Soorten verstekzagen en hun toepassingen


Verstekzagen werken met verschillende soorten cirkelzaagbladen, geschikt voor verschillende soorten taken om meer flexibiliteit en veelzijdigheid te bieden. Of u nu op zoek bent naar de beste basis verstekzaag die rechte afkortingen maakt voor kleine planken of een schuivende samengestelde verstekzaag die grotere en langere zaagsneden maakt voor kroonlijsten, fotolijsten en raamkozijnen, u kunt het proces sneller en moeiteloos laten verlopen met de juiste zaag.

Om u te helpen de beste verstekzaag voor uw specifieke project te kiezen, hebben we een uitgebreide gids samengesteld met de verschillende soorten verstekzagen en hun motor, afschuining en zaagcapaciteit. We hebben ook de voor- en nadelen van elk type verstekzaag en hun gebruik geschetst.

5 Verschillende soorten verstekzagen

Basis verstekzaag

basis verstekzaag
Ook wel bekend als een standaard verstekzaag, deze variëteit die typisch verstekken, rechte afkortingen en schuine sneden maakt in een mate variërend van -45° tot +45°. Een afschuining wordt gemaakt met een instelbaar blad dat verticaal of horizontaal afschuint om langs de rand van het hout te snijden. Het belangrijkste voordeel van de basis verstekzagen is het lage prijsbereik. Ze zijn de meest ideale soort voor 45 graden zagen op kleine planken, beginners die de voorkeur geven aan hun gebruiksgemak, en klanten met een budget. Ze kunnen echter maar in één richting zagen en hun zaagbladen zijn maar 10 of 12 inch groot, wat de diepte en omvang van uw zaagsneden beperkt.

De 10 inch Delta Power Equipment Corporation S26-262L wordt geleverd met een lasergids en schuine kanten naar links van 0° tot 47°. Het kost slechts €103. Dit is een budget optie voor u.

Voordelen: Lichtgewicht voor eenvoudige controle en draagbaarheid, budgetvriendelijk en ideaal voor kleine projecten.
Nadelen: Kan niet worden gekanteld voor afschuining. De kleine zaagbladafmetingen beperken de diepte en de omvang van de zaagsnede.

Schuifbare verstekzaag

schuifbare verstekzaag
Om uw zaagcapaciteit te vergroten, moet u investeren in de beste schuivende verstekzaag die naar voren en naar achteren kantelt in de linker- of rechterrichting op een schuifarm om standaard en afgeschuinde zaagsneden te maken. Zo kunt u met minder moeite grotere en langere zaagsneden maken en een vergelijkbare verlaging van de zaagsnede als bij een hakzaag maken door de schuifrail te vergrendelen. Hun con is hun onvermogen om in beide richtingen af te schuinen. In plaats daarvan kunt u slechts aan één kant, links of rechts, schuine zaagsneden maken. Wij raden DEWALT DWS779 12″ Sliding compound Miter saw aan, die 4,7 van de 5 door de kopers is gewaardeerd en een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft van minder dan €400.

Voordelen: Schuifkop maakt grotere en langere standaard pull down zaagsneden en schuine schuine zaagsneden mogelijk.
Nadelen: Kantelt slechts in één richting naar voren en naar achteren, zodat u de plank moet omdraaien om de andere kant te snijden.

Samengestelde verstekzaag

samengestelde verstekzaag
Een samengestelde verstekzaag heeft een roterende kop die verstekzaagsneden, rechte zaagsneden en schuine zaagsneden maakt. Kantelt in één richting voor afschuining en kroonlijst. Het zaagblad beweegt naar links of rechts, of in beide richtingen in de dubbele uitvoeringen om door de plank naar beneden te snijden.

Dit is het beste type verstekzaag om aan te schaffen als u op zoek bent naar een betaalbare optie die zich uitstrekt tot meer dan 90 graden. Hun belangrijkste nadeel is dat ze slechts in één richting kantelen, dus u moet het hout omdraaien om schuine sneden in de tegenovergestelde richting te maken. Hitachi C10FCG 15-Amp is een effectieve en betaalbare Single Bevel 10 inch Compound Miter Saw die ongeveer 130 euro kost. Het maakt een hoek van 0 tot 52 graden naar rechts of naar links.

