Beste Makita gereedschap kopen en beoordeling in 2020


Of het nu uw bron van inkomsten is of persoonlijke ruimte voor projecten en auto-onderhoud, uw garage, en uw winkel is waar de magie gebeurt. Het is een plek om te knutselen, te slijpen, te polijsten en, aan het eind van de dag, een bang-up job te doen waar je trots op kan zijn. Een winkel is niet compleet zonder het juiste gereedschap en hoewel er een verscheidenheid aan gereedschap is, zijn ze niet allemaal gelijk gebouwd. In dit artikel kijken we naar de tien beste Makita elektrische gereedschappen voor autoreparaties.

Makita is een plaatshouder in de markt voor elektrisch gereedschap. Opgericht in 1915, heeft het bedrijf gestaag kwaliteitsproducten op de markt gebracht en zijn rooster voortdurend vernieuwd om te kunnen concurreren met collega-reuzen Bosch, DeWalt en natuurlijk Milwaukee. Elke monteur, klusjesman, houtbewerker heeft zijn go-to-merk. De recente trends laten echter een lichte verschuiving zien in het voordeel van Makita. Er zijn populaire theorieën en de redenen daarvoor variëren. Makita staat bekend om het maken van lichtgewicht, efficiënte producten die gemakkelijk te gebruiken zijn, waardoor ze ideaal zijn voor veteranen en beginners. Maar Makita’s troef lijkt een van de meest elementaire onderdelen van elektrisch gereedschap te zijn – het handelsmerk van de Makita 18V-batterij. Hij staat bekend om zijn duurzaamheid en presteert voortdurend beter dan de batterijen van Milwaukee en DeWalt. In combinatie met de ENERGY STAR-gekwalificeerde optimale lader levert dit een uitzonderlijke levensduur op, waarbij de accu’s in slechts 30 minuten worden opgeladen. Laten we dus eens kijken naar de tien Makita elektrische gereedschappen voor monteurs en autoliefhebbers.

Beste Makita elektrisch gereedschap

Makita Slagmoersleutel

Makita Slagmoersleutel

Bekijk de dagprijs

Dit gereedschap is een krachtige, zware slagmoersleutel die kan dienen als het betrouwbare werkpaard van uw garage.

Borstelloze motor

Het apparaat is voorzien van de Makita Brushless motor die is ontworpen voor een langere looptijd en sneller laden. De motor levert een maximumkoppel van 740 ft-lbs en een losbreekkoppel van 1,180 ft-lbs. De borstelloze functie vermindert de geproduceerde wrijving en genereert een groter koppel per gewicht.

Vermogen en bereik

Naast het door de motor uitgeoefende maximumkoppel van 740, beschikt dit gereedschap over een vermogensselectie met 3 snelheden. Deze slagmoersleutel werkt op verroeste onderdelen geen probleem. Hij kan ook grote auto’s, schoolbussen, motoren uit elkaar halen of gewoon je banden vervangen. Hoe je het ook draait, dit apparaat is een essentiële aanvulling op je gereedschapsschuur.

Kosten & waarde

Ook dit gereedschap is aan de duurdere kant, maar het wordt ook hoger gewaardeerd dan zijn concurrenten op het gebied van vermogen, prestaties en duurzaamheid. Zelfs het ontbreken van een O-ring lijkt de klant niet af te schrikken. Deze sleutel krijgt een Nadelentante score van 4,5, of hoger, op de meeste klantenbeoordelingen. Zeker, je zou meer uitgeven, maar de waarde maakt de prijs goed. Dit is een investering.

Voordelen

 • Schroef gaat van plastic lichaam naar stalen voorneus, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het strippen van de schroeven.
 • Verbazingwekkende kracht en koppel.
 • Borstelloze motor.

Nadelen

 • Het ontbreken van een O-ring betekent dat er soms zwaardere clips af kunnen komen.

Makita Draadloze reciprozaag

Makita Draadloze reciprozaag

Bekijk de dagprijs

Elke autoliefhebber en carrosseriebouwer heeft een goede reciproke zaag nodig. Deze reciprozaag is 17 en een ¾ inch lang en wordt aangedreven door Makita’s beroemde 18 Volt accu‘s. Deze reciprozaag is een geweldige aanvulling op elke garage. Hij kan een 1-1/8 lange slag leveren met een snelheid van maximaal 2900 slagen per minuut – de slagen worden geregeld door de hoeveelheid druk die op de trekker wordt uitgeoefend.

Sterbescherming

Star Protection is een communicatietechnologie waarmee de batterij en de zaag van het product kunnen communiceren, zodat u niet te maken krijgt met overbelasting, oververhitting of overontlading terwijl u werkt. Dit is vooral voor mensen die in hete omstandigheden werken.

