Wat moet je zoeken in een zitmaaier?


Er is een grote verscheidenheid aan zitmaaiers beschikbaar op de markt met verschillende kenmerken, specificaties, maten en accessoires. En dan hebben we het nog niet eens over het feit dat u rekening moet houden met uw eigen eigendommen en de manier waarop u uw zitmaaier wilt gebruiken. Tel dit alles op en het kiezen van de juiste grasmaaier voor uw tuin kan ongelooflijk frustrerend zijn. Gelukkig zijn er een aantal zeer elementaire dingen waar u naar moet kijken als het tijd is om een ruiter aan te schaffen.

De belangrijkste factoren die u moet overwegen zijn welke grootte zitmaaier u nodig heeft, het terrein dat u gaat maaien, en wat voor soort transmissie het beste is voor uw behoeften Door rekening te houden met elk van deze factoren, zult u verbaasd zijn over hoe gemakkelijk het is om uw opties te beperken en te beslissen welke zitmaaier perfect is voor uw specifieke behoeften.

Welke maat zitmaaier heb ik nodig?

Zitmaaiers zijn er in verschillende maten. Van compacte bestuurders tot grote tuintrekkers, er is een perfecte optie voor iedereen. De reden dat de grootte zo belangrijk is, is dat deze betrekking heeft op de breedte van het maaidek van de maaier. Compacte ruiters kunnen maaidekken hebben die tot 30″ breed zijn. Deze afmeting is vergelijkbaar met enkele van de grotere achterloop-gasmaaiers die op de markt verkrijgbaar zijn. Aan de andere kant van het spectrum zijn er grote zitmaaiers die maaidekken van 50″ breed of meer aanbieden.

Het belangrijkste om over na te denken bij het bepalen van de grootte van de maaier die u moet kopen is uw gazon. U wilt dat de maaier geschikt is voor zowel de grootte als de lay-out van uw gazon, omdat het werken met de verkeerde maaier voor uw tuin ondoeltreffend kan zijn en de tijd die u besteedt aan het maaien van uw gras daadwerkelijk kan verhogen.

De algemene vuistregel is dat als uw gazon groot en vrij open is, u een zitmaaier wilt die een royale maaibreedte biedt. Voor deze brede open ruimtes is een model met een maaidek dat ten minste 50″ is perfect, omdat het brede maaidekken over uw gazon zal maken, waardoor wat ooit een tijdrovende taak was, ongelooflijk snel en gemakkelijk is.

Aan de andere kant, als uw woning veel obstakels heeft zoals bomen, struiken en poorten, kunt u beter een zitmaaier kopen die compact genoeg is om door deze smalle passen te passen en gemakkelijk scherpe bochten kan nemen. Voor deze situaties is een maaier die tussen 30″ en 40″ meet waarschijnlijk de beste inzet voor u.

We hebben onlangs de Ryobi zitmaaier ontdekt, en we moeten zeggen – het wordt een hit!

Welk type zitmaaier voor oneven grond?

zitmaaier voor oneven grond

Het volgende dat u moet overwegen is de staat van uw eigendom. Als het relatief vlak is, dan kunt u gerust een model kopen, inclusief een ZTR-model (zero-turn-radius) of een grotere tuintrekker. Maar als uw tuin hellende heuvels en oneffen terrein heeft, is uw beste inzet een zitmaaier met een brede stand, een lager zwaartepunt en indrukwekkende tractie, want het laatste wat u wilt is dat uw maaier glijdt of uitglijdt als u bergopwaarts of bergafwaarts gaat.

Om deze reden is een werftractor waarschijnlijk het beste model dat u kunt kopen voor oneffen terrein. Deze krachtige werkpaarden zijn voorzien van brede maaidekken en stevige, low-profile frames die geweldig zijn voor een optimale balans op hellend terrein. Kijk voor modellen zoals Husqvarna’s GTH52XLS Yard Tractor. Deze zitmaaier heeft een stevige constructie, een solide gewicht van 815 lb, een 52″ breed maaidek en een achterste differentieel dat zorgt voor een betere tractie bij gebruik op nat gras op hellingen van meer dan 15 graden.

Dat is beter: handgeschakeld, Automatisch of Hydrostatisch?

Een transmissie brengt het vermogen van de motor van de maaier over op de wielen, waardoor hij vooruit of achteruit kan rijden. Zonder deze transmissie gaat u nergens heen. Jaren geleden was de enige transmissie die beschikbaar was in rijders en tuintrekkers, een versnellingsbak, of een handbediende. Maar vandaag de dag kan de consument kiezen uit manuele, automatische en hydrostatische formaten. Welke stijl voor u het beste is, hangt af van de indeling van uw gazon, hoe vaak u maait en hoe ervaren u bent in het bedienen van een zitmaaier.

