Hoe start je een bosmaaier?


Een bosmaaier is een ongelooflijk efficiënte gazongrastrimmer die vooral populair is dankzij de veelzijdigheid en het lichte gewicht. Verkrijgbaar in zowel gas- als elektrische bosmaaiers, de beste kantensnijders kunnen langs trottoirs, hekken, opritten en tuinbedden knippen en kanten. Maar voordat u met uw nieuwe gereedschap de tuin in gaat en aan het werk gaat, moet u weten hoe u het veilig kunt starten. Elektrische modellen zijn het gemakkelijkst te starten omdat de motor kan worden ingeschakeld zodra er stroom wordt geleverd aan het apparaat.

Deze grastrimmers kunnen worden voorzien van een snoer, waarbij een netsnoer moet worden aangesloten op een stopcontact, of snoerloos, die werken op een oplaadbare batterij. Zodra de unit is aangesloten of een opgeladen batterij is geïnstalleerd, drukt u gewoon op de startknop of schakelaar en de grastrimmer werkt. Voor gassgrastrimmers zijn nog een paar stappen nodig om te starten. Het eerste wat u moet doen is ervoor zorgen dat de brandstoftank van uw gereedschap vol is. Er zijn twee soorten gasgrastrimmermotoren: 2-takt en 4-takt.

Als je een 2-takt model hebt, moet je een 40:1 mix van loodvrije benzine tot olie voorbereiden en die gebruiken om je brandstoftank te vullen. 4-taktmotoren zijn iets gemakkelijker te vullen omdat ze op rechte benzine kunnen lopen en u eenvoudigweg rechte 4-takt-olie in het oliereservoir kunt gieten. Zodra u de brandstoftank hebt gevuld, vervangt u de dop en zet u de motor klaar door het brandstoflampje dat u onder de carburateur vindt tussen 5 en 6 keer in te drukken.

Als de motor is gevuld met brandstof, kunt u de op het stuur gemonteerde “Aan/Uit”-schakelaar op “Aan” zetten en de chokehendel onder de brandstoftank op “Vol” schuiven. Druk de “Throttle Lock”-schakelaar naast de “On/Stop”-schakelaar van de motor in terwijl u in de gashendel knijpt. U kunt dan de gashendelblokkeringsschakelaar loslaten. Plaats vervolgens de grastrimmer op de grond zodat deze op het hoofdscherm rust, dit zorgt ervoor dat de draaiende kop geen contact met de grond heeft.

Houd uw grastrimmer met één hand vast en gebruik de andere hand om snel aan het startkoord te trekken tot het begint. Zodra uw grastrimmer voor 15 seconden is opgewarmd, schuift u de choke eraf en laat u uw gereedschap een minuut of zo lopen om voldoende op te warmen. Knijp na het opwarmen eenmaal in de gashendel, zodat de gashendelvergrendeling wordt uitgeschakeld. U bent nu ingesteld op het gebruik van uw grastrimmer.

Hoe onderhoudt u uw bosmaaier?

Bosmaaiers zijn geweldig voor het houden van gebieden van uw gazon die een maaier niet kan bereiken gemanicuurd en netjes. Maar om dit te doen, moeten ze goed presteren. Hier zijn een paar eenvoudige stappen die u kunt nemen om uw grastrimmer optimaal te laten werken. Of u nu een elektrische of gasdraadgrastrimmer hebt, u moet de grastrimmerdraad vervangen wanneer deze op is. Het is ook aan te raden om de grastrimmerdraad in het begin van het seizoen te vervangen, omdat de lijn die gedurende de winter wordt opgeslagen, broos kan worden.

Volg de instructies van de fabrikant voor uw specifieke model om de grastrimmerdraad te vervangen en maak, terwijl u de grastrimmerdraad verwijdert, uw snijschild en het gebied rond de draaiende grastrimmerdraad schoon. Naast het vervangen van de grastrimmerdraad hebben elektrische modellen niet veel extra onderhoud nodig. U hoeft alleen maar vuil en puin weg te halen en als u een model hebt dat op batterijen werkt, volgt u de instructies van de fabrikant voor het juiste onderhoud van de batterij.