Efficiënt & Strak

Een verfijnd krukasmechanisme houdt de trillingen laag en vermindert tevens de doorbuiging van het blad. Trouw aan het ontwerp van Makita, wordt de zaag geleverd met rubberen handvatten en voor het wisselen van het zaagblad is geen gereedschap nodig. Wanneer gemonteerd met de batterij, weegt het hele apparaat een gemakkelijke 8lbs.

Kosten & Waarde

Dit is een uitstekend geprijsde snoerloze reciprozaag. Alleen al de snoerloze functie heeft genoeg voordelen om dit de beste prijs-kwaliteitverhouding te geven. Voeg daar de snelheid, de Star Protection en het strakke ontwerp aan toe en u krijgt een solide gereedschap voor een geweldige prijs.

Voordelen

 • Lichtgewicht: 8lbs met batterij.
 • Ingebouwde LED om het werkgebied te verlichten.
 • Gereedschapsloze messenwissel.
 • Verstelbare schoen (opnieuw, geen gereedschap nodig)
 • Vergrendelingsschakelaar en elektrische rem om het mes te stoppen bij het loslaten van de trekker.

Nadelen

 • Ingebouwd LED-licht kan soms uitvallen.

Makita Draadloze LED Zaklamp

Makita Draadloze LED Zaklamp

Bekijk de dagprijs

Hoewel dit niet zou tellen als een elektrisch gereedschap, is het door zijn populariteit essentieel voor deze lijst. Of je nu een handige man bent of niet, deze LED-zaklamp is een geweldig product om te hebben rond de winkel en het huis.

Instelbare hoeken en helderheid

Deze Lithium-ion 12 LED zaklamp kan in meerdere hoeken worden versteld met 7 op en neer posities en van links naar rechts. De lichtsterkte heeft twee instellingen: volledige helderheid bij 240 lumen bij alle 12 leds of halve helderheid bij 120 lumen met 6 leds.

Intrekbare haak

Het wordt ook geleverd met een uiterst handige en intrekbare metalen haak met een 360-graden draaigrond voor wanneer u het gebruik van uw beide handen nodig heeft om in die vervelende spleetjes te reiken. Het apparaat is ongeveer 15 centimeter lang met rubberen grepen. U krijgt ongeveer 22 uur ononderbroken licht voor enkele, volledig opgeladen, 18 V batterij.

Kosten en waarde

Dit is duur voor een zaklamp, geen vragen, maar het levert ook voor zijn prijs. De lamp kan 40 uur lang werken op een 5 mah accu, waardoor hij uiterst handig is bij stroomuitval, wanneer uw auto pech heeft op de weg, of zelfs tijdens een kampeertrip.

Voordelen

 • Zelfs verlichting die geweldig is voor kleine ruimtes
 • Weegt slechts 2,1 pond
 • 360 draaibare haak en instelbare instellingen voor eenvoudige wendbaarheid

Nadelen

 • Beperkte lichtstraal.
 • Prijs voor een zaklamp als u niet al in het bezit bent van een Makita 18V-batterij en -lader.

Makita draadloze slagschroevendraaier

Makita draadloze slagschroevendraaier

Bekijk de dagprijs

In de echte Makita-traditie is dit gereedschap vrij compact en krachtig. Het meet 6-5/16 inch lang en 8-7/8 inch hoog. De motor met twee snelheden en de instelbare koppelingsinstellingen maken van dit apparaat een home run. Een pro-niveau driver die geweldig is voor beginners vanwege de naadloze Makita interface.

Compact en krachtig

Bij zijn afmetingen heeft hij een koppel van 1240 inch-pond bij een onbelast toerental van 3000 rpm en een IPM van 3900 bij een maximum van 1700 rpm. Hij kan het vermogen van een 18 Volt borstelloze slagmoersleutel evenaren. Geloof je me niet? Bekijk de video’s online en zie hoe handige mannen weggeblazen worden door de kracht van dit apparaat.

Hulpmodus

De meest populaire functie bij mensen die dit apparaat hebben gekocht is de Assist-modus op de boormachine. Het is een functie die onder andere een schroef met een lage snelheid aanjaagt, maar die intensiever wordt naarmate er meer wrijving ontstaat.

Kosten en waarde

Deze impactdriver is een uitstekende keuze voor uw geld. De kracht die u krijgt voor de grootte is onverslaanbaar. Echter, als je niet nodig bent voor de tool, Amazon blijft komen met deals op producten of verkoopt een kit van 2 of meer tools. Dus, houd je oor aan de grond, en koop deze impact driver wanneer je de kans krijgt.

