Wat is een Borstelloze Boor?


Als u veel tijd hebt besteed aan onderzoek naar welke boren het meest effectief zijn, bent u waarschijnlijk veel informatie over borstelloze boren tegengekomen (zie DeWALT Drills hier). Deze boren worden vaak genoemd als de beste en meest effectieve boren op de markt, maar als u nieuw bent in de bouw- of doe-het-zelf wereld, weet u misschien niet veel over wat ze zo speciaal maakt. Borstelloze boren zijn effectiever en effectiever dan een gewone boormachine kan zijn.

Ze zijn echter ook duurder te maken en zijn gemiddeld 30% duurder dan borstelboren. Dit is echter slechts een gedeeltelijke beschrijving van de verschillen tussen de twee boren. Voor een beter begrip moeten we wat dieper graven.

Wat is de betekenis van Brushless?

De meeste mensen raken in de war als ze horen over borstelloze motoren omdat ze niet begrijpen hoe boren functioneren om te beginnen. Toen de boren voor het eerst werden gemaakt, kwamen ze met een motorsysteem dat uit vier verschillende onderdelen bestond. Deze onderdelen waren de koolborstels, magneten, armatuur en de fornuis. Ze werken allemaal samen om de boorbeweging te creëren die de machine helpt te werken.

Borstelloze motoren krijgen hun naam doordat ze niet dezelfde onderdelen gebruiken als het traditionele boorontwerp. In plaats daarvan elimineren ze de pendelaar en, meer opvallend, de koolborstels. Dit helpt hen om efficiënter te werken dan de traditionele borstelboren en met minder wrijving. Om te begrijpen waarom dit gebeurt, moet u echter eerst begrijpen hoe beide boren werken.

Borstelloos versus geborsteld

Borstelloos versus geborsteld

Borstelloze Vs GeborsteldWanneer het gaat om boren, werken borstelboren iets anders dan borstelloze boren. Veel mensen beseffen dit, maar begrijpen dat het een heel andere zaak is. Maar als het erop aankomt, is het niet al te moeilijk om de functies van beide boortypes te leren kennen. Het is eigenlijk heel eenvoudig. Geborstelde boren – de originele boren – bestaan uit vier delen meer dan de nieuwere borstelloze boren. Hun motor bestaat uit vier hoofdonderdelen – de koolborstels, magneten, een armatuur en een fornuis.

Deze onderdelen werken allemaal samen om de boorbeweging te creëren die het apparaat doet functioneren. Wanneer de trekker van een geborstelde boormachine wordt ingedrukt, stuurt deze een elektrische stroom van de batterij naar de borstels. De borstels zijn veerkrachtig geladen in de commutator en zijn in staat om de lading van de batterij naar de commutator te transporteren. Zodra de lading is geleverd, kan de commutator het apparaat aan de armatuur leveren.

Het armatuur is een apparaat dat is samengesteld uit koperen wikkelingen. Deze lading die aan het anker wordt geleverd, magnetiseert het onderdeel. Het anker bevindt zich naast de magneten die een tegengestelde lading hebben dan het koper. Deze twee botsende ladingen laten de motor draaien en houden de boormachine in werking tot de krachtstroom verdwijnt.

Borstelloze motoren werken anders – in plaats van de traditionele onderdelen, gebruikt het alleen magneten en een anker. In plaats van het gebruik van koolborstels en een pendelaar, wordt de lading via een printplaat van de accu naar het anker gestuurd als je de trekker van een borstelloze boormachine indrukt. Dit zorgt voor een soepelere en snellere verbinding dan de koolborstels kunnen produceren.

Waarom is een borstelloze motor beter?

Naast het feit dat ze in staat zijn om overgangen soepeler te maken, zijn er nog verschillende andere factoren die borstelloze motoren tot een grote investering maken. De eerste is dat borstelloze motoren in staat zijn om dingen beter aan te voelen dan traditionele boren kunnen. Als het gaat om het boren in een materiaal, hebben traditionele boren de neiging om alle objecten gelijk aan elkaar te behandelen. Ze kunnen geen onderscheid maken tussen twee verschillende hardheidsgraden.

Borstelloze motoren zijn echter verschillend. Deze motoren vertrouwen alleen op een printplaat om het signaal van de accu door te geven aan het anker – niet op een systeem van koolborstels en pendelaars. Deze printplaat maakt het verschil. Het laat het gereedschap voelen hoeveel vermogen het nodig heeft om een taak uit te voeren en gebruikt het minimale vermogen dat het kan gebruiken om de taak uit te voeren. Dit maakt het werk betrouwbaarder en efficiënter en zorgt ervoor dat de batterij langer meegaat.

Bovendien zijn borstelloze motoren meestal sterker omdat ze door hun ontwerp het apparaat in het motorgedeelte kunnen opbouwen op een manier die borstelboren niet kunnen. Dit maakt ze krachtiger en efficiënter dan traditionele boren en daarom kiezen de meeste aannemers ervoor om erin te investeren.

Recent Content