Kärcher WD3 bouwstofzuiger – Alleszuiger – Blaasfunctie


De Karcher WD3 bouwstofzuiger is een krachtige stofzuiger met een compact ontwerp. Het is ook een veelzijdige optie, met nat-, droog- en blaasmodus.

Maar hoe is hij te vergelijken met andere bouwstofzuigers? En biedt hij waar voor zijn geld? Blijf onze WD3 -beoordeling lezen om erachter te komen.
Kärcher WD 3 Alleszuiger - Blaasfunctie - 17 liter

Bekijk de dagprijs

Overzicht van de Karcher WD3

 • Veelzijdige bouwstofzuiger
 • Krachtige afzuiging en geweldige reinigingsprestaties
 • Enkelvoudig patroonfilter voor zowel natte als droge reiniging
 • 17 liter inhoud
 • 5 meter stroomkabel
 • Opslag van gereedschap aan boord
 • 2 jaar garantie

Voordelen

 • Uitstekende zuigkracht
 • Patroonfilter voor zowel natte als droge toepassingen
 • Blaasstand
 • Grote capaciteit
 • Grote waarde

Nadelen

 • Te gemakkelijk omvallen
 • Filter moet drogen voordat het wordt gebruikt na natte morsingen
 • Filter verstoppen ook snel
 • Tassen kunnen soms losraken
 • Moeilijk te duwen op tapijten

Bekijk de dagprijs

Diepgaand bekijken van de kenmerken van de modellen

Met zijn compacte ontwerp en veelzijdige kenmerkenlijst ziet de Karcker WD3 er zeker uit als een hoogwaardige bouwstofzuiger. Wij vinden hem een krachtig model met indrukwekkende prestaties – maar hij wordt door een paar ontwerpfouten tegengehouden. Toch is het een geweldige keuze – lees dus zeker de recensie om te weten te komen waarom.

Uitstraling & ontwerp

De WD3 is direct herkenbaar als een Karcher stofzuiger. Het kenmerkende gele en zwarte kleurenschema is misschien niet de meest aantrekkelijke, maar het ziet er professioneel uit en is geschikt voor kleine werkplekken samen met woningen. Hij heeft ook een solide bouwkwaliteit.

Het is een bouwstofzuiger in zakformaat. Er wordt gebruik gemaakt van papieren filterzakken van Karcher, die zijn gemaakt met hoogwaardig 2-laags papier voor extra stevigheid. Deze zijn relatief goedkoop, maar ze komen soms los in het lichaam van de stofzuiger omdat ze niet stevig kunnen worden bevestigd.

Karcher heeft de WD3 ontworpen om compact te zijn. Het lichaam is ongeveer 50 cm hoog, maar slechts 38,8 cm diep en 34 cm breed. Het is gemakkelijk op te bergen, dankzij de koordopslag aan boord, hoewel de slang niet zo compact is als een rechtopstaande stofzuiger.

Ondanks het relatief compacte ontwerp voor een nat en droog vacuüm heeft de WD3 een 17 liter container. Dit biedt veel ruimte voor puin, puin en vloeistoffen.

Een probleem met het hoge maar dunne ontwerp is dat de WD3 relatief eenvoudig te kantelen is. Dit is geen probleem als u voorzichtig bent, maar is iets om rekening mee te houden.

Met 5,8 kg is het niet het lichtste vacuüm op de markt, maar het is ook niet te zwaar. Er is een ergonomische draaggreep, samen met wielen, om u te helpen het vacuüm te verplaatsen in uw huis. Een nadeel van de wielen is dat er geen rem is, zodat de WD3 op een helling kan wegrollen. Het zijn kleine dingen als deze die ons frustreren over de WD3 , omdat ze lijken op vergissingen die gemakkelijk kunnen worden gerepareerd.

Een andere klacht die wij hebben is de lengte van het machtslood. Terwijl een 5 meter lood voor binnengebruik fijn zou kunnen zijn, zullen veel mensen de KD3 P voor oprijlanen en in openlucht willen gebruiken. Zonder verlengsnoer is dit niet mogelijk.

