Wanneer moet u uw veiligheidsschoenen vervangen?


Heeft u zich ooit afgevraagd wat er gebeurt als u jarenlang uw veiligheidsschoenen of werkschoenen op het werk hebt gehad en ze ontelbare diensten hebben gedraaid, en nu beginnen ze u langzaam te vertellen dat ze klaar zijn voor uw pensioen?

Sommige mensen gaan misschien tot het uiterste om van hun werkschoenen een D.I.Y.-project te maken om te proberen de schoenen zelf te repareren. Is dit een manier om geld te besparen? Zeker, maar garandeert dit uw veiligheid tijdens het werk, zodat u met een gerust hart uw best kunt doen?

Absoluut niet. Het is een beter idee om te bepalen wat je nodig hebt in je volgende werkschoen en te investeren in een kwaliteitspaar schoenen dat de klus kan klaren, terwijl je aan het werk bent!

Hier zijn een paar dingen die je zonder twijfel zullen laten weten dat het tijd is voor een gloednieuw paar werkschoenen.

Controleer uw banden

De banden van uw auto zijn een van de belangrijkste zaken om regelmatig te controleren. Waarom? Omdat ze ervoor zorgen dat onze auto’s ons veilig van punt A naar punt B kunnen vervoeren. De buitenzool van uw veiligheidsschoen werkt op dezelfde manier.

De buitenzool van uw schoen zorgt ervoor dat u uw werk snel en effectief kunt doen, zonder ongelukken. Ziet u dat de buitenzool versleten is, dan is het misschien tijd voor een nieuw paar schoenen.

Laat uw schoen niet “praten”.

De buitenzool van je schoen begint zich te scheiden van de bovenkant, dit noemen we “praten”. Elk teken dat uw schoenen beginnen te scheiden is een duidelijk teken dat het tijd is om te investeren in een nieuw paar werkschoenen. Dit kan er niet alleen slecht uitzien op je werkplek, maar het kan ook zeer gevaarlijk zijn in een snelle omgeving.

Hebben uw zolen gaten?

Onder geen enkele voorwaarde mag je veiligheidsschoen “hole-y” zijn! Dit is niet alleen een modekwestie, maar ook een veiligheidskwestie.

Afhankelijk van uw werksituatie kunnen kleine gaten snel veranderen in grote gaten en u in een onveilige situatie brengen. Wanneer u voor het eerst merkt dat uw schoen op deze manier wordt gedragen, is het tijd om snel te handelen en ze te vervangen.

Feit: U zult ze uiteindelijk moeten vervangen.

Er is geen eenvoudige regel over de leeftijd van veiligheidsschoenen of hoe vaak je nieuwe moet kopen. Afhankelijk van uw werkomgeving kunnen uw schoenen korter of langer meegaan. Over het algemeen gaan choenen met stalen neus op het werk tussen zes en twaalf maanden mee in de gemiddelde werkomgeving. Sommige gaan langer mee, andere niet. Het komt erop neer dat elk paar schoenen op den duur moet worden vervangen.

Recent Content