Hoe verander je een Dewalt hakzaag ?


Inleiding

Als u vaak met hakzagen werkt, weet u hoe nuttig ze kunnen zijn als u door taaie materialen moet snijden. Maar u weet waarschijnlijk ook hoe snel de zaagbladen kunnen worden afgestompt als u uw hakzaag regelmatig gebruikt. Daarom is het van vitaal belang dat u weet hoe u een zaagblad snel en veilig kunt verwisselen om te voorkomen dat u uw apparatuur beschadigt of uzelf bezeert. De stappen die u moet nemen zijn afhankelijk van het type zaagblad waarmee u werkt, maar al deze procedures zijn vrij eenvoudig en gemakkelijk te beheren.

Hoe het blad te veranderen op Dewalt hakzaag

Met welke zaag je ook werkt, je zult willen beginnen met het loskoppelen van de machine. Ook al zou de machine niet moeten kunnen functioneren als deze uitgeschakeld is, u wilt geen risico’s nemen. Het kan verrassend eenvoudig zijn om de machine aan te zetten terwijl u probeert de onderdelen te verwisselen. Zodra de machine is uitgeschakeld, kunt u het proces van het verwisselen van de zaagbladen starten.

U zult willen beginnen met het blad in de hoogste stand te zetten die u kunt. Zodra u dit gedaan hebt, zet u de zaagbladbescherming omhoog. Zoek de beugelschroef en draai deze los (twee schroeven moeten voldoende zijn). Nu zou u in staat moeten zijn om de beschermer hoger te zetten. Til hem zo hoog mogelijk op.

Nu de mesbeschermer uit de weg is, wilt u aan de asblokkering werken. U kunt er bij komen door het blad met uw hand langzaam te draaien en aan de rechterkant van het blad te kijken voor de spilvergrendelingsknop. Als je het eenmaal hebt gevonden, duw je het helemaal naar binnen. Als u dit hebt gedaan, moet uw mes op zijn plaats worden vergrendeld.

Terwijl u de spindelvergrendeling vasthoudt, moet u met de rest van de bouten en stukken kunnen werken om het mes te verwijderen. U kunt hiervoor een speciaal gereedschap gebruiken dat met de machine is meegeleverd. Werk aan het verwijderen van de asbout en de buitenste ring. Zet ze opzij, zodat u snel kunt oppakken en de zaagbladen kunt verwisselen.

Verwijder het oude zaagblad voorzichtig en leg het nieuwe zaagblad op het prieel. Zorg ervoor dat de tanden van het blad naar de achterkant van de zaag zijn gericht. Als u het nieuwe blad op het prieel hebt gekregen, kunt u de prieelbout en de borgring die u hebt verwijderd, weer vastdraaien. Zodra u dit hebt gedaan, laat u het blad van de as langzaam los en laat u de zaagbladbeschermer weer zakken.

Draai de beugelschroef weer vast en laat de beschermkap de rest van de weg naar beneden zakken. Nu ben je klaar! Nadat u hebt gecontroleerd of al deze stappen goed zijn uitgevoerd, kunt u een proefsnede maken met de zaag om er zeker van te zijn dat deze goed werkt. Zorg ervoor dat u alle veiligheidsmaatregelen neemt die u normaal gesproken zou nemen en u bent weer op weg om uw werk gedaan te krijgen.

Hoe kunt u het Dewalt Cirkelzaagblad veranderen?

Het verwisselen van een cirkelzaagblad is grotendeels vergelijkbaar met het verwisselen van een verstekzaagblad. Om te beginnen wilt u de stekker uit het stopcontact halen om uw veiligheid te waarborgen. Vervolgens moet u het blad naar voren draaien totdat het vergrendelmechanisme op zijn plaats zit. Als u dit hebt gedaan, bent u klaar om verder te gaan met het belangrijkste deel van het werk. U begint met het terugvinden van de prieelbout en het losdraaien van de sluitring.

Als je dit hebt gedaan en beide stukken hebt verwijderd, kun je de mesbeschermer optillen en het oude mes voorzichtig van de machine afschuiven. Daarna kunt u het nieuwe mes er gewoon op schuiven en de onderdelen die u hebt verwijderd weer vastdraaien. Als u hebt vastgesteld dat alles goed op zijn plaats zit, maakt u een testsnede met het nieuwe mes. Daarna bent u klaar om terug te keren naar uw normale werklast.

Hoe het mes te wisselen op de Dewalt reciprocerende zaag

Net als bij de andere twee zaagtypes is het eerste wat u wilt doen bij het verwisselen van uw reciprozaagbladen, ervoor zorgen dat deze losgekoppeld zijn van uw stroombron. Dit zal ervoor zorgen dat het voor u veilig is om verder te gaan met uw werk. U wilt er ook zeker van zijn dat u de juiste soort zaagbladen hebt aangeschaft.

Doe dit door het modelnummer van uw zaag af te stemmen op het nummer op de zaagbladverpakking. Het is uiterst belangrijk dat u dit doet. Ook al is het mogelijk om andere soorten zaagbladen in uw zaag te monteren, het is gevaarlijk. Als u dit doet, kan dit u schade of onomkeerbare schade toebrengen aan uw zaag.

Om te beginnen moet u een vlak oppervlak vinden om op te werken – zoals een werkbank. Zet uw zaag op zijn kant en pak een inbussleutel. Plaats een stevige greep op uw zaag en steek dan de inbussleutel in de zeskantsmoer. Draai de moersleutel tegen de wijzers van de klok in om hem los te maken, verwijder vervolgens de zeskantmoer volledig en zet hem opzij. Nu moet u werken aan het losmaken van het oude zaagblad uit de behuizing.

Wees voorzichtig als u dit doet. Als het vast lijkt te zitten, kunt u proberen om met smeermiddelspray te werken om het gemakkelijker te maken om het uit te trekken. Als het nog steeds moeilijk is om te werken na het spuiten van het apparaat, probeer dan met behulp van gereedschap (zoals een tang) het apparaat uit te trekken. Dit zal u helpen om de controle over het mes te behouden en de kans dat u gewond raakt te minimaliseren. Zodra u het mes eruit hebt gehaald, zet u het oude mes opzij.

Zodra je het oude mes hebt verwijderd, kun je werken aan het inbrengen van het nieuwe mes in de behuizing. Haal het nieuwe mes uit de verpakking en plaats het in de behuizing van het mes met de bladen naar boven. Zorg ervoor dat het veilig in de behuizing zit.

Als u dit hebt gedaan, kunt u de zeskantsmoer die u eerder aan de zijkant hebt geplaatst, vastpakken en weer terugplaatsen. Neem de inbussleutel en draai hem weer vast. Zodra de zeskantsmoer weer vast zit, moet je klaar zijn om te gaan! Sluit het apparaat weer aan en maak een testsnede. Als er een probleem lijkt te zijn, maak dan de nodige aanpassingen en ga door met het maken van testsnedes tot je het gewenste resultaat hebt.

Recent Content