Linkerhand Cirkelzaag VS Rechterhand Cirkelzaag


Inleiding

De nieuwe generaties cirkelzagen zijn ontworpen om minder angstaanjagend te zijn dan hun grotere tegenhangers. Deze zagen zijn kleiner, maar ze zijn nog steeds gevaarlijk en geen enkele hoeveelheid veiligheidskenmerken kan het feit vervangen dat u altijd moet weten waar uw vingers zich bevinden. De beste cirkelzagen van dit jaar zijn die waarbij u de zaaglijn en uw cijfers tegelijkertijd in de gaten kunt houden.

Handige sleutelpunten

Rechtszagen zijn in principe rechts en linkszagen zijn voor linkshandigen, maar dat betekent niet dat men de andere niet kan gebruiken. Het is een troost en een voorkeur voor vertrouwen. U moet zich op uw gemak voelen bij het gebruik van de zaag, want als u zich er niet prettig bij voelt, zult u hem zeker niet met vertrouwen gebruiken en zo lopen we het risico dat we onze belangrijke Peter pointers en Birdie flippers kwijtraken.

Rechterzijde

Met een rechtercirkelzaag kunt u de hoofdhandgreep met uw rechterhand vasthouden en de hulphandgreep met uw linker. Het blad bevindt zich ook aan de rechterkant van het gereedschap, zodat uw armen elkaar op geen enkel moment hoeven te kruisen. De basis zit over uw werkstuk aan de linkerkant en alle afgesneden materialen vallen naar de rechterkant.

Linkerzijde

Als u rechtshandig bent met een linkshandige zaag, moet uw linkerarm over uw rechterarm heen steken om de extra handgreep vast te houden. Gezien het feit dat het blad nu direct onder uw gekruiste armen is uitgelijnd, is dit misschien niet de ideale situatie. Aan de andere kant, zelfs als u de juiste handen op de handgrepen gebruikt, is er nog steeds een kans dat uw arm per ongeluk het blad gaat borstelen, omdat het nu meer bloot ligt aan de linkerkant. Dit is niet het geval met een rechterzijzaag.

Andere belangrijke specificaties

Het voordeel van linkshandige zagen is dat u te allen tijde beter zicht heeft op de zaaglijn dan dat u het risico loopt dat u er vanuit alle hoeken op moet plassen. Wormwielaandrijvingen zijn meestal allemaal linkshandig en het merendeel van de draadloze cirkelzagen is ook linkshandig.

Conclusie

Links of rechts, de beslissing is aan jou. De beste manier om te beslissen welke cirkelzaag voor u de beste optie is, is om onze beoordelingen te lezen, of naar beneden te gaan naar de ijzerwarenwinkel en een paar zagen in uw handen te houden. U kunt dan zien welke u zich op uw gemak voelt en welke niet.

Recent Content