Voordelen

 • Compact formaat met een compacte batterij.
 • Totaal gewicht van 2,88 pond.
 • Maximaal koppel van 1240 pond.
 • Handige riemclip.

Nadelen

 • Batterijen worden apart verkocht.

Makita Polijstmachine/Schuurmachine

Makita Schuurmachine

Bekijk de dagprijs

Elke winkel heeft een polijstmachinenodig, en een grote winkel heeft een kwaliteitspolijstmachine nodig. Deze polijstmachine is gemaakt voor de ervaren carrosseriebouwer. Als je een auto hebt die veel carrosseriewerk nodig heeft, dan is dit het gereedschap dat het werk aankan.

Groot assortiment

Met 3200 toeren per minuut en een 7-snelheidsvariant heeft deze polijstmachine de goederen te leveren. De snelkiezer en de trekker helpen de druk en de snelheid van het apparaat aan te passen aan de eisen van het werk. De snelheid en het vermogen maken dit vooral goed voor blanke lakafwerkingen.

Draaibeweging

Dit gereedschap heeft een draaibeweging in tegenstelling tot een orbitale beweging. Alle kracht is geconcentreerd op de pads, wat betekent dat u, tenzij u voorzichtig bent met uw polijstwerk, het risico loopt dat u uw afwerking oververhit raakt. Deze functie maakt dit gereedschap echter perfect voor het afbijten van verf om de krassen op de auto te verwijderen. Zodra de verf eraf is en het oppervlak is bereikt, zal een beetje polijstwerk en een andere roterende polijstbeurt resulteren in een wervelvrije afwerking die ervoor zorgt dat uw auto er uitziet alsof u hem net van de partij heeft gereden. In de handen van een pro kan deze tool een meesterwerk van carrosserie maken. Hij heeft het gelikte Makita-design met een easy-grip-handgreep, luchtinlaatfilters van gaas en een versterkte koordbescherming.

Kosten en waarde

De kenmerken, verstelbaarheid en het ergonomische ontwerp van dit gereedschap maken het een ideale keuze voor carrosseriebedrijven, of voor ervaren body-shop liefhebbers. De prijs is hoog, maar de resultaten spreken voor zich. Dit product is populair en wordt ondanks zijn prijs hoog gewaardeerd en dat spreekt voor zich.

Voordelen

 • Gaasfilters op de luchtinlaat om te voorkomen dat er zich een smurrie op de motor ophoopt.
 • Een met rubber beklede handgreep om de toegepaste druk te regelen.
 • Verbeterde koordbescherming betekent een langer durend, duurzaam koord.

Nadelen

 • Dit is een duur stuk in vergelijking met zijn concurrenten.
 • Hebben extreme expertise nodig voor gebruik. Niet voor gelegenheidswerkers in de carrosseriesector.

Makita haakse slijpmachine

Makita haakse slijpmachine

Bekijk de dagprijs

Deze haakse slijpmachineis een geweldig snoerloos gereedschap voor slijpwerk, het aanpassen van uw spatbord of elke andere vorm van carrosseriewerk. Het is geweldig voor het verwijderen van oppervlakken en het afvlakken van uitstekende randen. Hij is ook compact met een lengte van 12 ½ inch en een gewicht van ongeveer 5 pond (zonder de batterijen).

Sterrenbescherming en LED-circuit

Dit apparaat is uitgerust met de Star Protection technologie en een ingebouwd LED-circuit. De Star Protection helpt oververhitting, overbelasting en overontlading te voorkomen, terwijl het LED-circuit de motor beschermt en duurzaam en langdurig maakt.

Goed ontworpen en krachtig

Het handige Makita-design en een ingebouwde motor met de mogelijkheid om tot 10.000 toeren per minuut te leveren, maken dit een geweldige aanvulling op uw gereedschapsset. Een eenvoudig te bedienen spiraalvormige afschuining helpt bij soepelere rotaties en bij 10.000 toeren per minuut is deze slijper krachtiger dan zijn borstelloze tegenhangers die op ongeveer 8.500 toeren per minuut inklokken. De compacte cilindergreep is vooral waardevol tijdens die lange slijpsessies.

Kosten en waarde

Deze slijpmachine is hoger geprijsd dan Bosch, DeWalt en Milwaukee. Hij heeft echter de Star Protection die niet beschikbaar is op de Milwaukee, DeWalt of de Bosch. De drie merken zijn alle drie even krachtig met ongeveer 10.000 toeren per minuut. Uiteindelijk is de Makita duurder maar ook duurzamer. Bovendien kunt u 10 Makita 4 en ½ inch maaimessen kopen voor ongeveer 50 dollar.

