Welke maat Cirkelzaag te krijgen?


Inleiding

De grootte van de cirkelzaag die u nodig heeft wordt bepaald door de zaagdiepte die u moet maken. Elke cirkelzaag is ontworpen voor bepaalde zaagbladafmetingen en alleen die kunnen worden gebruikt op die specifieke zaag. U moet bepalen op welke diepte u moet zagen voordat u uw cirkelzaag kiest (klik voor het hoofdartikel). De meeste cirkelzagen bieden een blad van 7 ¼ inch en als u iets groters nodig heeft, moet u voor een ander type zaag gaan.

Cirkelzaag Bladmaatgids

Zaagbladen zijn er in allerlei maten, van 5 inch tot 12 inch, maar elke specifieke zaag is ontworpen om slechts een bepaalde maat zaagblad te accepteren. De grootte van uw zaagblad bepaalt de diepte waarop u kunt zagen. Wanneer u uw cirkelzaag koopt, krijgt u instructies die u vertellen welke grootte van het blad uw specifieke model zaag zal accepteren. Het is nooit aanbevolen om een groter of kleiner blad te gebruiken dan de aanbevolen grootte van uw fabrikant voor de zaag die u hebt.

De meeste cirkelzagen hebben een zaagbladafmeting van ongeveer 7 ¼ inch voor de versies met snoer van deze zagen, sommige van de snoerloze zagen hebben een veel kleinere capaciteit dan de versies met snoer. Als u een groter blad nodig hebt voor diepere zaagsneden, dan moet u overwegen om een tafelzaag te krijgen, radiaalarmzagen en samengestelde verstekzagen hebben vaak grote zaagbladen in het bereik van 10 of 12 inch. Deze zagen kunnen u een diepere zaagsnede geven dan uw cirkelzaag.

De grootte van uw zaagblad bepaalt de diepte van de zaagsnede, maar het aantal tanden op uw zaagblad bepaalt welk materiaal u kunt doorsnijden en hoe het door de verschillende soorten materiaal zal snijden en wat voor soort zaagsneden u kunt maken, zoals schone of scheurende zaagsneden, waardoor u ofwel gladde of ruwe zaagsneden krijgt.

Hoe diep kan een cirkelzaagsnede zijn?

De diepte van de zaagsnede die u kunt maken met uw cirkelzaag wordt bepaald door de cirkelzaag die u koopt en de specificaties van uw fabrikant op de zaag. Het is gebaseerd op de grootte van het blad dat u met uw cirkelzaag kunt gebruiken. De standaard zaagbladgrootte op een accucirkelzaag is 165 mm of 7 ¼ inch, wat standaard is voor uw accucirkelzagen, maar uw accuzagen hebben vaak kleinere zaagbladen met een beperkte zaagdiepte in vergelijking.

Het is nooit een goed idee om een groter blad te kopen voor uw zaag dan wat wordt aanbevolen, als u een zaag nodig heeft die u een diepere zaagsnede kan geven, zult u een grotere zaag moeten kopen om aan uw behoeften te voldoen. De zaagdiepte is afhankelijk van de fabrikant van uw draadloze cirkelzaag en u moet uitkijken voor de maximale zaagdiepte bij 0 graden bij aankoop, want dat zal u vertellen hoe diep u zult kunnen snijden als u het niet gaat gebruiken om een afschuining te zagen.

Voor het zagen van een afschuining heeft u een zaag nodig met een verstelbare bodemplaat. Dit betekent dat u misschien niet diep kunt snijden bij 0 graden, maar wel bij een afschuining van 45 graden. Dus bij het kiezen van uw cirkelzaag moet u beslissen of u rechte lijnen in het materiaal gaat snijden en de zaagdiepte neemt zoals de fabrikant aangeeft bij een zaagsnede van 0 graden, of als u onder een hoek wilt zagen, kies dan een zaag met afschuining onder een hoek van 45 of 90 graden voor diepere zaagsnedes.

Wat is het verschil tussen een wormwielaandrijving en een cirkelzaag?

Een wormwielaangedreven zaag heeft een motor die in lijn ligt met het blad van de zaag die een veel hoger koppel levert en die met gemak nat hout of beton zaagt. Dit maakt de wormaandrijfzaag de perfecte zaag voor framing of om te gebruiken bij grote renovaties. Het handvat van deze zaag is verder naar achteren geplaatst en u kunt gemakkelijker weerstand bieden aan terugslag. Dit zijn zware zagen en het zaagblad zit links van de motoren.

Cirkelzagen zijn over het algemeen lichter en accuzagen zijn niet zo krachtig als een wormzaag. Deze worden gebruikt om kleiner, lichter en dunner materiaal te zagen en hebben een lager koppel dan uw wormzaag. De accuversies zijn ook draagbaar en kunnen buiten het werkgebied worden gebruikt. Dit type zaag is perfect voor de doe-het-zelver en mensen die kleinere projecten aanpakken.

Conclusie

De grootte van de cirkelzaag die u zult aanschaffen is uitsluitend afhankelijk van het soort projecten dat u wilt aanpakken. De grootte van het blad zal bepalen hoe diep u kunt zagen en dit wordt bepaald door de grootte van de zaag die u hebt gekocht. Over het algemeen is de grootste zaagbladgrootte voor een cirkelzaag 7 ¼ inch. Als u iets groters nodig hebt dat diepere zaagsneden kan bieden, moet u overwegen om een tafelzaag, een radiale armzaag en een samengestelde verstekzaag aan te schaffen, die grotere zaagbladafmetingen bieden.

Recent Content