Hoe repareer je een schuurmachine?


Inleiding

Bandschuurmachines gebruiken schuurmachines om de klus te klaren. Soms komen deze banden uit elkaar te zitten en moet je of een nieuwe kopen of de oude repareren. Hoewel er geen bepaalde manier is om dit goed te krijgen, kun je misschien op korte termijn een reparatie uitvoeren om het specifieke project af te krijgen, maar het zal tijd kosten om het goed te krijgen.

Schuurbandlijm

Er zijn geen specifieke lijmen op de markt die gebruikt worden voor schuurbanden. De beste soort lijm die gebruikt kan worden is industriële sterkte, zoals bouwlijm, of gorillelijm (lijm voor hout) zal houden. Vergeet niet dat u een lijm nodig heeft die bestand is tegen hitte, omdat uw bandschuurmachine de neiging heeft om heet te worden wanneer deze wordt gebruikt. U hebt ook iets nodig dat bestand is tegen de hoeveelheid spanning die op de band wordt gezet, want bandschuurmachines werken onder spanning. U kunt een van deze hete lijmpistolen gebruiken.

De vraag is dus welke lijm je op je schuurband kunt gebruiken om hem weer in orde te krijgen. De lijm die gebruikt wordt op de standaard schuurband is een hi-temp phenolisch bindmiddel dat ongeveer hetzelfde is als de siliconen RTV-lijm, maar de fabrikant voegt polyester gaas toe om het te versterken.

Er zijn veel industriële lijmen op de markt die u kunt gebruiken om uw schuurband te lijmen, maar u moet zich ervan bewust zijn dat ze niet zo lang meegaan als de fabrikanten lijm, maar moet uw schuurband een paar uur meer leven geven dan het had.

Om ervoor te zorgen dat de lijm die u aanbrengt, moet u het onder druk zetten op het schuurpapier en moet u het ruimschoots uithardende of verlijmende tijd van ten minste 24 uur geven. Test uw verbinding voordat u uw nieuw gelijmde schuurband op uw schuurmachine legt.

Helaas houden veel lijmen niet stand bij gebruik van een bandschuurmachine vanwege de extreme hitte en spanning van uw bandschuurmachine tijdens het werken en het is het beste om een nieuwe band te kopen die is ontworpen voor uw machine, maar als u een snelle reparatie nodig heeft om uw machine weer aan de praat te krijgen is dit een optie.

Schuurriem Verbindingsband

De meest voorkomende bandschuurmachineverbinding is de stootverbinding die wordt gevormd wanneer de twee uiteinden die aan elkaar vastzitten, met behulp van een smalle strook tape aan elkaar worden verbonden. Deze tape kan verschillende variaties hebben zoals Kevlar of Poly-adhesive tapes. De meest gebruikte verbindingstape is brandversterkend omdat uw bandschuurmachine een hard werkend hulpmiddel is en u iets echt sterks nodig heeft om het gewricht te laten meegaan.

U brengt dit aan op de voorkant of de achterkant van de band. Er zijn andere variaties die u kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat de band goed is afgesteld en past bij de bandschuurmachine die u gebruikt.

Kevlar tape voor schuurbanden

Kevlar tape is perfect voor selectieve versterking, het heeft een gewoon weefpatroon met een uniforme sterkte en kan worden gebruikt voor toepassingen met unieke vormen. Kevlar tape heeft geen zelfklevende achterzijde en u zult iets als een hars of epoxy moeten gebruiken om het te bevestigen.

Vergeet niet, Kevlar is geweldig voor versterking en reparaties en zal u voorzien van impactweerstand, moet u een speciale gekartelde schaar om de Kevlar te knippen. U kunt Kevlar tape gebruiken om uw verbinding op uw bandschuurmachine te versterken met behulp van een geschikte lijm om het te bevestigen. Kevlar-tape is verkrijgbaar in de meeste ijzerwarenwinkels en op Amazonië.

Poly-Adhesive tape voor schuurbanden

Poly-adhesive tape kan worden gebruikt om schuurbanden te repareren. Dit is een tape die een multifunctionele hechting biedt en u afdichtingen biedt die vrij lang meegaan, het is elastisch en flexibel wat belangrijk is bij het repareren van schuurbanden omdat ze de hele tijd bewegen en onder spanning staan. Door het aanbrengen van de Poly-adhesive tape krijgt u een permanente elastische afdichting en hecht u met een aantal verschillende soorten materiaal.

Vergeet niet dat uw bandschuurmachine hard werkt en onder constante spanning en warmte staat, dus hoewel dit een optie is om te gebruiken bij het afdichten van uw verbindingen, is het waarschijnlijk dat het niet een langdurige oplossing zal zijn.

Splicing schuurbanden

Het kiezen van het juiste gordelbevestigingssysteem is de belangrijkste stap bij het splitsen van een riem. U hebt iets nodig dat een grote kracht en duurzaamheid heeft, want uw bandschuurmachine is een zeer hard werkende machine en uw riem wordt blootgesteld aan veel warmte en spanning.

Conclusie

Het repareren van uw schuurband is niet zo eenvoudig als u denkt. Er zijn niet veel lijmen die de verbinding geven die u nodig heeft gezien de spanning en de warmte waaraan uw riem wordt blootgesteld. Het lijkt erop dat zelfs als u erin slaagt om een reparatie aan uw riem te doen, zal het niet een langdurige oplossing, maar als je in een knijpbeweging, kunt u de nodige reparaties te maken voor de korte termijn.

Recent Content