Voordelen

 • ergonomisch en lichtgewicht ontwerp.
 • Draadloos.
 • Krachtige motor voor snel slijpen en beschermde motor voor lange sessies.
 • Compacte cilindergreep.

Nadelen

 • Niet zo krachtig als een slijper met snoer.

Makita 18v boormachine

Makita 18v boormachine

Bekijk de dagprijs

Met een afmeting van slechts 7,9 x 22,5 x 25,9 cm en een gewicht van slechts 4,5 pond is dit gereedschap licht en krachtig. Deze hamermachineboor heeft een 2-versnellingsbak, 21 koppelinstellingen en een hamerfunctie.

Veelzijdig gereedschap

Naast de bovengenoemde functies heeft dit gereedschap ook een grote 13mm boorkop die het schakelen tussen boren een makkie maakt. Een kleine hendel schakelt tussen vooruit en achteruit, terwijl een wiel in de buurt van de klauwplaat schakelt tussen actie, boren, hamer en koppeling draaien. Het apparaat is ook voorzien van een verbeterde stof- en druppelbescherming, zodat het in slecht weer zonder problemen kan functioneren.

Dubbele LED

Het apparaat wordt ook geleverd met een dubbele LED met pre-glow en after-glow functies, om te helpen verlichten die donkere spleten en zorgen voor een nauwkeurige baan.

Kosten en waarde

Dit is een best-in-class hulpmiddel voor zijn prijs. De klantbeoordelingen worden door de grafieken gehaald, zowel van nieuwe klanten als van klanten die zijn overgestapt naar Makita van een ander merk.

Voordelen

 • Heeft een elektrische rem.
 • Wordt geleverd met een optionele zijhandgreep die gemakkelijk kan worden bevestigd.

Nadelen

 • Zwaarder dan de apparaten van concurrerende merken.

Makita batterij snellader

Makita batterij snellader

Bekijk de dagprijs

Het is waar dat dit geen elektrisch gereedschap is, maar deze lijst zou zonder dit gereedschap niet compleet zijn. Het is duidelijk uit alle bovenstaande objecten dat de meeste Makita-apparaten worden gevoed door 18V-batterijen en het bezit van deze lader is een must voor elke Makita-liefhebber.

Extreem snel opladen

Een 18 V batterij, die volledig leeg is, kan met dit apparaat in 45 minuten worden opgeladen. Een ingebouwde ventilator zorgt ook voor een lange levensduur van de batterij door het beheer van de temperatuur, de spanning en de stroom. Het kan twee 18V lithium-ion 2.0 Ah batterijen opladen in 25 minuten en twee 18V 5.0 Ah batterijen in 45 minuten.

Slim laden

Lithium-ionenbatterijen geven meer cycli als ze tussen 20-80 procent worden opgeladen. Dit product heeft een sensor die de lader schakelt naar een lage spanning nadat de batterijen voor 80 procent zijn opgeladen.

Kosten en waarde

Dit apparaat is een investering, duidelijk en eenvoudig. Aangezien de Makita 18V-batterijen werken in hun hele gereedschapsschema, is dit een must, zelfs als u slechts één Makita bezit. De duurzaamheid en efficiëntie van deze lader zorgt voor een Nadelentante accutoevoer voor meerdere projecten gedurende jaren.

Voordelen

 • Kan twee 18V lithium-ionbatterijen 2,0 Ah batterijen opladen in 25 minuten. Het kan 2.0 18V 5.0 Ah batterijen opladen in 45 minuten.
 • Accu’s kunnen gedeeltelijk worden opgeladen en leveren nog steeds stroom.
 • Nadat de accu’s voor 80 procent zijn opgeladen, schakelt de lader over op een lage spanning.
 • De ingebouwde ventilator helpt bij het regelen van de temperatuur, spanning en stroom van de accu’s.

Nadelen

 • Heeft geen sleutelgat voor wandmontage.

Makita Draadloze Multitool

Makita Draadloze Multitool

Bekijk de dagprijs

Met afmetingen van 3,2 x 10,9 x 4,4 inch en een gewicht van 1,96 lbs is dit ergonomische multigereedschap ‘het’ gereedschap om die krappe, moeilijk bereikbare plaatsen te bereiken. De efficiënte motor zorgt voor een variabele snelheidsregeling van ongeveer 600-20.000 OPM.

