Wat is een dubbele verstekzaag?


Wanneer u overweegt een samengestelde verstekzaag te kopen, weet u misschien niet meteen welk type zaag u moet kopen. Er zijn veel verschillende soorten en modellen verstekzagen met veel verschillen die, als u niet op de hoogte bent, behoorlijk ontmoedigend kunnen zijn. Als u weet dat u op zoek bent naar een zaag die schuine sneden maakt, is dat een eerste stap in de goede richting, en van daaruit weet u dat u een samengestelde verstekzaag moet kopen (klik hier voor de top 10). Van daaruit kan het een beetje harig worden.

Als u werkt aan een project waarbij u in twee vlakken, bijvoorbeeld in kroonlijsten en fotolijsten, een hoekzaag moet maken, dan kan meestal worden volstaan met een enkele afkort-verstekzaag. Dit type zaag zal draaien om u in staat te stellen hoekzagen te maken, hetzij links of rechts. Het kan ook schuine sneden maken, maar slechts in één richting, vandaar de naam “enkele schuine kant”.

Deze zaag kan ook op beide assen worden gemanipuleerd wanneer u verstekzaagsneden moet maken. Als u echter passende zaagsneden moet maken, moet u het werkstuk omdraaien en de hoek opnieuw instellen om er zeker van te zijn dat deze nauwkeurig is voordat u verder gaat met de tweede afschuining.

Een goed voorbeeld van een eenzijdige verstekzaag is de Craftsman 10″ Single Bevel Sliding Compound Miter Saw, die het werk goed doet met veel functies, waaronder een krachtige 15 ampèremotor die een hoog koppel en snelheid levert tot 4800 tpm, klaar om goed te presteren en naadloos door alle dichtheden van hout te snijden.

Deze verstekzaag biedt een nauwkeurige, soepele zaagsnede met lasergeleide bescherming en maakt gebruik van kleinere zaagbladen die gemakkelijker te onderhouden zijn, maar toch de capaciteit leveren om door planken tot 12 inch breed te draaien. De 0-50 graden verstekverstelling omvat gemeenschappelijke positieve stops, en de zaagbladbescherming beschermt tegen toevallige stoten tijdens het gebruik.

Dubbele kegelvormige verstekzaag

dubbele verstekzaag

Met een dubbele kegelvormige verstekzaag kunt u echter samengestelde zaagsneden maken in zowel linker- als rechterrichting zonder dat u uw stuk moet omdraaien – in plaats daarvan gebruikt u gewoon de zwenkarm om de zaag nauwkeurig om te draaien. Als u bijvoorbeeld van plan bent om veel kroonlijstwerk te maken waarvoor verstekzaagsnedes nodig zijn, biedt dit gereedschap u het meeste gemak en het grootste assortiment aan verstekhoeken die zowel rechts als links zijn, zonder dat u de lijsten op de zaag met de hand hoeft te manipuleren om ze te zagen.

Een voorbeeld van een goede dual-bevel verstekzaag is de Milwaukee 6955-20 12″ Sliding Dual Bevel verstekzaag die is ontworpen om het instellen van nauwkeurige afschuining en verstek niveaus gemakkelijk te maken met een verstekhoek fijnafstelling, en afschrikking override die een digitaal display is dat u de juiste hoek toont tot een tiende van een graad.

Afschuining vs. verstek

Een schuine snede wordt gemaakt door het blad onder een bepaalde hoek te kantelen. dus in plaats van over de breedte van uw hout te snijden, zaagt u diagonaal tegen de dikte van het hout aan. Bij een verstekzaagsnede zaagt u langs een hoek van het hout, waarbij het blad verticaal naar beneden komt.

Conclusie

Waar het echt op neerkomt is gemak. Een enkele verstekzaag kan hetzelfde werk doen als een dubbele zwaaihaak, maar dan met iets meer manuele manipulatie en tijd. Een dubbele afkantzaag bespaart u tijd en is gemakkelijker te manipuleren, maar kost meer geld. Veel houtbewerkers zullen zeggen dat ze zijn begonnen met een enkele afkantzaag en dat het hen heeft geholpen om hun vaardigheden te verfijnen, omdat ze moesten leren hoe ze hun werk handmatig moesten aanpassen om de zaagsneden goed te krijgen. Toen ze echter eenmaal waren opgewaardeerd tot een dubbele verstekzaag, merkten ze een aanzienlijke toename van het gemak en de tijdsbesparing.

Recent Content