Van welk soort metaal zijn zaagbladen gemaakt?


Metalen zaagbladen zijn speciaal ontworpen om snel door metaal te zagen met afgewerkte, braamvrije resultaten, zodat u de werktijd kunt minimaliseren en tegelijkertijd de efficiëntie kunt maximaliseren. Er zijn verschillende soorten metaalzaagbladen die vandaag de dag op de markt worden geproduceerd. Elk is ontworpen om de hoge sterkte van metaal te behandelen terwijl het verstrekken van een lang bladleven, verminderend de behoefte aan frequente blad het veranderen.

De bladen van de metaal scherpe zaag kunnen gewoonlijk in twee vormen worden gevonden. De eerste zijn gemaakt van metaal, zoals roestvrij staal, chroom-vanadiumstaal of aluminiumoxide. De tweede zijn gemaakt van een schurend materiaal dat is ontworpen om door metaal te snijden.

Metaalhoudende bladen

Metalen carrosseriemessen zijn gemaakt van hoge sterkte legeringen zoals roestvrij staal, aluminiumoxide of vanadiumstaal. Ze zijn normaal gesproken gecoat met een composietmateriaal zoals wolfraamcarbide of een keramisch-metaalcomposiet, waardoor ze bestand zijn tegen de hoge hitte die wordt gegenereerd door het snijden door metaal, terwijl ze tegelijkertijd zorgen voor schone sneden en een lange levensduur van de messen. De bladen worden vervolgens bij hoge temperaturen warmtebehandeld om de warmteontwikkeling te verminderen en overmatige vonkvorming te voorkomen.

Deze metalen messen hebben een kleiner en talrijker aantal tanden dan hun tegenhangers voor het zagen van hout. Deze fijne tanden variëren over het algemeen van ongeveer 30 tanden per blad tot ongeveer 100 tanden per blad. Met deze fijne tanden kan het blad snel ondiepe sneden maken die bramen en overmatige afschilfering voorkomen, terwijl het snel door metaal heen snijdt.

Schuurschijven

Schuurmessen van metaal zijn ontworpen met een combinatie van ruwe en isolerende materialen, ontworpen om de eisen van het doorslijpen van metaal te weerstaan en tegelijkertijd schone, precieze sneden te produceren. De meeste bevatten een aluminiumoxide korrel die versterkt is met twee bladen glasvezel of ander beledigend materiaal. Deze combinatie zorgt ervoor dat het ruwe schuurblad bestand is tegen hoge snelheden en de natuurlijke harde weerstand van metaal, waardoor het schone, braamvrije sneden in vrijwel alle metalen kan produceren.

Conclusie

Hoewel er verschillen zijn in de materialen die worden gebruikt om een metaalzaagblad te maken, voeren ze beide de taak uit om schoon en gemakkelijk door metaal te snijden. Zowel de slijpschijven als de metalen zaagbladen maken het mogelijk om met een hoog vermogen en met een minimale inspanning van de gebruiker hoogwaardige en precieze resultaten te bereiken.

Recent Content