Hoe verander je een DeWALT-boor?


Als u een boormachine gaat gebruiken, is een van de eerste dingen waarmee u vertrouwd moet raken, hoe u uw boren op uw DeWALT-boor kunt verwisselen – klik hier voor een beoordeling. Bits zijn het verwisselbare deel van de tool waarmee u in het materiaal waarmee u werkt kunt boren en proefgaten kunt maken. Deze onderdelen zijn gevarieerd in grootte, waardoor het belangrijk is om ze snel en effectief te kunnen verwisselen als u een goed werkschema wilt kunnen aanhouden.

Veel mensen denken dat dit proces veel moeilijker te leren is dan het eigenlijk is. Echter, een beetje veranderen is eigenlijk heel eenvoudig en ongecompliceerd. Er zijn twee verschillende methoden die je kunt gebruiken, afhankelijk van het type boor waar je mee werkt. De eerste vereist dat je een boorsleutel gebruikt om je bits eruit te halen. De tweede is een manier om je bits te verwisselen zonder gebruik te maken van een boorsleutel.

Hoe gebruik je een boorsleutel?

Als u uw bits wilt verwisselen en uw boor komt met een boorsleutel, dan moet u die sleutel gebruiken om de bit die u gebruikt uit de boor te halen en er een nieuwe bit in te steken. Om dit te doen, moet je de boorsleutel vinden die bij het apparaat is geleverd. Veel van de nieuwere gemodelleerde boren hebben vlekken op het gereedschap die het mogelijk maken dat de boorsleutel onderdeel wordt van de boor. Dit maakt het vrij eenvoudig om de sleutel te vinden. Als u problemen heeft met het vinden van de chuck sleutel, moet u de verpakking controleren om te zien of u hem daar kunt vinden, of kijk in de handleiding.

Als je eenmaal in staat bent geweest om de chuck sleutel te vinden, moet je hem tot aan de chuck vasthouden, zodat je aan de slag kunt. Je weet dat je het juiste gereedschap hebt gevonden en dat je de juiste kant gebruikt omdat het uiteinde van de klauwplaat eruit zal zien als een tandwiel met tanden. Als je hem eenmaal hebt gevonden, kun je de tanden op de klauwplaat in lijn brengen met de tanden op de klauwplaat. Steek dan het uiteinde van de sleutel in een van de gaten aan de zijkant van de klauwplaat. Als je dit hebt gedaan, kun je beginnen met het openen van de kaken van de klauwplaat.

Draai de sleutel van de klauwplaat tegen de klok in (naar links) om de bekken van de klauwplaat los te maken. Als dit eenmaal lang genoeg is gedaan, kun je het bit gemakkelijk uit de klauwen schuiven. Trek hiervoor het bit uit met uw wijsvinger en duim. Doe dit langzaam en voorzichtig, zodat je het bit niet beschadigt als je het eruit trekt. Als je het bit eenmaal hebt verwijderd, bekijk het dan nog eens goed om er zeker van te zijn dat alles in orde is. Als het niet scherp genoeg is of tekenen van scheurtjes vertoont, gooi het er dan uit zodat je het niet per ongeluk weer gebruikt.

Als het nog steeds in goede staat is, stop het dan terug in je gereedschapsset. Dit zal helpen om uw werk zo productief mogelijk te houden. Als je eenmaal het nut van de bits hebt bepaald, ben je klaar om het nieuwe bit in te zetten. Om dit te doen, pak je het bit met je wijsvinger en duim, op dezelfde manier als toen je het andere bit eruit haalde. Je zult er zeker van willen zijn dat je de schacht van het bit (het gladde gedeelte) vastpakt.

Steek het bit in de kaken van de klauwplaat met de schacht naar de kaken gericht en houd het bit stevig vast. Als je het bit eenmaal hebt ingebracht en het gereedschap goed vasthoudt, moet je de klauwplaat weer vastdraaien. Om dit te doen, neem je de spankop en zet je hem weer in lijn met de tanden. Steek hem dan in een van de gaten aan de zijkant van de klauwplaat. Als dit gedaan is, kun je de klauwplaat weer vastdraaien. Draai hiervoor de sleutel van de klauwplaat met de klok mee (naar rechts).