Het is echter niet allemaal slecht nieuws. Een van de beste eigenschappen van de WD3 is dat u zowel droog afval als gemorste vloeistoffen kunt opzuigen met hetzelfde filter. Veel bouwstofzuigers hebben aparte filters voor de twee klussen, wat minder handig en tijdrovender is. U moet nog steeds de slangaansluitingen verwisselen, maar dit is veel gemakkelijker dan het vervangen van het filter.

Het hebben van één filter veroorzaakt echter een extra probleem: als het filter eenmaal nat is, moet u wachten tot het droog is voordat u het op droog afval kunt gebruiken. Het is prima om van droog naar nat te gaan, maar je kunt niet andersom zonder het filter te laten drogen. Er is de mogelijkheid om een nieuw filter te kopen en deze te verwisselen, maar dit gaat ten koste van het doel van het patroonfilter.

Een bonus is dat Karcher een reputatie van betrouwbaarheid heeft. Als u op zoek bent naar een bouwstofzuiger die lang meegaat, dan is dat een goede keuze.

Bekijk de dagprijs

Zuigkracht en prestaties

Zoals u zou verwachten van een nat en droog vacuüm met een krachtige 1000W motor, biedt de WD3 een uitstekende zuigkracht. Het is ook een duurzaam model dat tegen het opzuigen van vrijwel alles bestand is, dus het is geweldig voor puin en andere zware klussen.

Nat- en droogvloeren vallen niet onder de EU-regelgeving betreffende het zuigvermogen, die het maximale wattage beperkt tot 900W. Ondanks het feit dat het niet gebonden is aan de regelgeving, heeft Karcher zijn best gedaan om de energie-efficiëntie van de WD3 te verhogen, en beweren dat het de zuigkracht van een 1400W motor levert. Wij zijn altijd sceptisch over deze beweringen, maar er is geen twijfel dat de Karcher voldoende zuigkracht levert voor de meeste taken.

Het is ook de moeite waard om op te merken dat het stroomverbruik kan oplopen tot 1800W op zijn maximum. Het standaard 1000W verbruik is echter aanzienlijk minder dan de alternatieven, zoals de 1500W Einhell.

Bij de reinigingsprestaties gaat het echter niet alleen om de zuigkracht – de vloerkop speelt een belangrijke rol. Karcher heeft zijn vloerkop opnieuw ontworpen voor de KD3 om er zeker van te zijn dat hij goed werk levert op zowel nat als droog vuil. Hij is ook in staat om fijn stof en groter vuil te verwijderen.

Er zijn ook twee inzetstukken voor de vloerkop. De eerste is een borstelinzet, die voornamelijk wordt gebruikt voor het droogzuigen. De tweede is een rubberen inzetstuk voor natte reinigingswerkzaamheden.

Een probleem met de borstelinzet is dat het moeilijk kan zijn om de vloerkop op tapijt te duwen. Dit komt door de sterke zuigkracht. Hoewel extra zuiging een goede zaak is, wensen wij dat er een manier was om de zuigkracht aan te passen – vooral op dikke tapijten.

Aan de andere kant, als u de WD3 voor vloeistof wilt gebruiken, laat hij u niet in de steek. De vacature doet goed werk bij het opruimen van water op tapijten, harde vloeren of zelfs buitenshuis. Gemorste vloeistof wordt snel opgezogen, dus de Karcher is een geweldig hulpmiddel om in huis te hebben.

Ondanks de sterke schoonmaakprestaties is de Karcher verre van de luidste stofzuiger op de markt. Met een geluidsniveau van 75dB is hij zeker niet stil, maar hij zal je oordrums niet beschadigen zoals sommige vacs die we hebben gereviewd!

Naast het oppakken van vloeistoffen kan de WD3 worden gebruikt voor het ontstoppen van wastafels. Er is ook de mogelijkheid om het vacuüm te synchroniseren met elektrisch gereedschap, zoals die van DeWalt, zodat u het kunt gebruiken als een zaagselafzuiger.

Bekijk de dagprijs

Accessoires & Gereedschap

De Karcher WD3 wordt geleverd met een twee meter lange zuigslang. Deze heeft een diameter van 35mm. Naast de slang heeft Karcher ook twee zuigbuizen van 0,5 meter voor extra verlenging.