Voordelen: Behandelt elke standaard snede.
Nadelen: De Single Bevel modellen kantelen slechts in één richting, dus u moet het hout omdraaien om afgeschuinde zaagsneden in de tegenovergestelde richting te maken.

Dubbele-afgeschuinde schuifmaatzaag

dubbele-afgeschuinde schuifmaatzaag
Een Double-Bevel Sliding Miter Saw wordt ook wel aangeduid als een dual-compound verstekzaag. Hoewel het lijkt op een samengestelde verstekzaag wat betreft de zaagbladen die naar links of rechts bewegen, heeft dit specifieke type de extra mogelijkheid om de zaagbladen ook in zowel de linker- als de rechterrichting te kantelen en af te stellen voor afgeschuinde zaagsneden, zodat u het hout niet hoeft om te draaien. Een Double-Bevel Sliding Compound Miter Saw is de meest veelzijdige verstekzaag voor elke werkplaats omdat hij onder elke hoek zaagt door in beide richtingen af te schuinen, in tegenstelling tot een Sliding Compound Miter Saw die naar één kant afschuint. Hun nadeel is dat ze duur zijn.

De DEWALT 12-inch DWS780, die 500 euro kost, is een topklasse Double-Bevel Sliding Compound Miter Saw met een 15-amp, 3.800 tpm motor, een 12-inch zaagblad en een stofzak.

Voordelen: Kantelt in beide richtingen zodat u het werkstuk niet hoeft om te draaien. Uitgerust voor verstekken, recht afkorten, schuine sneden en samengestelde sneden. Veelzijdig door het snijden van elke hoek.
Nadelen: Prijs. Kan ingewikkeld zijn voor beginners.

Draadloze verstekzaag voor het schuiven van het werkstuk.

Draadloze verstekzaag voor het schuiven van het werkstuk
De draadloze versie tilt het gemak naar een hoger niveau door u in staat te stellen uw timmerwerk te doen zonder dat u het apparaat op een stopcontact hoeft aan te sluiten. In plaats daarvan worden ze voornamelijk gevoed door Lithium-Ion accu’s met verschillende spanningen om het koppel te verhogen, hoewel een paar Cordless Sliding Compound Miter Saws de opties bieden om zowel elektriciteit als accu’s te gebruiken voor veelzijdige energiebronnen. De con van snoerloze verstekzagen die alleen gebruik maken van accu’s is hun verkorte werkingstijd. Hun voordeel is echter dat ze draagbaar zijn en overal kunnen worden gebruikt, zelfs tijdens een stroomstoring.

De draadloze modellen strekken zich van de budgetvriendelijke DEWALT 20V DCS361B MAX 7-1/4-Inch verstekzaag uit die €279 kost, tot de dure en verfijnde Makita XSL02Z 18V X2 LXT Lithium-Ion Lithium-Ion verstekzaag die wordt verkocht bij €752 met geavanceerde eigenschappen voor professionele timmerlieden.

Voordelen: Draagbaar. Het gebruik van de batterij maakt het mogelijk om overal te werken. Sommige steunbatterij en elektriciteitsbronnen van macht. Meerdere batterijen versnellen het snijproces.
Nadelen: Moet worden opgeladen om het risico te vermijden dat de batterij leeg raakt tijdens het gebruik.

Samenvatting

Zoals u ziet, zijn verschillende soorten verstekzagen geschikt voor specifieke soorten houtwerk om optimale prestaties en resultaten te garanderen. Het kiezen van de beste verstekzaag voor uw specifieke project zal uw zaag ook beschermen tegen schade en de levensduur ervan verlengen. We hopen dat onze vindingrijke beoordeling meer inzicht heeft gegeven in het kiezen van het juiste gereedschap voor uw behoeften.

Recent Content