Karcher hogedrukreiniger start niet, stopt niet, komt niet op druk

Als u het gevoel hebt dat u te veel tijd kwijt bent aan schoonmaken, heeft u waarschijnlijk al eens nagedacht over hoe u uw leven gemakkelijker kunt maken. Een van de ideeën waar u mee rondloopt is het investeren in een hogedrukreiniger om snel al die vervelende schoonmaakklusjes te doen waar u vroeger uren over deed, dus u gaat op pad en koopt een nieuwe Karcher hogedrukreiniger.

Hoe kunt u problemen met uw Karcher hogedrukreiniger oplossen? Er zijn een aantal veelvoorkomende problemen die zich in de loop van het leven van uw Karcher hogedrukreiniger kunnen voordoen. Als eigenaar is het belangrijk om te weten waar u op moet letten en wat mogelijke snelle oplossingen zijn voordat u uw Karcher hogedrukreiniger opgeeft als voltooid.

Hoewel er enkele problemen zijn die misschien een ervaren reparateur vereisen om op te lossen, kunnen veel probleemgebieden eenvoudig worden opgelost door de stappen te volgen die in dit artikel worden beschreven. Door eerst de punten op deze lijst af te vinken, kunt u waarschijnlijk besparen op professionele reparatiekosten of het aanschaffen van een nieuwe Karcher hogedrukreiniger.

De slang van de Karcher hogedrukreiniger blijft niet aan

Wanneer u een Karcher hogedrukreiniger gebruikt, hebt u te maken met twee slangen.

 • De eerste slang is uw typische tuinslang die de waterbron verbindt met de invoerpoort van de hogedrukreiniger.
 • De tweede slang wordt bij uw Karcher hogedrukreiniger geleverd en is versterkt om het water onder druk te kunnen weerstaan dat de hogedrukreiniger verlaat via de wateruitlaatpoort om op het reinigingsoppervlak te worden gespoten.

Hoewel het zelden voorkomt dat u problemen krijgt met de tuinslang die op de waterbron wordt aangesloten, kan het water onder druk dat uw Karcher hogedrukreiniger verlaat het slijtageproces van uw sproeislang bij de uitlaataansluiting versnellen en soms zal deze slang tijdens het gebruik beginnen los te koppelen van de hogedrukreiniger.

Pas op voor de tijdelijke oplossing

Snelle, tijdelijke reparaties bestaan uit het gebruik van ducttape, siliconen zelfvulkaniserende reparatietape, of een goed geplaatste c-klem om de hogedrukslang aan de wateruitlaatpoort vast te maken. Deze remedies kunnen op korte termijn wisselend succes hebben, maar leiden vaak tot lagere prestaties van uw Karcher hogedrukreiniger en maken het opbergen tussen de gebruiksbeurten lastig.

Aangezien de meest waarschijnlijke oorzaak van een slang die niet op uw Karcher hogedrukreiniger blijft zitten versleten schroefdraad is bij de wateruitlaatpoort, is de oplossing die zal leiden tot het meest aanhoudende succes en optimale prestaties van uw Karcher hogedrukreiniger een volledige vervanging van de wateruitlaatpoort.

Vervangen van de wateruitlaat

Hoewel dit klinkt als een angstaanjagende reparatie, is het vrij eenvoudig zelf te doen als de volgende stappen worden gevolgd:

 1. Koop een vervangende wateruitlaatpoort – dit is een klein, plastic onderdeel dat kan worden gevonden bij de meeste huisverbeteringswinkels of online voor ongeveer € 10.
 2. Verwijder de afdekkingen – er is een bovenkap en een voorkap die moeten worden verwijderd, in die volgorde, om bij de oorsprong van de wateruitlaatpoort aan de binnenkant van uw Karcher hogedrukreiniger te komen. Er zijn enkele schroeven aan de boven- en achterkant die deze kappen vastzetten, dus verwijder de schroeven voorzichtig en leg ze op een veilige plaats terwijl u de kappen eraf haalt.
 3. Maak de wateruitlaatpoort los – deze poort is verbonden met de waterpomp met een metalen vork en een o-ring. De vork moet uit de poort worden getrokken (misschien moet u een tang gebruiken om dit te doen) om de poort los te maken van de pomp. Til vervolgens de pomp iets op en trek de poort weg.
 4. Overbrengen van de o-ring – neem de o-ring uit de oude poort en inspecteer deze grondig. Als hij beschadigd is, koop dan een nieuwe. Als hij er goed uitziet, plaatst u hem in de nieuwe poort, waarbij u ervoor zorgt dat hij goed aansluit om een goede afdichting te krijgen.
 5. Sluit de nieuwe poort aan op de waterpomp – schuif de vervangende poort op de waterpomp en zorg ervoor dat hij goed op zijn plaats zit en in de juiste richting wijst. Zodra hij op zijn plaats zit, plaatst u de metalen vork terug om de verbinding tussen de waterpomp en de poort te beveiligen.
 6. Plaats de deksels terug – nu de vervangende wateruitlaatpoort is geïnstalleerd; is het tijd om de deksels van uw Karcher hogedrukreiniger terug te plaatsen. Zorg ervoor dat alles gelijk ligt en goed is uitgelijnd voordat u de schroeven die de afdekkingen op hun plaats houden weer terugplaatst

