet doorheen snijden, omdat het 4,5 inch wiel slechts de helft van de diameter – of slechts 2,25 inch – uitsteekt. Voor dit project heeft u een grotere slijper nodig, zoals het 9-inch model, dat uitsteekt bij 4,5 inch.

Kleinere schijven met kleinere omtrekken zullen met hogere snelheden draaien dan grotere schijven – en dat bij snelheden van meer dan 11.000 tpm, waardoor deze kleinere schijven ideaal zijn voor het slijpen en polijsten van metaal. Kleinere wielen zijn echter ook gevoelig voor oververhitting. Om deze reden zullen experts adviseren om een haakse slijper te kopen die een instelbare snelheid heeft zodat hij niet constant op het hoogste toerental draait.

Ken uw Ampère

Houd er rekening mee dat er nog andere wetten van de natuurkunde zijn om te overwegen. De snelheid van de molen wordt ook bepaald door het vermogen van de motor. Dus ook al is een 4,5 inch grinder sneller dan een 6 inch grinder, de 6 inch grinder met een 13 ampèremotor gaat net zo snel, zo niet sneller, dan de 4,5 inch grinder met een 7 ampèremotor. Controleer altijd het toerental voordat u deze beslissing neemt.

Leer jezelf over veiligheid

Welke maat slijper u ook besluit te kopen, veiligheid is altijd een topprioriteit, en daarom is het belangrijk om veiligheidsuitrusting te dragen als een frontplaat om te voorkomen dat u met puin wordt aangereden. Ook worden handschoenen aanbevolen om meer controle te hebben over de draaiende trillingen van het gereedschap.

Voor beginners is het het beste om te beginnen met een kleinere slijpmachine en te wennen aan het gevoel van dit gereedschap voordat u het opwaardeert tot een grotere. De 7-inch modellen hebben bijvoorbeeld twee handen nodig om te kunnen werken omdat ze zoveel kracht zetten. De negen-inch slijpers bijvoorbeeld waren ooit zeer populair in industriële complexen, maar zijn nu op veel gebieden verboden omdat ze zoveel ongelukken hebben veroorzaakt.

Conclusie

Met een beetje zorgvuldigheid is het kiezen van een hoekslijpmachine die de juiste maat heeft voor uw behoeften niet zo ingewikkeld als u denkt. Kleinere slijpmachines zijn perfect voor de meeste behoeften van huiseigenaren of doe-het-zelvers – door hun lichte gewicht en kleine frame zijn ze een ideale maat voor veel projecten en hebben ze ook minder energie nodig om te draaien. Inzicht in de algemene verschillen in slijpmachinematen zal u helpen het perfecte model te vinden voor uw behoeften.

Recent Content