Een handgeschakelde of door een versnellingsbak aangedreven transmissie is de meest basale stijl die er bestaat. Deze transmissiestijl maakt gebruik van een reeks versnellingen om de snelheid van uw berijder te veranderen. Om een zitmaaier met een versnelling te kunnen bedienen, moet u zelf handmatig schakelen. Door hun simplistische ontwerp zijn ze ongelooflijk duurzaam en kunnen ze meestal de levensduur van uw maaier verlengen, maar het ontwerp levert ook enkele problemen op.

handgeschakelde zitmaaier voor uw gras

Handmatige maaiers kunnen moeilijk te bedienen zijn op gazons die vaak moeten worden gedraaid, zoals bij eigenschappen met steile hellingen of talrijke bomen en struiken. Dit betekent dat u vaak van snelheid moet veranderen en te maken krijgt met het stoppen van de maaier, het inschakelen van de koppeling en het veelvuldig schakelen. Ondanks deze problemen zijn de modellen met handgeschakelde versnellingsbak perfect voor sommige huiseigenaren. Ten eerste zijn ze over het algemeen veel betaalbaarder dan andere modellen op de markt, waardoor ze een goede keuze zijn voor de budgetbewuste gebruiker.

Ten tweede, voor iedereen met een grote tuin met een brede open lay-out, deze maaiers zijn geweldig omdat, omdat je niet tonnen obstakels op je gazon te sturen, zult u niet te doen veel schakelen toch. De automatische versnellingsbak maakt het rijden met uw maaier veel gemakkelijker. Automatische transmissies maken gebruik van een riem en een variabel katrolsysteem om het vermogen van de motor naar de wielen van de maaier over te brengen. Met deze modellen kunt u uw maaier gemakkelijk vooruit of achteruit rijden, omdat u niet hoeft te schakelen of de koppeling hoeft te gebruiken.

Bij de meeste van deze modellen kunt u met een druk op het voetpedaal of een op een spatbord gemonteerde hendel in een andere versnelling accelereren. Dezelfde actie wordt gebruikt voor het schakelen naar een achteruit. Dit betekent dat u uw maaier niet hoeft te stoppen om te schakelen, waardoor u sneller en gemakkelijker kunt navigeren op moeilijk terrein of kunt manoeuvreren in de buurt van bomen en struiken. Het nadeel van deze modellen is dat ze meestal iets duurder zijn dan handgeschakelde maaiers.

Dus als u op zoek bent naar de best mogelijke deal, zijn deze modellen misschien niet geschikt voor u. Maar omdat deze modellen het schakelen van de snelheid zo veel gemakkelijker maken, zijn ze perfect voor werven met hellingen, frequente bochten of obstakels, omdat ze u een behoorlijke tijdsbesparing opleveren in vergelijking met modellen met een handgeschakelde versnellingsbak. Hydrostatische transmissies zijn de krachtigste formaten op de markt van vandaag. Deze modellen gebruiken vloeistoffen om het vermogen van de motor naar de wielen van de zitmaaier te verschuiven.

Omdat er geen riemen zijn en je geen pedaal hoeft te gebruiken om te schakelen, bieden deze modellen de soepelste rit op de markt en een ongelooflijk lange levensduur van de transmissie. Het nadeel van deze modellen is dat zitmaaiers met een hydrostatische transmissie ook de duurste op de markt zijn. U moet dus afwegen wat voor u belangrijker is: duurzaamheid en een soepeler rijgedrag of kosten. Ook hebben ze vaak meer gas en onderhoud nodig dan hun manuele en automatische tegenhangers.

Maar voor iedereen die regelmatig bochten maakt en van snelheid wisselt, zijn dit opmerkelijke machines die indrukwekkend soepele prestaties leveren en een eenvoudige bediening die perfect is voor een gebruiker die niet vertrouwd is met het bedienen van een zitmaaier. Door rekening te houden met uw vermogen om een zitmaaier te bedienen en met de indeling van uw gazon, is het eenvoudig om de zitmaaier te vinden die perfect past bij uw behoeften. Kleinere gazons zijn goed geschikt voor compacte modellen, terwijl grote eigenschappen het best gediend zijn met een breed maaidek.

Houd daarna gewoon rekening met uw landschap. Als u hellend terrein en tonnen bomen en andere obstakels hebt, is een duurzaam automatisch of hydrostatisch model waarschijnlijk het beste model voor u. Terwijl een model met handgeschakelde transmissie perfect is voor het aanpakken van grote werven met een relatief vlakke nivellering en een minimale hoeveelheid obstakels.

Recent Content