Als u de klauwen van de klauwplaat weer vastdraait, zorg er dan voor dat u het bit stevig vasthoudt. Je wilt niet dat het eruit valt terwijl je de kaken spant of er verkeerd in wordt gezet. Als de kaken weer aangedraaid zijn, kunt u de klauwplaat verwijderen. Zet vervolgens de boormachine aan en test deze om er zeker van te zijn dat hij goed werkt. Als je dit gedaan hebt, zou je verder moeten kunnen gaan met je werk.

Hoe verander je een boor zonder boorsleutel?

Hoe verander je een boor zonder boorsleutel

Nu de boorontwerpen vorderen, hebben veel mensen hun boren kunnen verwisselen zonder gebruik te maken van een boorsleutel. Hoewel dit handig is, vereist het wel een ander proces dan wat standaard is voor het verwisselen van boren met een boorsleutel. Normaal gesproken gebruikt u een boorsleutel als u een draadboormachine heeft. Echter, als u een snoerloos model heeft, is de kans groot dat u geen chuck sleutel hoeft te gebruiken om uw bits te verwisselen met behulp van de volgende methode. Eerst moet u de chuck losmaken.

Om dit te doen, houdt u de klauwplaat met één hand vast en het handvat van uw boormachine met de andere hand. Draai vervolgens de klauwplaat tegen de klok in (naar links) om hem los te maken. Dit proces zorgt ervoor dat de bekken in de klauwplaat opengaan en dat u de bit kunt verwijderen. Voordat je hem wegzet, moet je hem onderzoeken om er zeker van te zijn dat hij niet te saai of gebarsten is. Als je er zeker van bent dat hij nog steeds goed werkt, kun je de boor weer in de boorkit plaatsen. Nu kunt u werken aan het plaatsen van het nieuwe bit.

Zoek de juiste maat en hou het bit met duim en wijsvinger vast met de schacht naar de klauwplaat gericht. De schacht is het gladde deel van het bit aan het eind. Als je dit gedaan hebt, stop je het bit in de klauwbek en trek je het ongeveer een centimeter terug naar jezelf toe. Zorg ervoor dat je het bit goed vasthoudt nadat je dit hebt gedaan. De spanklauwen zullen nog steeds los zitten en kunnen het bit er mogelijk uit laten vallen. Vervolgens wil je de kaken weer vastdraaien.

Om dit te doen, wil je je grip op het bit losmaken en de trekker een aantal keer lichtelijk overhalen. Dit zal helpen om ervoor te zorgen dat het bit op de juiste manier in de klauwplaat wordt geïnstalleerd. Zorg ervoor dat u voorzichtig in de trekker knijpt, zodat deze niet te snel draait. Als je deze stappen hebt doorlopen, zou je weer aan het werk moeten kunnen gaan.

Haal uw hand van het bit en haal de trekker over op volle snelheid om er zeker van te zijn dat het bit goed draait. U zult ook willen controleren of uw boor een ratelmechanisme heeft. Als dat het geval is, kunt u het op zijn plaats draaien door het met de klok mee te draaien (naar rechts). Dit zou u weer op de rails moeten zetten en klaar moeten zijn om weer aan het werk te gaan.

Boor boorsleutel Sizes

ls je je boorsleutel verliest, kun je niet meer wisselen voordat je een nieuwe hebt gekregen. Dit kan erg frustrerend zijn, maar een uitstapje naar uw ijzerhandel zou dit probleem snel moeten verhelpen. Er zijn meer dan 12 variaties van klauwplaten op de markt en ze hebben allemaal hun eigen sleutel nodig, dus u moet uw exacte grootte en afmetingen kunnen weten om de juiste match te krijgen. Om dit te doen, moet u de chuck op uw boormachine goed bekijken.

Er moeten gegraveerde nummers op de zijkant worden weergegeven in een verhouding (½, ¼, ⅛, etc.). Noteer dit getal op een stuk papier. Vervolgens moet u een liniaal vinden. Gebruik deze om het gat te meten aan de zijkant van de klauwplaat waar je normaal gesproken je sleutel in zou steken. Als je de meting hebt gedaan, schrijf je dat nummer op hetzelfde papiertje op. Neem deze metingen mee naar de plaatselijke ijzerhandel. Zij zullen ze kunnen gebruiken om u te helpen bij het vinden van een chuck sleutel die goed past bij uw boormachine.

Recent Content