Makita 2704 en Makita 2704X zaagtafel – in één keer bekeken


Makita 2704

Bekijk de dagprijs

Twee zaagtafels met elektrische eerste klas rem en uitstekende modulaire veiligheidskenmerken.

Makita 2704 en 2704X

Ik denk dat Makita geen introductie nodig heeft. Ze zijn een van de meest gerenommeerde fabrikanten van elektrisch gereedschap en hun tafelzagen behoren tot de beste die je kunt kopen. Daarom heb ik besloten een kijkje te nemen bij hun topmodellen, de Makita 2704 en de Makita 2704X tafelcirkelzaag.

Ze zijn hetzelfde, behalve dat de 2704X met een standaard wordt geleverd en de 2704 niet. Wat betreft het aanbevelen van welke u moet gaan? Dat zal grotendeels afhangen van het feit of je waarde hecht aan draagbaarheid of niet.

Wat je eerst moet weten

Ik moet erop wijzen dat beide modellen zijn ontworpen voor professionele aannemers, hoewel dit niet betekent dat je moet vermijden ze te kopen als je niet een. Het professionele aspect wordt weerspiegeld in de grote scheurcapaciteit van de 2704, de superieure bouwkwaliteit en een heleboel functies die je gewoonweg niet op andere tafelzagen zult vinden.

De 2704 heeft ook telescopische afrasteringsrails. De tafel is echter vrij groot en meet iets meer dan 24 x 22 inch. Eenmaal uitgeschoven, bieden de rails u een kritische 25-inch rip capaciteit, wat betekent dat u vrijwel elke vorm van fabricage kunt doen, inclusief 4 x 8 voet vellen materiaal.

Nu als u van plan bent om de tafelzaag van de ene locatie naar de andere te verplaatsen, stel ik voor dat u met de X1 meegaat vanwege de veerbelaste standaard en het relatief lichte gewicht van 115 pond. Wanneer deze tafelzaag aan de standaard is bevestigd, is hij gemakkelijk te verplaatsen dankzij de transportwielen. Zoals ik al zei, de 05 wordt geleverd zonder standaard, maar kost minder geld, dus als je de draagbaarheid niet echt nodig hebt, kun je beter een paar dollar besparen door voor deze versie te kiezen.

Als het gaat om puur vermogen zijn beide units monsters, met dezelfde 15-amp motor (4.800 RPM) die tot de krachtigste in zijn klasse behoort. Een ander kenmerk dat ik aangenaam verrast was om te zien op deze zagen was de elektrische rem die gaat om te laten zien hoe Makita aandacht besteden aan elke functie als het gaat om het ontwerp van hun elektrische gereedschappen.

Met dat soort vermogen van de motor kun je zo diep snijden als 3-5/8 inch in een hoek van 90 graden, of 2-1/2 inch in een hoek van 45 graden. Het blad dat bij dit apparaat wordt geleverd, heeft een diameter van 10 inch. Ook, kan deze lijstzaag zo veel gebruiken zoals een 6 x 13/16″ dado, die iets is vele concurrerende lijstzagen niet kunnen zeggen.

Elektrische rem

Je kunt nooit teveel veiligheidsvoorzieningen hebben als het gaat om tafelzagen. Daarom ben ik zeer onder de indruk van het feit dat de fabrikant een elektrische rem op het model 2704 heeft aangebracht. Stel je voor dat je de controle over het materiaal dat je zaagt zou verliezen en dat je het blad NU zou moeten stoppen.

Het uitzetten van de zaag zonder elektrische rem duurt een tijdje waarin het zaagblad veel schade kan aanrichten. Met behulp van de rem kunt u het hele systeem in slechts enkele milliseconden tot stilstand brengen. Ik vind het prettig dat de schakelaar erg groot is, wat betekent dat je hem kunt bedienen terwijl je handschoenen draagt. In feite kun je hem zelfs met je elleboog of knieën indrukken voor het geval je je handen vol hebt. Deze functie is naar mijn mening een groot pluspunt, vooral als het gaat om de veiligheid.
Makita 2704X gebruiksgemak

Gebruiksgemak

De meeste top-of-the-line tafelzagen hebben modulaire opzetstukken en veiligheidsfuncties die zonder gereedschap gemonteerd kunnen worden. Gelukkig hebben beide modellen een driedelig modulair veiligheidssysteem met een spouwmes, anti-terugslagpunten en een mesbeschermer. Het spouwmes kan in een van de drie standen worden gezet, afhankelijk van het type snede. De ondersteunde sneden zijn: door-, niet-door- en dado-sneden. Afhankelijk van de dikte van het lemmet kunt u ook gemakkelijk wisselen tussen de lemmessen.

Telescopische tafel

Een ander groot pluspunt is de aanwezigheid van een telescoopverlenging, die tot rechts van het blad reikt. Met het verlengstuk op zijn plaats heeft het een scheurcapaciteit van 25 inch.
Makita2704 Telescopische tafel
Waarom is dit zo belangrijk dat ik het al twee keer heb moeten noemen? Volle platen multiplex of een ander materiaal zijn 24 inch breed. Dit betekent dat je volwaardige platen kunt manipuleren, iets wat professionele aannemers met open armen toejuichen.

Conclusie

Beide tafelzagen zijn prachtige apparaten en zijn een uitstekende manier om uw geld uit te geven als u op zoek bent naar een hoogwaardige tafelzaag voor aannemers. De behuizing is een beetje fragiel, maar al het andere is prachtig, vooral als het gaat om de kracht.

Wat de veiligheidskenmerken betreft, hanteert deze zaag de modulaire aanpak, wat betekent dat u geen probleem zult hebben met het bevestigen of veranderen van het spouwmes, de mesbescherming of de anti-terugslagpoten. Voor mij is het middenstuk van de 2704 echter de elektrische rem, een kenmerk dat zelden op tafelzagen te vinden is. Ik zou deze toestellen van harte aanbevelen en stel voor dat u de 2704 zoekt als u de standaard niet nodig hebt, of dat u de 2704X gebruikt als u hem wel nodig hebt.

Bekijk de dagprijs

Recent Content