Aanpasbaar en compatibel

Het model heeft een hexadecimale tool aan boord om de messen uit te schakelen, afhankelijk van het werk dat u ermee doet. Het wordt ook geleverd met een adapter die, indien gemonteerd, kan werken met de oscillerende multi-tool accessoires van de meeste andere merken.

LED-werklamp

Aangezien het waarschijnlijk zal worden gebruikt in sommige moeilijk te bereiken plaatsen. Het beste kenmerk van dit apparaat is een LED-werklamp die het werkgebied verlicht. U kunt het gebruiken in de garage, op uw auto, en rond het huis voor werkzaamheden waar het grote gereedschap niet kan gaan.

Kosten en waarde

De prijs is juist voor zijn waarde. Het bereik van deze tool maakt het geweldig voor uw garage en uw huis. En u kunt niet tippen aan de kracht en de opties die het in zijn compacte formaat verpakt. De compatibiliteit met multi-tool accessoires van andere merken voegt gewoon waarde toe aan een product dat er al veel voor over heeft.

Voordelen

 • 3.2 graden oscillatiehoek.
 • Zeskantgereedschap om messen te wisselen en de hoek te wijzigen.
 • Snelheidsregelaar
 • Klein formaat voor krappe plekken

Nadelen

 • Zeskantgereedschap nodig om messen te wisselen.

Makita decoupeerzaag

makita decoupeerzaag

Bekijk de dagprijs

Ga je voor de Makita 4351FCTJ decoupeerzaag, dan kies je voor een complete set met maar liefst 6 meegeleverde zaagbladen. Met de toerenregeling kies je gemakkelijk de juiste instelling voor het zagen in hout, metaal of kunststof.

De 720 watt decoupeerzaag is bovendien comfortabel om mee te werken door de professionele T-handgreep én doordat de trillingen grotendeels geabsorbeerd worden. Je zaaglijn is goed te zien door de ingebouwde verlichting en doordat de koelluchtkanalen het zaagsel wegblazen.

Voordelen

 • De decoupeerzaag met T-handgreep voor professioneel gebruik.
 • Met ingebouwde verlichting voor optimaal zicht op de zaaglijn.
 • Precies zaagresultaat door unieke vierkante zaagas waardoor de zaag niet draait.
 • Schone zaaglijn door gepatenteerde koelluchtkanalen die zaagsel wegblazen.
 • Anti Vibratie Technologie: trillingen worden geabsorbeerd door contragewicht in de aandrijving.
 • Snelle en eenvoudige zaagwissel zonder gereedschap.

Makita’s reputatie voor het produceren van kwaliteitsgereedschap maakt dit bedrijf een ideale keuze voor de aanschaf van uw elektrisch gereedschap. De prijs kan iets hoger zijn dan die van de concurrentie, maar de waarde maakt het meer dan goed. De gebruikersbeoordelingen beoordelen het autogereedschap van Makita Nadelenequent als duurzaam, kwalitatief hoogwaardig, krachtig en veerkrachtig tegen de zwaarste omstandigheden. Het hele merk is gebouwd als een investering en de merkentrouw wordt naar behoren beloond. Het bezit van de Makita 18V-batterijen en -lader betekent dat u niet elke keer dat u een Makita-gereedschap koopt, dezelfde batterijen werken over de hele linie van het gereedschap. Dus, als u een gevestigde carrosseriebouwer bent, een veteraan hobbyist, of als u net begonnen bent met een gereedschapscollectie, dan is dit het juiste merk voor u.

Criteria die bij de evaluatie worden gebruikt
Van de beste Makita Power Tools

Dat zijn dus enkele van de beste autogereedschappen van Makita. Nu vraagt u zich waarschijnlijk af hoe we die lijst hebben gemaakt, naar welke factoren hebben we gekeken, wat waren onze criteria? Dus, laten we het een beetje terugdraaien en kijken naar de belangrijkste factoren waar we rekening mee moeten houden voordat we elektrisch gereedschap kopen.

Vermogen

Vermogen is de eerste factor die zich voordoet als het gaat om het kopen van een elektrisch gereedschap. Vermogen is een meting van twee belangrijke waarden: Koppel en snelheid. In termen van een sleutel is het koppel de hoeveelheid kracht die door het gereedschap wordt gegenereerd om een bout of moer te draaien, terwijl de snelheid de snelheid is waarmee het gereedschap het kan doen. Een veel voorkomende misvatting is dat als een gereedschap een hoog koppel heeft, het ook snel is. De snelheid wordt meestal gemeten in RPM (Rotation Per Minute) of IPM (Impacts Per Minute). Het vermogen gaat u vertellen wat voor soort werk een gereedschap aankan en hoe snel het kan leveren. Makita’s producten hebben de neiging om zich te onttrekken aan een goede balans tussen kracht en ontwerp, ze krijgen de klus geklaard en zijn gemakkelijk te hanteren. Maar Makita heeft ook een aantal uitzonderlijk krachtige gereedschappen gemaakt. Makita’s beste op die lijst (ook boven aan deze lijst) is de Makita XWT08Z, slagmoersleutel. Met zijn kracht is het een home run voor iedereen die op zoek is naar een solide slagmoersleutel als ruggengraat van al zijn of haar automotive behoeften.

