Hoe werkt een nagelpistool?


Voor de niet-ingewijden kan een nagelpistool een nogal intimiderend hulpmiddel zijn, maar als je eenmaal begrijpt hoe een nagelpistool werkt, zul je snel begrijpen waarom het een van de populairste hulpmiddelen is onder professionals, doe-het-zelvers en hobbyisten. Terwijl een traditionele hamer prima geschikt is voor eenvoudige projecten zoals het bouwen van een eenvoudig meubelstuk of het vervangen van een enkel stuk van deurbekleding, is het gebruik van een hamer voor complexe toepassingen zoals het ontwerpen van een muur, het installeren van vloeren en kasten, of het bouwen van een hek inefficiënt en vermoeiend. Maar spijkerpistolen zijn een efficiënt alternatief voor deze en vele andere projecten.

Deze gereedschappen vuren spijkers op een ongelooflijk hoge snelheid, waardoor ze snel en moeiteloos in uw werkstuk kunnen worden ingebed. Ze zijn in staat om vrijwel al het harde werk van het nagelen te elimineren en behoren tot de meest betrouwbare gereedschappen in eender welke werkplaats. Om te begrijpen waarom deze machines ideaal zijn voor bouwtoepassingen, is het nuttig om te begrijpen hoe ze werken. In dit artikel bespreken we hoe deze veelzijdige gereedschappen in staat zijn om spijkers met indrukwekkende snelheden aan te drijven, evenals de verschillende beschikbare modellen.

Nagelpistool schema’s

De meeste spijkerpistolen hebben een gelijkaardig vuurmechanisme: een zuigerhamer slaat neer op een bladmechanisme dat de spijker vervolgens in het doelwit voortstuwt. Het primaire verschil tussen de verschillende soorten kanonnen is de oorsprong van de kracht die de zuiger voortstuwt. Spijkers hebben in wezen twee taken. Ze moeten een duizelingwekkende hoeveelheid hamerkracht produceren bij elke trekkracht van de trekker, terwijl ze elke keer als er een nieuwe spijker wordt afgevuurd, nieuwe spijkers herladen. Om deze twee taken uit te voeren, zijn deze gereedschappen ontworpen met een ontstekingsmechanisme en een nagelladingsmechanisme.

Voor het schietmechanisme gebruiken de meeste spijkerpistolen een soortgelijk ontwerp. Wanneer de trekker wordt overgehaald, zal ofwel een zuiger op een mesmechanisme slaan dat de spijker voortstuwt, ofwel worden twee veren samengeperst en losgelaten met voldoende kracht om de spijker in het beoogde doel te drijven. Terwijl alle spijkers werken met behulp van een van deze functies, is het belangrijkste verschil tussen de modellen de oorsprong van de kracht die de zuiger voortstuwt of de veer comprimeert. Deze krachtbron kan pneumatisch, verbrandend of elektrisch zijn.

Voor het nagellaadmechanisme zijn de spijkers ontworpen met een magazijn dat in de loop van het spijkerpistool wordt gevoerd. De nagels worden aan elkaar gelijmd tot een lange strook, vaak plastic gecolleteerd genoemd. Een veer aan de basis van het magazijn duwt de strip omhoog in de loop. Wanneer u op de trekker drukt, komt de hamer naar beneden, waardoor de volgende spijker van de strip wordt gescheiden en in het hout wordt geduwd. Met de hamer wordt de volgende spijker in het hout geslagen, waarna de veer de volgende spijker in de slagpositie duwt.

Een bijkomend voordeel van deze gelijmde spijkers is dat wanneer de spijker in het hout komt, de lijm door wrijving smelt. Als de lijm hard wordt, smelt de spijker in het hout, waardoor het risico dat de spijker er na verloop van tijd uittrekt wordt verkleind. Nu we de basisbediening van een spijkerpistool hebben behandeld, laten we bespreken hoe de drie verschillende spijkerpistoolmodellen werken.

Hoe Pneumatische Nagelpistolen werken?