Uw Karcher hogedrukreiniger zou niet langer een probleem moeten hebben met een slang die niet wil blijven zitten. In het uiterste geval dat u nog steeds connectiviteitsproblemen met uw slang heeft, kan de slang zelf beschadigd zijn en moet u wellicht overwegen een nieuwe hogedrukslang aan te schaffen.

Karcher-drukreiniger start niet

Niets is zo ontmoedigend als uw Karcher hogedrukreiniger aan te sluiten, alle slangen aan te sluiten en alles klaar te zetten voor de schoonmaak, en de aan/uit-schakelaar in te schakelen – alleen maar met een lege “klik”.

De reden waarom uw Karcher hogedrukreiniger niet start is hoogstwaarschijnlijk zeer eenvoudig en kan waarschijnlijk zelf worden geïdentificeerd zonder een deskundige te hoeven raadplegen.

Controleer het stopcontact

Het is normaal dat wanneer een apparaat niet aangaat, men denkt dat er iets mis is met het apparaat zelf.

Echter, het probleem heeft hoogstwaarschijnlijk iets te maken met de stroombron.

Haal de stekker van uw Karcher hogedrukreiniger uit het stopcontact en sluit een elektrisch apparaat aan waarvan u weet dat het werkt, zoals de oplader van uw mobiele telefoon. Als uw mobiele telefoon niet wordt opgeladen, kijk dan rond voor een schakelaar. Sommige gebouwen, vooral oudere garages en andere bijgebouwen hebben schakelaars die op een stopcontact aansluiten, net zoals gewone lichtschakelaars bovenlichten bedienen.

Als de schakelaar van het stopcontact is ingeschakeld en/of u hebt ontdekt dat er stroom uit het stopcontact komt, maar uw Karcher hogedrukreiniger wil nog steeds niet starten, dan kunt u te maken krijgen met een van de andere problemen op deze lijst.

Verlengsnoeren verwisselen

Het is zeer waarschijnlijk dat u een verlengsnoer gebruikt met uw Karcher hogedrukreiniger, aangezien de meeste moeilijk te reinigen plaatsen rond een woning niet gunstig gelegen zijn in de buurt van een stopcontact.

Net als bij het controleren van het stopcontact, zult u ook uw verlengsnoer willen controleren om te zien of het stroom levert, dus als u een stofzuiger of onkruidverdelger bij de hand hebt, sluit deze dan aan op het verlengsnoer en kijk of het aanslaat.

Als andere elektrische apparaten werken met uw verlengsnoer, dan kan er een compatibiliteitsprobleem zijn met uw wasmachine. Hoewel u met elk verlengsnoer goed uit de voeten zou moeten kunnen, staan Karcher hogedrukreinigers erom bekend dat ze beter presteren met een 12/3-meter snoer of een 10/3-meter snoer.

Probeer een van deze specifieke snoeren te gebruiken en kijk of u geluk hebt.

Verwijder de lucht uit uw slangen

Lucht in de slangen van uw Karcher hogedrukreiniger kan talloze problemen veroorzaken, zoals u zult zien als u dit artikel doorleest. Een van de unieke kenmerken van Karcher elektrische hogedrukreinigers is echter dat als de wasmachine lucht in het systeem detecteert, uw eenheid niet zal worden ingeschakeld.

Slangen die gevuld en geblokkeerd zijn met lucht kunnen problemen veroorzaken in uw hogedrukreiniger die, wanneer ze na verloop van tijd onbeheerd blijven, de functionaliteit van uw toestel onherroepelijk kunnen beschadigen. Om dit tegen te gaan, zullen de meeste Karcher hogedrukreinigers simpelweg niet aan gaan als er lucht in het systeem zit.