Ontwerp en bouw

Twee belangrijke factoren om rekening mee te houden bij de aankoop van elektrisch gereedschap. Fabrikanten proberen voortdurend het ontwerp van hun elektrisch gereedschap te innoveren om een voorsprong op elkaar te krijgen. Wat je vandaag de dag hebt is een situatie waarin elk merk zijn eigen deel van de markt in het nauw gedreven heeft en werkt om zijn klanten tevreden te houden. Het betekent ook dat de ontwerpen variëren op basis van de voorkeuren van verschillende soorten klanten. Laten we er wat meer op ingaan.

Ontwerp

Het ontwerp is om vele redenen van vitaal belang voor een elektrisch gereedschap, maar de nummer één reden is een troost. Ja, klinkt vreemd, maar deze gereedschappen worden meestal met lange tussenpozen gebruikt, voor zware klussen, soms onder lastige hoeken en af en toe onder onaangename weersomstandigheden. Een ontwerp van het gereedschap is afgestemd op het omgaan met die punten en het leveren van het numero uno requirement-comfort in uw handen, zodat u lange uren kunt werken met minimale belasting van uw handen. In die zin leveren sommige bedrijven beter dan andere, maar zoals ik al zei, komt het neer op een voorkeur. Makita’s staan bekend om hun slanke en comfortabele ontwerp, maar veel mensen houden van de omvangrijkere gereedschappen van DeWalt, simpelweg omdat ze steviger zijn.

Nadelentrueer

Dat brengt ons bij de Nadelentructie. Het ontwerp is het begin, maar de Nadelentructie van de tool is wat het allemaal samenbrengt. Fabrikanten gaan onder andere voor nylon lagers voor een volledig metalen Nadelentructie. Dat maakt het gereedschap wat steviger, maar het gaat om gewicht en slankheid. Als u weet dat u uw gereedschap voor een lange tijd gaat gebruiken, voor een intensief project, dan wilt u misschien deze factoren in overweging nemen. Met de handen naar beneden kunt u langer werken met een lichtgewicht en strak gereedschap. Aan het eind van de dag komt het aan op je voorkeur.

Duurzaamheid

De iedereen winkelier, monteur, liefhebber (zowat elke gereedschapseigenaar) zou willen dat hun gereedschap jarenlang meegaat, door Nadelentant gebruik en project na project. Daarom staat duurzaamheid hoog in het vaandel bij de aankoop van gereedschap. Deze dingen moeten stevig en betrouwbaar zijn, zoals een goede truck, een werkpaard.
Makita-gereedschappen scoren meestal hoog op het gebied van duurzaamheid. Er zijn een paar vervangende beoordelingen, maar voor de meeste deel-Makita-eigenaren beoordelen hun gereedschap door het dak heen op duurzaamheid. Je soort van het krijgen van wat je betaalt voor. Makita-gereedschappen zijn iets duurder dan concurrerende merken, maar ze komen niet tekort als het gaat om duurzaamheid. Als ze goed worden onderhouden, zijn ze gebouwd om lang mee te gaan. (Voor algemene onderhoudstips scrollt u naar beneden naar “Hoe onderhoudt u uw gereedschap?” in de FAQ-sectie).

Garantie

Ja, gereedschap moet duurzaam zijn en het moet taai en veerkrachtig zijn. Het is echter altijd geweldig om een garantie in je achterzak te hebben. Je wilt het niet gebruiken, maar het is geweldig om te hebben. De meeste fabrikanten van elektrisch gereedschap bieden een garantie die in de prijs is inbegrepen en Makita is niet anders. Alle gereedschappen die in de lijst worden genoemd, worden geleverd met de Makita-garantie van 3 jaar. Waar u naar wilt kijken in uw fabrieksgarantie is wat voor soort schade en defecten worden gedekt. Er zijn incidenten waarbij mensen proberen beschadigd gereedschap te vervangen of te repareren onder gebeurtenissen die niet onder de garantie vallen. Daarom geven de fabrikanten precies aan wat ze dekken. (Voor meer informatie over de driejarige garantie van Makita scrollt u naar beneden naar “Wat dekt een Makita-garantie?”, in het gedeelte met veelgestelde vragen).

