Waarvoor wordt een cirkelzaag gebruikt?


Inleiding

Cirkelzagen zijn elektrische gereedschappen die u helpen om snel en nauwkeurig door materiaal te snijden. Ze kunnen met of zonder snoer worden gebruikt, afhankelijk van het type dat u kiest. Snoerloos gereedschap is krachtiger dan de snoerloze variant. De beste snoerloze cirkelzagen zijn geweldig voor doe-het-zelvers en zijn krachtige gereedschappen die handig en draagbaar zijn.

Hoe gebruik je een cirkelzaag om recht te zagen?

Om recht te zagen met uw accu- of snoerloze cirkelzaag is het eenvoudig als u de volgende stappen volgt. Eerst moet u de diepte van uw zaagsnede instellen. Hiervoor stelt u de lengte in die het blad uit de basis van de zaag steekt. Zaag uw materiaal altijd met de goede kant naar beneden. Zo heeft u een gladde bovenkant als u klaar bent. Het zagen heeft de neiging om splinters te maken van de roterende tanden.

Lijn uw zaag uit met de lijn op het materiaal. Bij de voorbereiding van het zagen moet u de zaag op volle snelheid brengen voordat u contact maakt met uw materiaal. U zult dan de cirkelzaag vloeiend langs de lijn laten bewegen. Duw niet te hard, als u dat wel doet kunt u het blad vastzetten. Als het vastloopt, zet u de zaag iets terug en beweegt u hem vervolgens weer vooruit in een langzamer tempo.

Als u een haakse zaagsnede maakt, past u niet alleen de diepte van uw zaagsnede aan, maar ook de basis van de zaag moet worden aangepast aan de gewenste toonhoogte. Een van de moeilijkste om te presteren in een rechte lijn is het doorzagen. Wanneer u dit probeert, gebruik dan een snelheidsvakje of een combinatievakje om er zeker van te zijn dat u een rechte zaagsnede krijgt. Vergeet niet uw veiligheidsuitrusting te dragen, uw zaagsnede zorgvuldig te plannen en uw cirkelzaag met zorg te positioneren.

Basisprincipes van de cirkelzaag

Er zijn enkele basisprincipes om uw cirkelzaag op zijn best te laten presteren en die nemen we hier door. Zorg er eerst voor dat u niet alleen een goed zaagblad heeft gekocht, maar ook een goede zaag. Een van de factoren die de prestaties van uw cirkelzaag beïnvloeden is welk blad u kiest. De dunne, hardmetalen getipte zaagbladen zijn geweldige allround zaagbladen die niet alleen snel snijden, maar ook lang scherp blijven.

Voordat u begint te zagen met uw zaag, moet u zorgen voor bescherming van uw ogen. De meest voorkomende verwondingen als gevolg van het gebruik van een cirkelzaag zijn verwondingen aan de ogen, samen met snijwonden, altijd de beste veiligheidsbril die u kunt krijgen. Zorg ervoor dat u de juiste zaagbladdiepte hebt gekozen, door de lengte van het zaagblad aan te passen aan uw voet of schoen. Dit zal ook de hoeveelheid terugslag beperken die u krijgt bij het zagen.

Probeer uw cirkelzaag altijd met twee handen vast te houden. Dit is een krachtige machine en de controle ervan is van het grootste belang om de zaagsnede te krijgen die u nodig hebt. Zolang het materiaal dat u gebruikt niet hoeft te worden vastgehouden, gebruikt u beide handen op de zaag. Als u dit doet, zult u merken dat het gemakkelijker is om langere zaagsneden te maken. Als u een stuk materiaal zaagt dat niet zwaar genoeg is om het niet te laten bewegen tijdens het zagen, klem het dan vast of spijker het vast om het op zijn plaats te houden tijdens het zagen.

Hoe gebruikt u een cirkelzaag zonder tafel?

Als u geen tafel hebt om uw materiaal op vast te zetten, zult u het moeten vastklemmen om het op zijn plaats te houden, het is nooit raadzaam om uw materiaal in de ene hand te houden en de zaag met de andere hand te gebruiken, omdat dit tot ernstig letsel kan leiden. Ook als uw materiaal niet goed wordt vastgezet op een tafel of tussen de zaagbladen of met behulp van een g-klem kunt u geen nauwkeurige rechte zaagsneden maken.

Cirkelzaag terugslag

Het gebruik van de juiste zaagbladdiepte zal de hoeveelheid terugslag die u ondervindt bij het gebruik van uw cirkelzaag tot een minimum beperken. Terugslag wordt veroorzaakt door een paar verschillende dingen, zoals een verkeerde diepte, het niet wegvallen van de zaag en het binden van het zaagblad. En zelfs de beste en meest ervaren gebruikers van de cirkelzaag ervaren het. Door in de juiste hoek te staan, de juiste diepte in te stellen en uw zaagsnede goed vast te houden, kunt u veel terugslag voorkomen.

Cirkelzaag Veiligheid

Cirkelzagen zijn krachtige gereedschappen met scherpe snijkanten en het nemen van de beste veiligheidsmaatregelen bij het gebruik ervan is van het grootste belang. Afleiding of onzorgvuldigheid kan leiden tot ernstig letsel, waaronder amputatie van vingers en tenen, of beschadiging van uw ogen. Hieronder vindt u enkele fundamentele veiligheidsmaatregelen die u moet nemen bij het gebruik van uw cirkelzaag.

Draag persoonlijke beschermingsmiddelen. Deze omvatten een veiligheidsbril, gelaatsschermen en gehoorbescherming zoals oordopjes. Voordat u uw invalcirkelzaag inschakelt, moet u zich ervan vergewissen dat de beschermkappen in orde zijn. Zorg ervoor dat ze schoon en schoon zijn of dat ze vuil zijn en als dat niet het geval is, kan dat leiden tot terugslag. Zorg ervoor dat het zaagblad van uw cirkelzaag scherp is, als ze stomp zijn zult u proberen uw zaagblad te forceren, wat veel problemen kan veroorzaken, zoals het binden van het zaagblad en terugslag.

Als u een cirkelzaag met koord gebruikt of een andere zaag, houd dan alle stroomvoerende draden en snoeren uit de buurt van het snijgebied. Zorg ervoor dat de onderste zaagbladbeschermer teruggaat naar zijn startpositie voordat u de zaag neerzet. Schakel uw zaag uit voordat u probeert het zaagblad aan te passen of te verwisselen. Zorg er altijd voor dat u goed gepositioneerd bent met een stevige voet, voordat u met uw cirkelzaag gaat werken.

Cirkelzagen zijn ontworpen voor rechtshandigen, dus als u linkshandig bent, moet u voorzichtiger zijn bij het gebruik van de zaag. Draag de zaag niet met uw vinger op de trekker, forceer de zaag bij het zagen en controleer altijd het materiaal dat u gaat zagen om er zeker van te zijn dat er geen obstructies zoals spijkers of schroeven in zitten.

Conclusie

Er zijn bepaalde basistechnieken bij het gebruik van een cirkelzaag, of deze nu met of zonder snoer is, die het risico op letsel tot een minimum beperken en u in staat stellen de beste en rechtste zaagsneden te krijgen. De beste accucirkelzagen zijn eenvoudig te gebruiken en als u de best practice-principes volgt, ongeacht welke u gebruikt, haalt u er het beste uit.

Recent Content