Top 10 Manieren om een multitool te gebruiken


Elektrisch gereedschap wordt vaak een last voor ons als het maar voor één doel is gemaakt. En er zijn tonnen die zo zijn. Maar we zijn blij te kunnen zeggen dat een oscillerend gereedschap een uitstekende uitzondering is.

Je kunt letterlijk tientallen verschillende toepassingen van dit gereedschap maken door alleen al de hulpstukken te verwisselen. Dus, we zullen het hebben over hoe je een multitool gereedschap perfect kunt gebruiken.

Als u in het bezit bent van een multigereedschap en niet het volledige potentieel van dit kleine elektrische gereedschap hebt verkend, dan is dit artikel alleen voor u geschreven. Laten we gaan…
hoe gebruik je een multi tool

Wat is een Multi Tool?

Multi-tools zijn een soort oscillerend elektrisch gereedschap dat wordt gevoed door een batterij of door wisselstroom. De naam van dit gereedschap is gelabeld als ‘multigereedschap’ vanwege de diverse werkzaamheden die het kan verrichten.

Met het beschikbare assortiment aan hulpstukken kan het prima overweg met processen als schuren, slijpen, doorslijpen, polijsten, enzovoort. Bij verschillende opdrachten moet je het multigereedschap associëren met verschillende soorten bladen of schuurmachines.

10 Manieren om een multigereedschap te gebruiken?

Het is dus de kern van het artikel van vandaag, waarin we 10 van de meest handige toepassingen in herinnering brengen die je kunt maken met een goede kwaliteit oscillerende multi-tool. Gaf een blik…

1: Maak een duikvlucht

Laten we beginnen met een van de gebruikelijke toepassingen van oscillerende multi-tools, dat is het maken van duikvluchten. In feite kunnen sommige van deze multigereedschappen ‘onmogelijke’ duiksnedes maken, omdat ze geassocieerd worden met het juiste mes.

Deze dompelsnedes worden meestal gebruikt in het geval van het snijden van gaten in massieve, verticale oppervlakken voor het snijden van elektrische kasten of lades, enz. De stappen die hiermee gepaard gaan zijn eenvoudig: begin het pengat, maak een inkeping, zaag de bekleding af en zaag de behuizing voor de vloer.

2: Schuren als een Pro

Multi-tools zijn zeer geschikt voor het schuren, wat een onderdeel was van de afwerking van alle doe-het-zelf projecten. Om over te schakelen van de zaag- naar de schuurmodus hoeft u alleen maar het bladvoorzetstuk te vervangen door het schuurvoorzetstuk.

Op basis van de grootte van het schuurhulpstuk kunt u gedetailleerd tot op breed niveau schuren. Maar hoe kleiner het schuurgereedschap, hoe nauwkeuriger de algehele schuurkwaliteit.

3: Spoelsnedes maken op gipskarton, hout en metaal

Een andere prijzenswaardige taak die deze oscillerende multi-tool kan doen is het doen van flush cuts. Om dat te doen, moet je het blad veranderen in een halvemaanvormig blad. En dit soort spoelsnedes kunnen worden gemaakt op oppervlakken zoals hout, metaal en gipskarton.

Deze snede zal vooral nuttig zijn voor gebruikers zoals loodgieters, thuisverzorgers, enz.

4: Snijdt de muur af

Trimsneden zijn het rechte soort sneden die worden gemaakt op muren en droogwanden om doorgangen te creëren of om het onderwerp te verkleinen. Het gaat ook om het toevoegen, wijzigen en herschalen van scheidingswanden in de woning. Voornamelijk plinten zijn de ideale plek om met een oscillerende multi-tool te knippen.

5: Maak ruimte voor de nieuwe vloeren

Terwijl u een oppervlakte van de kamer herbevloert, zal de hoogte van de vloer stijgen. Hoe past u de deurmaten aan de onderkant aan? Moet u deze vervangen door een nieuwe deur? Of is er een manier om de hoogte van de deur aan te passen?

Daar komen de multigereedschappen op het podium. Er is een cirkelvormig mes dat aan deze gereedschappen kan worden bevestigd en een snede kan maken in de deurstijl. Het zal dus de onderkant van de deuren trimmen en essentiële ruimte maken voor de nieuwe vloerbedekking.

6: Verwijder de voegen

Grondverwijdering is een belangrijke taak die elke huiselijke verbouwing moet ondergaan. Als u de oude voeg wilt verwijderen en vervangen door een nieuwe, dan kunt u deze niet overslaan zonder gebruik te maken van een multi-tool.

Maar dat kan niet met gewone mesbevestigingen. U moet een mes gebruiken dat scherp en sterk genoeg is om door de harde voegen heen te snijden. Carbide gemaakte messen zijn een prima keuze in deze zorg.

7: Installatie van plankenvloeren

Sommige huiseigenaren (vooral één met een houten vloer op de woning) zijn interessant in plankenvloeren op sommige delen van de vloer. Om dat te doen met een multi-tool, moet je de vloerregisters knippen.

8: Bereid de oppervlakken voor op het schilderen

Of het nu gaat om een houten keukenkastje of een tegelvloer of een laminaatvloer als u deze wilt overschilderen, het is een hectische taak. We bedoelen, je moet het gedoe van het verwijderen van de oude verf samen met de restanten ervan doorstaan om het nieuwe schilderij overal aan te brengen.

Om u te helpen, hebben deze multigereedschappen een aantal nuttige oplossingen. Het geeft u de hand op drie stappen van het proces- 1) om het vuil, puin, vlekken en vet te verwijderen, 2) om het oppervlak te schrapen om de oude verf los te maken, en 3) om het oppervlak te schuren en voor te bereiden op nieuwe verf. Maar gedurende deze drie stappen, kunt u nieuwe en verschillende soorten bladen aan uw oscillerende multi-tool.

9: Gebruik het om breeuwen voor een rand te verwijderen

In ons huis zijn er in bijna elke rand van de muur waar de muur de vloer tegen de muur aankomt, breeuwen en plamuurtjes te vinden. Als u de oude kit wilt nemen en vervangen door een nieuwe, dan is de multi-tool de juiste kit om dat te doen.

Om ervoor te zorgen dat het verwijderen van de kit goed verloopt, moet u een glad schraapmesje bovenop het multigereedschap aanbrengen. Het zal de chaulks vrij goed afschrapen.

10: Het helpt ook bij het verwijderen van dunne tegels

Net als veel andere thuis verbouwingsklussen is het verwijderen van tegels een andere taak. En in dit stadium zijn oscillerende multi-tools geweldige partners. Niet alleen om het oppervlak te verbouwen, soms, maar de tegels kunnen ook van de muur komen. En dat is ook wanneer je een multi-tool moet betrekken in het bevestigingsproces.

Om aan de slag te gaan met deze taak, moet u uw oscillerende multi-tool een hardmetalen gritslijppad krijgen. Het zal u ook helpen om het oppervlak te resetten om een nieuwe tegel toe te voegen in plaats van de oude.

Conclussie

Dus, dat was de lijst van 10 manieren om een multigereedschap te gebruiken voor het verbouwen van huizen, houtbewerking, het verwijderen van tegels, snijden, schuren, afwerken, gladstrijken, enzovoort. Hopelijk heb je de juiste punten van ze allemaal opgepikt en ben je ze verder gaan onderzoeken.

Recent Content