Batterij en oplader

De krachtpatser van uw gereedschap is een belangrijke factor om rekening mee te houden tijdens uw aankoop. De meeste elektrische gereedschappen werken op 12V of 18V Lithium-ion batterijen, deze batterijen zijn oplaadbaar en de fabrikant verkoopt meestal ook een oplader. Waar u op moet letten is: worden er batterijen meegeleverd met het gereedschap? Hoe snel laadt de batterij op? Wat is de levensduur van de batterij? Om de prestaties van de Makita-batterijen te weten te komen, scrollt u naar de Makita DC18RD Optimum-lader hierboven.
De levensduur van de batterij en de oplaadtijd verschillen per merk. En het is meestal een veilige gok om de batterij te kopen bij de fabrikant van uw elektrisch gereedschap, omdat het gebruik van niet-herkende, niet aanbevolen, batterijen meestal uw garantie op elektrisch gereedschap ongeldig maakt.

Gereedschapssets

Wie houdt er niet van een goede deal? Niemand, dat is wie. Als je het gereedschap niet dringend nodig hebt, wacht dan even. Het belangrijkste om te onthouden is dat websites zoals Amazon altijd promoties uitvoeren op elektrisch gereedschap. Als u uw oor aan de grond houdt, dan kunt u een combinatie van de tools in deze lijst voor een groot deel vastpakken, en misschien ook extra accessoires krijgen zoals een gereedschapstas, kit, enz. Houd dus de trefwoorden “Makita Tool kits” achterin je hoofd en controleer regelmatig Google en Amazon.

Veelgestelde vragen over Makita Power Tools

V: Wat zijn de essentiële elektrische gereedschappen voor auto’s?

Gereedschap is een must-have voor iedere autobezitter, maar elektrisch gereedschap is vooral voor de liefhebbers, carrosseriebouwers en garagehouders. Dit zijn de jongens die auto’s uit elkaar halen, aanpassingen doen, deuken repareren en alles daartussenin. Een slagmoersleutel is een absolute noodzaak. Dit is een gereedschap dat de sleepmoeren kan verwijderen om banden te vervangen, bouten te verwijderen en een motor te demonteren. Een reciprozaag is geweldig om staal en metaal weg te zagen voor modificaties aan uw auto; hetzelfde geldt voor een haakse slijper – het verschil zit hem meestal in de finesse. Polijstmachines en schuurmachines zijn meestal voor carrosseriehouders om deuken en krassen te repareren, maar minder krachtige zijn ook goed te houden in uw garage om uw auto te polijsten en die glanzende glans te geven.

V: Hoe onderhoudt men elektrisch gereedschap voor auto’s?

Dit is een belangrijke vraag en het antwoord op één woord is: reinigen. Alle elektrische gereedschappen hebben voortdurend onderhoud nodig om een lange levensduur en uitstekende prestaties te garanderen. Hier zijn enkele tips om een ander type elektrisch gereedschap te onderhouden.

Elektrische boren – De meeste problemen waar de boren mee te maken hebben, komen voort uit verstopping van het bewegende deel door puin. Boren kunnen een hoop smurrieophoping veroorzaken. Dus zorg ervoor dat je je boormachine schoonmaakt. Nadat de boor is afgekoeld, haalt u de boor uit de machine en veegt u deze af met een schone, droge handdoek. Bevestig vervolgens de boor weer en draai hem langzaam om met de handdoek er omheen. Blaas eventuele openingen in de boormachine uit met een luchtcompressor om stof en kleine brokstukken te verwijderen. Breng ook elke twee maanden een druppel olie aan op uw boormachine om deze soepel te laten draaien. Alleen een druppel of twee zou goed moeten zijn, te veel olie kan leiden tot de ophoping van smurrie en zelfs tot het uitglijden van de versnelling.

Schuurmachines zijn ideaal voor het verwijderen van kleine krasjes of het afwerken van een klus, maar een slecht onderhouden schuurmachine kan zo veel schade aanrichten als hij kan repareren. Zorg ervoor dat alle onderdelen en componenten schoon zijn voordat u hem gebruikt. Leeg alle stofopvangsystemen. De stofophoping in de ventilator kan zelfs het beste Makita-gereedschap oververhitten, dus maak de ventilator schoon met behulp van een borstel of een luchtcompressor.