Het meest gebruikte spijkerpistool is de pneumatische spijker. Deze krachtige modellen gebruiken een luchtcompressor als drijfgas voor het vuurmechanisme. De compressor wordt met een plastic of rubberen luchtslang aan de basis van het gereedschap bevestigd. De compressor bouwt de luchtdruk op door lucht uit de atmosfeer op te nemen en te comprimeren tot een optimale druk, gemeten in kilo’s per vierkante inch, of PSI. Om ervoor te zorgen dat de juiste hoeveelheid druk wordt geleverd, zijn deze compressoren gebouwd met regelaars die kunnen worden aangepast om de druk binnen de compressie-eenheid te verlagen of te verhogen.

Deze druk wordt in de loop van het spijkerpistool gevoerd en losgelaten wanneer de trekker wordt overgehaald, de druk boven de interne zuiger van het gereedschap drijft het blad naar voren, waardoor de spijker met een ongelooflijk hoge snelheid in het hout wordt geschoten. Als u de spijker blijft gebruiken, zal het drukniveau in de compressor langzaam dalen. Om te voorkomen dat de gebruiker de werkdruk niet meer kan opvoeren, wordt de compressor weer ingeschakeld wanneer de druk tot een bepaald punt daalt, waardoor het niveau weer op het optimale niveau wordt gebracht. Deze functie maakt het mogelijk dat pneumatische tackers consistente, krachtige resultaten leveren, ongeacht de toepassing.

Terwijl de modellen met pneumatische tackers de mobiliteit kunnen beperken omdat de gebruiker moet manoeuvreren met de luchtcompressor en de slang, zijn ze ideaal voor zware projecten en bieden ze een consistenter ontstekingsvermogen dan de andere twee modellen.

Hoe werken spijkerpistolen?

Verbrandingsnagelpistolen zijn zeer vergelijkbaar met pneumatische modellen. Ze maken gebruik van een lang blad dat is bevestigd aan een schuifzuiger die wordt bewogen door een onbalans in de luchtdruk. Het verschil is waar deze druk vandaan komt. Zoals de naam al doet vermoeden, gebruiken deze modellen, net als auto’s, interne verbranding om de aandrijfkracht te genereren die de spijker afbrandt. Deze modellen zijn ontworpen met een verbrandingskamer die zich boven de schuifzuiger bevindt.

Gaspatronen zorgen voor de brandstof in de kamer. Dit brandbare gas wordt ontstoken door een kleine batterij of bougie, waardoor kleine explosies ontstaan die de kracht genereren die nodig is om de spijker aan te drijven. Deze modellen zijn in staat om zware projecten aan te pakken en solide prestaties te leveren. Het extra voordeel is dat de gebruiker niet hoeft te worstelen met een luchtslang of luchtcompressor. De afweging van deze modellen is dat je bij grote projecten waarschijnlijk vrij vaak de gaspatronen moet vervangen.

Hoe werken de batterijgevoede spijkerpistolen?

Batterij-gestuurde nagelpistolen zijn de eenvoudigste modellen die er zijn en zijn perfect voor de meeste hobbyisten en doe-het-zelvers. In plaats van perslucht of verbranding te gebruiken om aandrijfkracht te genereren, gebruiken deze elektrische modellen een roterende elektromotor die een krachtige veer comprimeert. Wanneer u de trekker overhaalt, wordt de veer plotseling losgelaten, waardoor de kracht ontstaat die nodig is om de spijker in het hout te drijven.

Het grote voordeel van deze modellen is dat ze draadloos zijn en snel kunnen worden opgestart. Er is geen luchtslang, compressor of gaspatroon om mee om te gaan, in plaats daarvan vertrouwt u op een oplaadbare batterij om de motor van stroom te voorzien. Het nadeel van deze modellen is dat ze niet dezelfde indrukwekkende aandrijfkracht bieden als de pneumatische of brandstofmodellen, zodat ze beter geschikt zijn voor lichte en middelgrote projecten.

Recent Content