Neem de volgende stappen om dit probleem te verhelpen:

 1. Zorg ervoor dat uw waterbron is uitgeschakeld.
 2. Sluit de tuinslang stevig aan op de waterinvoerpoort en de hogedrukslang op de wateruitlaat.
 3. Verwijder de sproeibuis van het uiteinde van uw hogedrukslang.
 4. Terwijl uw Karcher hogedrukreiniger is uitgeschakeld, schakelt u de waterbron in en laat u gedurende minstens vijf minuten gewoon water zonder druk door het systeem stromen.
 5. Zet de waterbron uit, sluit de sproeibuis weer aan op het uiteinde van de hogedrukslang en doe dit proces opnieuw, maar haal deze keer de trekker over op het uiteinde van de buis om eventuele luchtverstoppingen daar te verwijderen. Doe dit ook gedurende ongeveer vijf minuten.
 6. Schakel uw Karcher hogedrukreiniger in nadat u beide keren zonder druk heeft gewerkt. Nu alle luchtbellen uit het systeem zijn verwijderd, zou uw hogedrukreiniger met succes moeten starten

Controleer op elektrische tekorten

In het onwaarschijnlijke geval dat geen van de bovengenoemde oplossingen uw Karcher hogedrukreiniger aan de praat krijgt, hebt u waarschijnlijk te maken met een elektrisch tekort in de schakelaar of de motor van de wasmachine.

Hoewel ongewoon, kunnen elektrische tekorten worden veroorzaakt door trauma aan de eenheid, ouderdom, of het krijgen van overmatig water geïntroduceerd in gebieden die bedoeld zijn om droog te blijven.

U moet een multimeter gebruiken om te zien of de elektrische capaciteit binnen het bereik van uw toestel ligt en als u een doe-het-zelf-reparatie wilt uitvoeren voor een elektrisch probleem dat u identificeert, kunt u enkele specifieke, diepgaande stappen vinden in deze nuttige video.

Karcher hogedrukreiniger blijft niet aan

Een Karcher hogedrukreiniger die niet aan wil blijven, wordt hoogstwaarschijnlijk beïnvloed, in mindere mate, door dezelfde problemen die ervoor zorgen dat het apparaat niet start. Loop daarom de volgende checklist door:

 • Zorg ervoor dat het stopcontact of de stroombron is ingeschakeld en op volle capaciteit functioneert
 • Probeer verlengsnoeren om te wisselen
 • Laat regelmatig water door het systeem stromen om eventuele luchtbellen te verwijderen
 • Gebruik een multimeter om te controleren of er problemen zijn die elektrische storingen kunnen veroorzaken

Hoewel een of meer van deze factoren de oorzaak kunnen zijn van het willekeurig overlijden van uw Karcher hogedrukreiniger, is de meest waarschijnlijke oorzaak van dit specifieke probleem de incompatibiliteit met verlengsnoeren.

Net zoals sommige aftermarket oplaadsnoeren niet altijd uw mobiele telefoon opladen, leveren bepaalde verlengsnoeren, vooral extreem lange versies, geen consistente stroomtoevoer naar uw Karcher hogedrukreiniger. Probeer eerst een 12/3 verlengsnoer van 3 meter voordat u drastischer maatregelen neemt.

Karcher hogedrukreiniger komt niet op druk

Zoals eerder vermeld, zullen elektrische modellen van Karcher hogedrukreinigers niet worden ingeschakeld als ze ongeschikte drukniveaus detecteren, als een veiligheidsmechanisme om de levensduur van het apparaat te beschermen.

Als u echter een gasversie gebruikt, of een ouder elektrisch model hebt dat misschien wat problemen heeft met zijn toeters en bellen, dan kunt u een scenario tegenkomen waarin uw hogedrukreiniger wel draait, maar het water dat hij spuit niet zo veel druk heeft als u zou verwachten. Er kunnen verschillende redenen zijn voor de lage druk:

 • Verstoppingen in de spuittip – soms kan vuil en viezigheid zich ophopen in de spuittip, vooral als uw Karcher hogedrukreiniger lange tijd tussen gebruik heeft gezeten. Aangezien de opening in de spuittip uiterst klein is, kunnen eventuele verstoppingen de hoeveelheid water onder druk die vrijkomt sterk beïnvloeden. Verwijder de punt en reinig deze grondig.
 • Lekken in de slangen – controleer zorgvuldig zowel de tuinslang als de hogedrukslang om te zien of er lekken of knikken zijn die de watertoevoer naar of van het apparaat kunnen belemmeren.
 • Verstoppingen in de poorten – verwijder zowel de tuinslang als de hogedrukslang en controleer zowel de ingangs- als de uitgangspoorten op eventueel vastzittend vuil dat de watertoevoer zou kunnen belemmeren.
 • Versleten sproeikop – uw Karcher hogedrukreiniger wordt geleverd met een verscheidenheid aan sproeikoppen die bedoeld zijn om een scala aan functies uit te voeren voor specifieke reinigingswerkzaamheden. Er is echter een tendens bij eigenaars om dezelfde sproeikop voor alles te gebruiken, waardoor de sproeikop na veelvuldig gebruik kan verslijten. Wissel de sproeiers om en controleer de druk.
 • Lucht in de waterpomp – gebruik hetzelfde proces als voor het verwijderen van luchtzakken uit de slangen, laat wat water zonder druk door het apparaat stromen gedurende een aantal minuten om uw Karcher hogedrukreiniger te ontdoen van overtollige lucht die de pompprestaties zou kunnen beïnvloeden.
 • Interne lekken – in sommige zeldzame gevallen kan er een lek zijn in de interne onderdelen van uw hogedrukreiniger. Op dezelfde manier als bij het vervangen van de wateruitlaatpoort, verwijdert u de afdekkappen van uw unit en laat u wat water onder normale druk door de hogedrukreiniger stromen, waarbij u noteert of er water op vreemde plaatsen spuit.
 • Lage GPM – hogedrukreinigers zijn berekend op een bepaalde GPM (gallons per minuut) water door de pomp. Een gebruikelijke GPM-waarde is 3,0. Als u dus minder dan 3,0 GPM door het systeem laat stromen, zal de druk aan de uitgang laag zijn. Controleer uw waterbron en kijk of deze het juiste GPM kan leveren voor een volledige werking.
 • Defecte waterpomp – dit is verreweg het ernstigste probleem met een Karcher hogedrukreiniger die geen water onder druk levert. Hoewel ouderdom en misbruik kunnen leiden tot een defecte waterpomp, zijn de meest voorkomende redenen dat een pomp defect raakt te wijten aan een aanhoudend lage druk of een aanhoudend laag GPM ontvangen bij de ingang.

Om een dure reparatie van de waterpomp te vermijden, mag u uw hogedrukreiniger niet laten draaien als u merkt dat hij niet optimaal presteert. Zet uw unit uit en zoek de reden achter de lage druk voordat u hem verder gebruikt.

Karcher-drukreiniger stopt niet

In zeldzame gevallen kunt u een scenario tegenkomen waarin u uw Karcher-drukreiniger hebt uitgeschakeld, maar het apparaat blijft draaien.

Dit is waarschijnlijk te wijten aan voortdurende blootstelling aan lage druk. Wanneer het apparaat detecteert dat het niet functioneert zoals het zou moeten, kan het blijven draaien om te overcompenseren voor het gebrek aan output.

Nogmaals, dit is een reden waarom het van essentieel belang is te weten wat de optimale PSI (pounds per square inch)-uitvoer van uw Karcher hogedrukreiniger is en te voorkomen dat deze draait wanneer de drukuitvoer niet op het juiste niveau is.

Karcher-drukreiniger sproeit niet

Het niet sproeien heeft bijna altijd te maken met een probleem met de sproeikop. Om te controleren of uw sproeikop in goede staat is, kunt u de volgende stappen uitvoeren:

 1. Verwijder de spuittip – dit is een klein, plastic stukje aan het uiteinde van de spuitbuis. Het moet met een lichte ruk gemakkelijk uit het uiteinde van de spuitstok tevoorschijn komen.
 2. Controleer de opening voor de waterafvoer – houd de spuitdop tegen het licht en controleer of er licht door de kleine opening in de spuitdop kan schijnen. Zo niet, neem dan een speld of een klein stukje draad en prik het vuil weg dat het gaatje verstopt.
 3. Bevestig de spuittip opnieuw en spuit – zodra de verstopping uit de spuittip is verwijderd, zou uw toestel weer optimaal moeten kunnen sproeien

Als het apparaat nog steeds niet spuit na het reinigen van de spuittip, wissel dan met verschillende spuitdoppen om te zien of uw Karcher hogedrukreiniger wel spuit met andere spuitkopinstellingen.

Als u nog steeds niet kunt sproeien, wordt dit waarschijnlijk veroorzaakt door dezelfde problemen die tot een lage druk leiden, dus controleer uw slangen en hogedrukreiniger op lekken en verstoppingen.