Hoe maak je zwembadtegels schoon met een hogedrukreiniger?


De vraag die we ons moeten stellen is of het mogelijk is om zwembadtegels te reinigen met een hogedrukreiniger zonder enige schade? Het reinigen van de tegels van een zwembad is op zich niet moeilijk, maar er komt wel hard aan te pas.

Maar er is een gemakkelijke uitweg, en dat is het gebruik van een hogedrukreiniger om de klus sneller te klaren. Dat wil zeggen, als je het goed doet, kun je met de hogedrukreiniger wegkomen zonder de tegels van het zwembad te beschadigen.

Dus zonder verder oponthoud, laten we eens kijken hoe u zwembadtegels met een hogedrukreiniger kunt schoonmaken en hoe u dit kunt doen zonder de tegels van uw zwembad te beschadigen en in minder tijd.

Is het mogelijk om zwembadtegels te wassen met een hogedrukreiniger?

Zwembadtegels zijn gemaakt van keramiek of porselein en een hogedrukreiniger kan ze gemakkelijk beschadigen. Maar als u weet hoe het moet, kunt u zwembadtegels wassen met een hogedrukreiniger zonder de zwembadtegels te beschadigen.

U kunt beginnen met het verwijderen van al het vuil dat zich in en rond het zwembad bevindt en het verwijderen van al het vuil uit het zwembad. In de meeste zwembaden vindt u bovenin het zwembad tegels in één of twee of zelfs meerdere rijen tegels.

Meestal zullen de tegels wat calcium en algen in en rond het zwembad ophopen. Om al het vuil van de tegel af te krijgen, zult u veel moeite en wat chemicaliën nodig hebben om het te helpen verwijderen.

Het reinigen van de tegels van uw zwembad met een hogedrukreiniger is veel goedkoper dan het vervangen van de tegels door nieuwe. Daarom moet u ze reinigen en het goed doen zonder de tegels van uw zwembad te kraken.

U heeft niet veel druk nodig, dus als u de tegels schoonmaakt, kunt u deze op lage druk zetten. Door het gebruik van lage druk met de hogedrukreiniger helpt u schade aan de zwembadtegels te voorkomen.

Gelukkig is een hogedrukreiniger voor ons sterk genoeg om alle soorten vuil dat zich op de tegels ophoopt te verwijderen. Maar helaas is hij ook sterk genoeg om de zwembadtegels te beschadigen, dus u moet extra voorzichtig zijn.

Hoe maak je zwembadtegels schoon met een hogedrukreiniger? Een gedetailleerde handleiding

Dus hier is hoe je zwembadtegels kunt schoonmaken met een hogedrukreiniger zonder de tegels te beschadigen.

U moet een proefrit maken op een plek die niet te veel in het oog springt en kijken of er schade is. Als er schade is, moet u de druk aanpassen zodat deze lager is en een andere test run proberen totdat er geen schade is.

Zodra u ziet dat u de tegels kunt schoonmaken zonder ze te beschadigen, kunt u de rest van de tegels doen.

Focus op de tegels die veel kalkafzetting hebben en herhaal deze in een vast patroon.

Dit werkt geweldig voor de binnentegel van uw zwembad en houd uzelf stabiel met behulp van een ladder in het zwembad.

U hoeft niet al het water uit het zwembad te verwijderen om deze reiniging te voltooien. Verwijder alleen voldoende water uit het zwembad om de tegels aan de bovenkant bloot te laten liggen zodat u alles kunt schoonmaken.

U moet proberen om de gebieden te vermijden waar de voegen van de drukreiniger beschadigd kunnen worden.
Na het schoonmaken van een gebied kunt u een zeer lage druk van fijne waternevel gebruiken om al het vuil van de tegels te verwijderen.

Sommige hogedrukreinigers worden geleverd met meegeleverde drukregelknoppen, zodat u de druk van de motor kunt aanpassen aan de plaats waar u het wilt hebben.

Maar de meeste instapdrukwassers worden niet geleverd met de optie om de druk van de motor aan te passen. Dit kan worden gedaan door verschillende soorten sproeiers te selecteren en kan gemakkelijk worden uitgewisseld op de meeste commerciële hogedrukreinigers.

Voor kwetsbare zwembadtegels moet u een hogedrukreiniger van ongeveer 2000 Psi gebruiken en deze testen voordat u hem gebruikt.
hogedrukreiniger zwembadtegels
Een andere manier om de druk laag te houden is het aanpassen van de afstand tussen de tegels. Hoe verder het van de tegels is, hoe lager de druk zal zijn; een redelijk bereik is ongeveer 3 meter afstand van de tegels.

Gebruik het juiste type sproeier dat de minste druk uitoefent; vraag advies bij de aankoop van de hogedrukreiniger.

U moet niet te lang op één plek blijven als u de tegels van uw zwembad schoonmaakt, en u kunt altijd later terugkomen.

Zelfs als u zeer weinig druk gebruikt en op de juiste afstand van het oppervlak staat, kan er toch schade ontstaan. U moet ervoor zorgen dat u niet te lang op één plek blijft en in plaats daarvan heel geduldig zijn als u de tegels van uw zwembad schoonmaakt.

Gebruik geen chemicaliën als u de tegels met een hogedrukreiniger wast, omdat dit de interne onderdelen van de wasmachine kan beschadigen. Water alleen zou voldoende moeten zijn om zowel het calcium als de algen die zich op de tegels ophopen te verwijderen.

Herinnering

Zorg er altijd voor dat de druk op de laagste stand staat voordat u de kwetsbare tegels van uw zwembad gaat gebruiken. En als u een stoomdrukreiniger gebruikt, zorg er dan voor dat de warmte niet te hoog is ingesteld en blijf uit de buurt van die stoom.

Conclusie

Er zijn veel professionele zwembadreinigingsdiensten die niet veel in rekening brengen om uw zwembad schoon te maken. Maar aan de andere kant, als u een hogedrukreiniger voor uzelf koopt, hoeft u niet opnieuw te betalen voor de diensten.

Dit hangt allemaal van u af; als u een doe-het-zelf type bent, kunt u het beste een hogedrukreiniger voor uzelf kopen. Maar als je geen tijd hebt, maak dan gewoon gebruik van de professionele mensen die er zijn om het voor je te doen.

Recent Content