Naast de vloerkop is het enige andere gereedschap een spleetmondstuk. Dit is handig om op lastige plaatsen te komen. U kunt ook de handgreep van de slang verwijderen en het spleetmondstuk direct bevestigen voor meer controle.

Zoals bij de meeste stofzuigers heeft de WD3 een kabel- en accessoireopberging aan boord. Dit maakt het minder waarschijnlijk dat u een accessoire verliest.

Een ding om op te merken is dat Karcher een reeks extra accessoires voor de WD3 verkoopt. Deze omvatten een autogereedschap, harde borstelharen (voor hardnekkig vuil) en extra verlengbuizen. Het zou geweldig zijn geweest als deze bij de stofzuiger waren meegeleverd, maar omdat niet iedereen ze nodig heeft, kunnen we zien waarom Karcher ze apart verkoopt om de kosten laag te houden.

Gebruiksgemak

We hebben al een paar problemen met de bruikbaarheid van de WD3 genoemd, maar het heeft ook een aantal nuttige functies. Een voorbeeld is het “parkeer”-systeem. Wanneer u een pauze wilt nemen, kunt u de vloerkop en de buis tijdelijk opbergen zonder dat deze omvalt.

Een extra functie van de Karcher WD3 is de blaasfunctie. Als de stofzuiger hardnekkig vuil niet van tapijten of krappe ruimtes kan verwijderen, kan dit een nuttig hulpmiddel zijn. Het is vooral handig als u probeert te reinigen achter radiatoren. U kunt hem ook buiten gebruiken, hoewel we een goede tuinstofzuiger aanbevelen voor het opruimen van bladeren.

Bekijk de dagprijs

Filtratie

De WD3 wordt geleverd met een verwijderbaar patroonfilter. Zoals we al zeiden, kunt u hiermee zowel natte als droge reinigingstaken uitvoeren zonder dat u de filters hoeft te verwisselen.

De Karcher heeft een sterke zuigkracht, waardoor de filters relatief snel verstoppen. In tegenstelling tot stofzuigers met een cyclonische werking, vermindert dit de zuigkracht sterk. Zorg ervoor dat u de filters regelmatig reinigt om een sterke zuigkracht te behouden.

Prijs

Met een Prijs van rond de 70€ biedt de Karcher WD3 een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het is niet perfect, maar de sterke zuigkracht en veelzijdige prestaties betekenen dat het zeker de prijs waard is.

Karcher biedt ook een garantie van 2 jaar op de WD3 . Dit zorgt voor extra gemoedsrust en laat zien dat het bedrijf vertrouwen heeft in hun product.

Bekijk de dagprijs

Conclussie

Karcher staat bekend om de productie van hoogwaardig en duurzaam huishoudgereedschap, en de WD3 Tough is een ander goed voorbeeld. Of u nu overtollig vocht uit een tapijt moet verwijderen, puin van bouwwerken moet verwijderen of stof van achter de radiatoren moet blazen, het doet uitstekend werk.

Er zijn echter een paar ontwerpniggles die het tegenhouden. Hij kantelt te gemakkelijk om en de wielen maken hem onstabiel op hellingen, wat jammer is, want dit zou een makkelijke oplossing moeten zijn. De filterzak kan ook losraken omdat hij slechts losjes vastzit.

Een ander probleem is dat het filter na het schoonmaken van een gemorste vloeistof moet drogen voordat het kan worden gebruikt voor het droogzuigen. Als u regelmatig gaat switchen tussen nat en droog werk, moet u een tweede filter aanschaffen. Voor de dagelijkse schoonmaakbeurt is het echter veel handiger om droge of natte gemorste vloeistoffen met hetzelfde filter aan te pakken.

Over het algemeen is de Karcher WD3 een stofzuiger die wij ondanks de problemen aanraden. Zijn krachtige zuigkracht en geweldige reinigingsprestaties maken de ontwerpfouten goed – bovendien biedt hij veel waar voor zijn geld.

Bekijk de dagprijs

Recent Content