Polijstmachines – Net als kracht-schuurmachines kunnen polijstmachines grote schade aan een voertuig toebrengen als ze niet goed worden onderhouden. Controleer en reinig de polijstapparatuur regelmatig. Het belangrijkste is om eventuele openingen met perslucht te reinigen en deze met een microvezeldoek af te vegen. Als u de expertise heeft, kunt u de polijstmachine demonteren voor een goede reiniging. Controleer ook regelmatig de snelheidscontroles en zorg ervoor dat ze in optimale conditie zijn, want de verkeerde snelheid kan het voertuig echt verknoeien.

Oscillerende gereedschappen – Multifunctionele gereedschappen zijn geweldig, omdat ze een scala aan werkzaamheden aankunnen, maar ze worden ook blootgesteld aan meer vuil, stof en smurrie. Ook hier kan een luchtcompressor aan de ventilatieopeningen wonderen doen om de motor en de bewegende delen vrij te maken. Aangezien u de bits voortdurend zult vervangen, moet u ervoor zorgen dat de nieuwe bits schoon zijn. In het geval van de Makita MT01Z moet u ervoor zorgen dat de adapter altijd schoon is. Hiervoor kunt u een oude tandenborstel gebruiken om de hardnekkige aanslag tussen de groeven te verwijderen.

V: Wat is sterrenbescherming?

De Makita Star Protection is in wezen een communicatietechnologie die het mogelijk maakt dat een met Star Protection uitgerust apparaat in real-time met de accu kan communiceren, de omstandigheden kan monitoren en oververhitting, overbelasting en overontlading kan voorkomen, wat het Makita elektrische gereedschap zeer betrouwbaar maakt.

V: Wat is een borstelloos elektrisch gereedschap?

Trouw aan zijn naam verliest een borstelloos elektrisch gereedschap de borstels en de fornuis en vervangt het door een kleine printplaat die de levering van energie rechtstreeks aan de wikkelingen coördineert. Deze directe communicatie tussen de elektronica en de wikkelingen maakt van een borstelloos elektrisch gereedschap een “slim” gereedschap, omdat het apparaat zich kan aanpassen aan de betreffende taak.

V: Wat dekt de Makita Garantie?

Naast de garantie geeft Makita ook 30 dagen garantie op elk Makita-apparaat als de klant niet tevreden is over het product. Zoals we al eerder in het onderdeel Criteria hebben vermeld, is een garantie essentieel voor het bezit en het onderhoud van elektrisch gereedschap. Elke fabrikant biedt een garantie en Makita is niet anders. Alle elektrische gereedschappen van Makita worden geleverd met een garantie van drie jaar vanaf de aankoopdatum. Deze garantie dekt voornamelijk fabricagefouten. Na een inspectie zal Makita uw product vervangen of repareren. De garantie is echter niet van toepassing wanneer:

 • Tekenen van sabotage (inclusief reparaties die door iemand anders dan de Makita-monteur worden uitgevoerd).
 • Het elektrisch gereedschap, de batterij is misbruikt, verkeerd gebruikt of niet goed onderhouden.
 • Er zijn wijzigingen aan het apparaat aangebracht.
 • Het apparaat is gebruikt met een niet-genetische batterij.
 • Normale slijtage van het apparaat.

V: Wat is een ideaal gereedschap voor het zware werk in de auto, zoals het strippen van een motor?

Er zijn veel elektrische gereedschappen die het werk kunnen doen, maar degene die je absoluut nodig hebt is de slagmoersleutel. Het kan gebruikt worden om een motor te strippen, motorsteunen te vervangen, banden te wisselen, enz. De Makita XWT08Z Slagmoersleutel is naast het koppel voorzien van een wartel op de accu-aansluiting om te voorkomen dat de accu door de trillingen wordt beschadigd.

V: Wat zijn de voordelen van een LXT-batterij?

Accu’s zijn essentieel voor elk elektrisch gereedschap. De belangrijkste vragen die je bij accu’s moet stellen zijn: hoe lang gaan ze mee? En, hoe snel laden ze op? In die zin is een LXT-batterij een geweldige prestatie. Hij laadt niet alleen drie keer zo snel op, maar gaat ook nog eens ongeveer 50 procent langer mee. Een Makita DC18RD kan een 2,0mAh-batterij in 20 minuten en een 5,0mAh-batterij in 40 minuten opladen. De Makita-lader wordt ook geleverd met Star Protection, die helpt bij een efficiënt energiebeheer en efficiënt opladen. De meeste Lithium-ion-accu’s zijn het meest efficiënt als ze voor 20 tot 80 procent zijn opgeladen. De Star Protection op de lader zorgt voor een lagere spanning als de accu eenmaal 80 procent is opgeladen, waardoor de accu’s langer meegaan.

Bronnen

Gerelateerde berichten

Inhoudsopgave

Recent Content