Als u in het bezit bent van een grastrimmer op gas, zijn er verschillende gebieden die uw aandacht nodig hebben. Het eerste wat u moet doen is ervoor zorgen dat u verse benzine gebruikt die is opgeslagen in een luchtdichte verpakking. Afhankelijk van hoe vaak u de grastrimmer gebruikt, moet u soms ook de olie verversen.

Eenmaal per seizoen, meestal voordat u uw gereedschap voor de winter wegzet, moet u ook de resterende brandstof en olie uit uw gereedschap aftappen. Eenmaal leeg, maakt u uw gereedschap schoon en vervangt u het luchtfilter. U moet deze tijd ook gebruiken om de bougie te reinigen en te inspecteren en, indien nodig, te vervangen.

Gas- versus elektrische snoeischaren

De keuze tussen een elektrische of gassgrastrimmer komt neer op de eisen die u verwacht aan het gereedschap te stellen. De meest nauwkeurige manier om te beslissen wat voor u het meest geschikt is, is te kijken naar de voor- en nadelen ervan. Elektrische bosmaaiers zijn lichter en gemakkelijker te starten dan gasgestookte modellen. Ze stoten ook geen rook uit, zijn veel stiller en vereisen praktisch geen onderhoud. Deze apparaten zijn er in twee uitvoeringen: met snoer en zonder snoer. Snoerloze modellen werken op oplaadbare lithium-ionbatterijen en stellen u in staat om te werken zonder dat u aan een draad gebonden bent.

Ze zijn iets duurder dan snoerloze modellen, maar ook iets zwaarder. Maar als u een medium gazon heeft en niet wilt rommelen met verlengsnoeren, dan zijn ze een goede keuze. De modellen met snoer worden gevoed door een elektrisch snoer. Ze zijn de meest betaalbare en lichte opties op de markt. Deze gereedschappen zijn perfect voor kleine eigendommen, maar voor grotere gebieden kan het feit dat u aan een netsnoer vastzit, frustrerend zijn.

Gas Bosmaaiers bieden meer vermogen dan elektrische modellen, waardoor ze de go-to keuze zijn voor zowel professionele tuinarchitecten als huiseigenaren met grote eigenschappen. Het nadeel is dat deze modellen meer jaarlijks onderhoud nodig hebben dan elektrische modellen en ook een hogere operationele kosten hebben vanwege de noodzaak om de gastank te vullen. Het andere nadeel van deze gasapparaten is dat ze over het algemeen duurder, zwaarder en luider zijn dan hun elektrische rivalen.

De algemene vuistregel is dat als u een kleine woning bezit, u gemakkelijk een elektrische draadsnijmachine kunt gebruiken, maar dat huiseigenaren met middelgrote of grote werven die licht moeten snoeien, kunnen rekenen op een snoerloos model om de klus te klaren. Als u een professional bent of een woning heeft waar zwaar onkruid en gras wordt getrimd, dan kan een grastrimmer op gas de juiste weg zijn.

Hebben snoeischaren olie nodig?

Als u in het bezit bent van een elektrische snoeischaar, hoeft u zich niet bezig te houden met olie, aangezien deze modellen relatief onderhoudsvrij zijn. Maar als u kiest voor het vermogen en de prestaties van een gasmodel, moet u olie toevoegen aan uw gereedschap om een goede werking en levensduur van de motor te garanderen. Er zijn twee soorten gasgrastrimmermotoren beschikbaar: 2-takt en 4-takt. Als u in het bezit bent van een 2-takt model, mengt u eenvoudigweg uw olie met de loodvrije benzine die u gebruikt om uw gereedschap te tanken.

Dit gebeurt meestal in een 40:1 gas-olieverhouding. Als u in het bezit bent van een 4-takt model, zal uw grastrimmer draaien op rechte loodvrije benzine. Maar omdat er geen olie wordt toegevoegd aan uw brandstof, moet u deze apart toevoegen aan het oliereservoir van uw gereedschap. Om dit te doen, gebruikt u gewoon de door uw fabrikant aanbevolen oliesoort en vult u de olietank tot aan de “Fill”-lijn. Controleer dan gewoon het niveau bij gelegenheid.

Recent Content