Vergelijking van de Compacte bovenfrees: Makita vs Dewalt


Beslissen over welke compacte bovenfrees de beste is is niet eenvoudig . We raden aan om online onderzoek te doen en om met vrienden, familie of collega’s te praten voor hun advies. Voor het online gedeelte van uw onderzoek helpen we u door twee van de beste compactfrezen te vergelijken die momenteel verkrijgbaar zijn bij twee van de grootste merken van elektrisch gereedschap – Dewalt en Makita.

Voor Makita kijken we naar hun RT0701C compactfrees, en voor DeWalt kijken we naar hun DWP611PK compactfrees.

Aan het einde van deze review moet u weten wat de belangrijkste functies en kenmerken zijn van elk model, samen met een aantal specifieke voors en tegens voor elk model. Op basis van dit alles zullen we selecteren welke van de twee onze favoriet is, en dus welke u moet kopen.

Laten we dus beginnen met het bekijken van de Makita.

Makita RT0701C Compacte bovenfrees

Makita RT0701C Bovenfrees

Bekijk de dagprijs

De Makita heeft een compact ontwerp, met een slanke buitenkant waardoor het elektrisch gereedschap beter in de hand ligt en veel gemakkelijker van de ene naar de andere klus kan worden getransporteerd. Het is ook zeer eenvoudig te bedienen en comfortabel in gebruik. De motor is gemaakt van zwaar aluminium.

Hierdoor is de compacte bovenfrees zeer duurzaam. Hij heeft een variabele snelheidsregeling met punten die variëren van 1 tot 6. Dit zorgt voor een toerentalbereik tussen 10.000 en 30.000 omwentelingen per minuut. Met deze functie heeft u een grotere vrijheid bij het instellen van de snelheid om aan uw wensen te voldoen.

Dankzij de elektronische snelheidsregeling blijft deze snelheid behouden, zelfs wanneer het elektrisch gereedschap wordt belast. Dit helpt op zijn beurt om het aantal draaiingen bij het opstarten tot een minimum te beperken en voorkomt dat het apparaat doorbrandt. Het koppel op de motor wordt geminimaliseerd dankzij de softstartfunctie.

Het nokvergrendelingssysteem van de RT0701C is snel en eenvoudig te ontgrendelen. Met dit systeem kunt u de diepte van de frees eenvoudig aanpassen, zodat u de basis eenvoudig kunt verwijderen en/of installeren. Wisselen tussen vaste en dompelvoet is eenvoudig. De motor op dit model is in staat om voldoende pk’s te leveren op slechts 6,5 ampère.

Bij het neerlaten van de DeWalt in het hout levert dit mooie schone zaagsneden op. Maar als je de vergrendelingshendel opent, zakt de motor, waardoor het moeilijker wordt om de fijne diepte in te stellen omdat de motor niet op zijn plaats blijft.

Specificaties

 • Tot 30.000 toeren per minuut
 • Een 6,5 ampère motor
 • 1,25 pk
 • Een totaal gewicht van 3,9 pond

Voordelen

 • Past goed in de hand
 • Kan gemakkelijk worden getransporteerd
 • Zeer duurzaam

Nadelen

  Motor valt bij het ontgrendelen van de basis

DeWalt DWP611PK Compacte freesmachine

DeWalt DWP611PK bovenfrees

Bekijk de dagprijs

De populairste en meest verkochte compacte bovenfrees van DeWalt is de DWP611K. Het is een elektrisch gereedschap met variabele snelheid dat gemakkelijk te gebruiken is met een overvloed aan vermogen, waardoor het perfect geschikt is voor zowel commercieel gebruik door een professionele vakman als voor de doe-het-zelver thuis.

De manier waarop het elektrisch gereedschap is ontworpen, draagt bij aan de controle, het zicht en de algemene prestaties. Binnen zijn prijsklasse heeft de DWP611PK veel meer mogelijkheden dan de meeste andere compacte bovenfreess die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. De DeWalt heeft een vermogen van 1,25, waardoor hij aan de kleinere kant staat als het gaat om andere compacte bovenfreess die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn.

Je moet je echter niet laten afschrikken door zijn kleine formaat. De DeWalt wordt geleverd met veel koppel en vermogen, waardoor het het perfecte elektrische gereedschap is voor elk klein tot middelgroot woordwerk. Het heeft een zachte startfunctie.

Dit helpt om de hoeveelheid koppel op de motor te verminderen. Het heeft een toerentalbereik tussen 16.000 en 27.000 op zijn maximum. U kunt het toerental op elk moment aanpassen door de draaiknop tussen de punten 1 en 6 te bewegen. Zo kunt u het elektrisch gereedschap beter beheren, omdat u het toerental kunt bepalen dat u nodig hebt voor de klus waar u mee bezig bent.

De elektronische snelheidsregeling van de DWP611PK houdt de snelheid onder belasting om het draaien bij het opstarten te verminderen en om verbranding te voorkomen. Wanneer de snelheid tussen de punten 1 en 3 is ingesteld, hebt u tot 20.400 RPM aan snelheid tot uw beschikking. Tussen punt 4 en 6 heeft u tussen 22.600 en 27.000 RPM.

Enkele van de accessoires die u voor de DeWalt kunt kopen (tegen meerprijs) zijn een geleiderand, een stofopvangadapter en een aantal verschillende bits om een reeks verschillende sneden te maken.

Specificaties

 • 1,25 pk
 • Tot 27.000 toeren per minuut
 • Een totaal gewicht van 6,2 pond
 • Een 8-voets voedingskabel
 • Twee LED-lampen
 • Een beperkte garantie van 3 jaar

Voordelen

 • Veel koppel en vermogen
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Perfect voor zowel commercieel gebruik door een professionele handelaar als voor de doe-het-zelver thuis.

Nadelen

 • Gebrek aan handgrepen aan de zijkant
 • Niet draadloos

Conclusie

Dus nu hebben we de twee modellen bekeken en op dit punt zou u een goed idee moeten hebben welke het beste is voor u en uw behoeften. Echter, op basis van deze beoordeling en onze eigen ervaringen met het gebruik van compacte bovenfreess, is onze favoriet van deze twee modellen de Makita RT0701C compacte bovenfrees.

Dit komt omdat hij niet alleen een groter snelheidsbereik heeft, maar ook hetzelfde niveau van pk’s, terwijl hij meer dan 2 pond lichter is dan de DeWalt DWP611PK. Ondanks dit alles is de DeWalt toch een goede draadgebonden compactfrees.

Ongeacht onze mening, is het aan u om het bovenstaande door te lezen en uw eigen beslissing te nemen over welke, indien van toepassing, het beste past bij uw behoeften. Wij wensen u veel succes met deze taak.

Recent Content