Wat is een Bosmaaier?


Een Bosmaaier is een lichtgewicht, veelzijdig elektrisch gereedschap voor buitengebruik dat wordt gebruikt voor het verwijderen van onkruid en gras. Trimmers zijn er in verschillende modellen met ofwel een benzinemotor, elektrische onkruideters of een motor op batterijen en met een draaiende kop aan de onderkant van een lange as. De kop maakt gebruik van een snel draaiende monofilament draad die met behulp van centrifugale kracht onkruid en gras gemakkelijk en efficiënt doorsnijdt met een draadsnoeischaar (klik hier voor onze uitgebreide review).

Lees ook: beste kantensnijder kopen

Het grote voordeel van de Bosmaaier is dat hij plekken kan bereiken waar grasmaaiers niet kunnen komen. Dit lichtgewicht elektrisch gereedschap kan het onkruid en gras nauwkeurig trimmen langs opritten, trottoirs, hekken, bomen en bloembedden, waardoor werven er netjes en gemanicuurd uitzien. En aangezien sommige modellen zelfs een roterende kop hebben, waardoor ze zowel als een rand als een trimmer kunnen dienen, vormen deze werktuigen een essentieel onderdeel van het landschapsarchitectuurarsenaal van elke huiseigenaar.

Bosmaaier Voor- en nadelen

Als u overweegt of de aanschaf van een Bosmaaier de juiste stap voor u is, is het belangrijk om de voor- en nadelen die deze tools bieden in overweging te nemen. Duizenden huiseigenaren en landschapsarchitecten rekenen op trimmers om gazons te onderhouden, maar ze zijn niet het perfecte gereedschap voor iedereen. Laten we eens kijken naar enkele van de voor- en nadelen van dit gereedschap. Het belangrijkste voordeel van trimmers is dat ze de perfecte aanvulling zijn op grasmaaiers.

Door het ontwerp van een maaier kan hij bepaalde krappe ruimtes niet raken, zoals langs smalle looppaden, trottoirs, opritten, hekken, obstakels, bomen en bloembedden. Maar door de compacte kop van een trimmer is het perfect om in die gebieden te komen en die gebieden op de hoogte te brengen van de rest van uw gazon. Bosmaaiers zijn ook veelzijdig en kunnen onkruid verwijderen en zelfs het hardnekkige gras of de onkruidplekken die door scheuren in het trottoir kruipen, verwijderen.

De andere voordelen van een snoeischaar zijn dat ze relatief betaalbaar zijn, licht van gewicht en gemakkelijk op te bergen en te gebruiken. Er zijn niet veel nadelen van een touwtjestrimmer, maar afhankelijk van het gewenste gebruik is het misschien niet het ideale gereedschap voor de klus. Door de kleine maaibreedte van deze apparaten – de meeste modellen kunnen een zwad maken tussen 12″ en 16″ – is het zeker niet ideaal voor het maaien van grote stukken gras. Er zijn ook enkele nadelen verbonden aan elke stijl van trimmer.

Hoewel ze het meeste vermogen, draagbaarheid en maaiprestaties bieden, kunnen gastrimmers nogal luidruchtig zijn en dampen afgeven. Draadloze modellen bieden een indrukwekkend vermogen en draagbaarheid, maar u bent beperkt tot de levensduur van uw oplaadbare batterij. En snoerloze modellen zijn de meest betaalbare opties op de markt, maar beperken u omdat u gebonden bent aan een verlengsnoer.

Grastrimmers vs Gazonmaaiers

grastrimmers vs grasmachine

Voor het onderhoud van het gazon is het moeilijk om een Bosmaaier te vergelijken met een maaier, omdat ze allebei opmerkelijk goed verschillende taken uitvoeren. Een maaier is het werkpaard dat het grootste deel van het maaiwerk aanpakt, terwijl een trimmer de finisher is, die wordt gebruikt om plekken op te ruimen die de maaier misschien heeft gemist. Wanneer deze twee werktuigen in combinatie werken, kan het werk op de werf snel en met een indrukwekkend resultaat worden uitgevoerd. Een grasmaaier is ontworpen om uw gazon op een bepaalde hoogte te maaien.

Afhankelijk van de grootte van hun gazon kiezen huiseigenaren tussen verschillende gas-, elektrische of batterijbediende modellen en conventionele achterloop- en zitmaaiers. Deze machines zijn voorzien van brede maaidekken met messen aan de onderzijde. Omdat het gereedschap geavanceerd is, maakt het een breed maaipad over het gazon, waardoor het vrij snel en gemakkelijk grote klussen kan klaren. Een draadsnijder is het perfecte afwerkingsgereedschap dat wordt gebruikt om een tuin een professionele, gemanicuurde uitstraling te geven.

Het apparaat is voorzien van een roterende kop die een draad met een ongelooflijk hoge snelheid ronddraait, waardoor het door onkruid en gras kan snijden. Deze gereedschappen zijn er ook in gas-, elektrische en op batterijen werkende modellen. Hoewel trimmers niet het brede maaipad hebben dat een groot gebied aankan, is hun compacte formaat perfect voor het knippen van struiken, hekken en tuinbedden, terwijl ze ook onkruid gemakkelijk kunnen verwijderen.

Dit maakt het het ideale gereedschap om die plekken die de maaier misschien heeft gemist netjes en opgeruimd te maken. Hoewel trimmers en gazonmaaiers beide geweldige hulpmiddelen zijn die schone, efficiënte resultaten leveren aan gazons, is het belangrijkste om in gedachten te houden dat ze elk het meest geschikt zijn voor bepaalde taken. Een maaier is krachtiger en effectiever in het maaien van een groot grasveld in vergelijking met urenlang worstelen met een trimmer.

Ondertussen is een maaier niet in staat om elk grassprietje langs een hek of rond een boom netjes af te scheren zoals een snoeischaar dat kan. Maar door de kracht en de maaibreedte van een maaier te combineren met het vermogen en de wendbaarheid van een trimmer, heeft u het gereedschap dat nodig is om uw tuin er op zijn best uit te laten zien.

Hoe gebruik je een kantenmaaier voor het kappen?

Naast de mogelijkheid om gras netjes te trimmen langs obstakels en in moeilijk bereikbare plaatsen, kan een trimmer ook worden gebruikt om uw eigendommen af te snijden. Met een heggenschaar kunt u de delen van uw tuin die parallel aan elkaar lopen, zoals uw trottoir of oprit, schoonmaken. Om te randen met een kantenmaaier, draait u uw gereedschap zo dat het touw verticaal staat. Loop nu gewoon met uw gereedschap over het snijpad, zodat het puin van de snijlijn wordt verwijderd.

Het zal vuil, rotsen en gras uitwerpen terwijl het verder gaat, waardoor de kloof tussen uw beton en gazon wordt opgeruimd. Als u uw gazon nog niet eerder hebt afgeschermd, is een goede tip om niet te proberen een perfect schone rand te krijgen bij de eerste poging. Maait gewoon elke week een beetje meer gazon totdat u de gewenste rand heeft bereikt. Zo krijgt u een uniformer uiterlijk en als u eenmaal de gewenste randlijn heeft, is deze makkelijker te onderhouden.

Recent Content