Hoe werken infraroodverwarmingen?


U hebt de sprong gemaakt en geïnvesteerd in een infraroodverwarming die uw huis efficiënt kan verwarmen en uw elektriciteitsrekening kan verlagen – maar heeft u zich ooit afgevraagd hoe hij zo snel en efficiënt kan werken? Het antwoord is eigenlijk vrij eenvoudig – en uiterst intrigerend. U heeft het misschien nooit geraden, maar uw infraroodverwarming warmt u op door gebruik te maken van de energie van de zon.

Mijn verwarming gebruikt de energie van de zon niet echt, of wel?

Nou…niet precies. Maar het werd geïnspireerd door het gebruik van hetzelfde energie leveringssysteem dat de zon gebruikt. Het werkt zo: De zon zet een combinatie van verschillende energieën en lichten uit als het aan de hemel brandt en een van die energieën wordt infraroodstraling genoemd. Deze stralen dragen veel energie met zich mee en zijn een elektromagnetische vorm van straling. Laat je echter niet afschrikken door het woord ‘straling’ – het is dezelfde energie die helpt om het natuurlijke licht te creëren waarmee we in staat zijn om te zien en die volkomen onschadelijk is.

Deze energie reist door de ruimte en verwarmt elk object op zijn weg. Deze objecten worden opgewarmd door energie van de infraroodstralen te absorberen. Zodra het object voldoende energie heeft geabsorbeerd, zet het zijn eigen warmte af die zich verspreidt naar de omgeving en warmte creëert.

Ditzelfde principe geldt voor een infrarood ruimteverwarmer die u in uw huis gebruikt. Wanneer u de verwarming inschakelt, straalt deze in feite een vorm van licht uit die niet door het menselijk oog kan worden gedetecteerd. De lichtenergie reist door uw hele huis en geeft energie af aan objecten (zoals u, uw vloeren en uw meubels) totdat alles in uw huis warm is. Deze energie bouwt zich uiteindelijk op tot alle objecten in uw huis hun eigen warmte afgeven en u een warme en gezellige omgeving heeft gecreëerd die in staat is om de winterwind af te weren.

Dus hoe is dit anders dan andere verwarmingsmogelijkheden?

Misschien beseft u het niet, maar traditionele kachels werken lang niet zo effectief als infraroodkachels – klik hier om onze topgids te lezen. Traditionele kachels werken door de lucht om hen heen op te warmen en vervolgens de lucht te laten verspreiden naar de omringende objecten en kamers. Er zijn echter een paar problemen. Het eerste probleem is dat de warmte die door de lucht wordt overgedragen, opstijgt. Dit betekent dat de warmte die door een traditionele kachel wordt opgewekt, naar het plafond gaat voordat deze de rest van de ruimte bereikt.

Daarnaast heeft u ook te maken met droge en vochtige lucht, omdat de traditionele kachel de neiging heeft om al het vocht in de lucht op te zuigen en de dingen oncomfortabel en benauwd te maken. Kortom? Het gebruik van een infraroodverwarming zal veel problemen oplossen die de traditionele verwarmingsopties niet kunnen aanraken en zal een omgeving creëren waarin u en uw gezin zich comfortabel zullen voelen.

Recent Content