Waarvoor worden haakse slijpers gebruikt?


Inleiding

Hoekslijpmachines zijn van onschatbare waarde voor elke werkplaats, servicegarage, autoreparatiewerkplaats of thuishobbyist. Een haakse slijper wordt gebruikt voor een verscheidenheid aan projecten die het snijden en slijpen van ijzer, staal, metalen dakbekleding, golfplaten, staalplaten, baksteen, steen, beton, leien en bouwtegels, PVC-buis, verroeste bouten, wapening in beton; het slijpen van tuingereedschap, het schuren van hout, het verwijderen van verf, het schoonmaken van roest uit staal, het knippen van afval voor verwijdering, het verwijderen van voegmiddel voor plooipunten, het scoren van tegels, en voor het polijsten van metalen tot een glanzende glans.

Hoekslijpmachines gebruiken verschillende wielen, of schijven die zijn ontworpen voor verschillende taken, en de schijven zijn wat een hoekslijpmachine zo veelzijdig maakt. Met een draadbekerborstelbevestiging kunt u aangekoekt cement, roest en verf gemakkelijk van uw andere gereedschappen verwijderen.

Zet het gereedschap gewoon vast met bankschroefgrepen of -klemmen en zorg ervoor dat de borstel van de rand af draait om terugslag te voorkomen. Met een metalen snijwielbevestiging kunt u gemakkelijk betonstaal, verroeste bouten en gelaste draadhekken kosten, wat veel gemakkelijker en sneller is dan het gebruik van een ijzerzaag.

Om tegel, steen of beton te knippen:

Gebruik een drooggesneden diamantschijf, die super dun is voor een nauwkeurigere, scherpere zaagsnede. Deze schijf is perfect voor het uitsnijden van het midden van een keramische tegel om bijvoorbeeld over een uitloop te passen.

Om randen te slijpen:

Een slijpschijf of -schijf wordt gebruikt voor het herstellen van randen op uw ruwere gereedschappen zoals schoppen, schoffels en ijskrabbers, en is nuttig voor het begin van het slijpen van grasmaaimachinebladen, arcades en assen.

Plaats de slijper (uitgeschakeld) zodat het wiel naar de rand toe draait en weg van het meslichaam, plaats het wiel vervolgens tegen het mes van het gereedschap en stem de hoek van de slijper af op de afschuining van het mes – u zult deze hoek willen handhaven terwijl u de rand slijpt.

Til de slijper van de rand af en zet hem aan, zodat hij op volle snelheid kan komen voordat hij in het blad wordt bewogen. Sla de slijper in de richting van de handgreep, til hem op en herhaal deze beweging, waarbij u ervoor zorgt dat u de juiste hoek aanhoudt tijdens de hele slag.

Om te voorkomen dat het metaal oververhit raakt, dient u alleen lichte druk uit te oefenen en de molen in beweging te houden. Het is ook een goed idee om een emmer water en een spons bij de hand te hebben om het metaal regelmatig te kunnen doordrenken. Zo blijft het metaal koel.

Voor het verwijderen van oude mortel uit bakstenen:

Er gaat niets boven een haakse slijper in snelheid en gemak (lees onze uitgebreide review hierover hier). Door gebruik te maken van de dikkere tuck pointing-wielen zal de oude mortel snel verwijderd worden zonder de stenen te beschadigen. Vergeet echter niet een stofmasker te dragen, want dit werk wordt erg stoffig.

Conclusie

Dit zijn slechts enkele van de vele manieren om een haakse slijper te gebruiken voor uw projecten. Om een beter idee te krijgen van alle hulpstukken die beschikbaar zijn om te gebruiken met uw slijper die u uiteindelijk een ton tijd zal besparen, kunt u een kijkje nemen in uw lokale ijzerhandel.

Recent Content