Hoe maak je een tafelzaagblad schoon?


Een schone werkplek helpt uw veiligheid en algemene gezondheid te verbeteren. U wilt er zeker van zijn dat u in staat bent om te werken in een omgeving die u veilig houdt en de totale levensduur van het gereedschap waarmee u werkt helpt te verbeteren. We zijn er echter zeker van dat u inmiddels hebt ontdekt dat een van de beste manieren om een schone ruimte te behouden is om deze niet vuil te laten worden.

U moet natuurlijk de tijd nemen om het stof van het tafelblad te verwijderen nadat u klaar bent met werken en uw materialen af en toe op te poetsen, maar er is één ding dat veel houtbewerkers zich schuldig maken aan het feit dat ze hun gereedschap kunnen verpesten zonder dat ze het doorhebben – en dat heeft te maken met uw ochtendroutine.

Er is niets mis met het genieten van een kopje koffie of een verfrissend drankje in de ochtend – zolang je er maar voor zorgt dat je je tafelzaag op en af zet. De drang om het kopje gewoon op de machine te zetten is echter overweldigend – vooral als je rekening houdt met gemakkelijk bereikbaarheid en gemak.

Dit kan echter zeer schadelijk zijn voor uw machine. Wanneer u iets koels zet in een warme omgeving – of een warme drank in een koele omgeving zal de drank beginnen te zweten en waterringen creëren rond het drankreservoir. Deze ringen kunnen schadelijk zijn voor uw tafelzaag – vooral als deze van gietijzer is gemaakt. Klik hier om ons overzicht te lezen van de beste tafelzagen die dit jaar beschikbaar zijn.

U denkt misschien dat het vergeten om uw beker op een ander oppervlak of onderzetter te zetten niet al te veel schade zal aanrichten als het maar één of twee keer is, maar u zou verbaasd zijn over hoe snel de roest zich kan beginnen te ontwikkelen op uw tafelblad.

Dus wat doet u om uw tafelblad schoon te maken als dit wel gebeurt? U krijgt gewoon een roestbruismiddel zoals een vloeibaar sleutelproduct of W2-40 en een stuk schuurpapier. Spuit het aangetaste gebied in met het roestbestrijdingsmiddel en wrijf het met het schuurpapier in uw gietijzeren oppervlak en schuur de eventueel gevormde roest weg. Uw tafelblad ziet er in een mum van tijd zo goed als nieuw uit!

Wat doet u dan om te voorkomen dat dit weer gebeurt? Gelukkig kunt u in de toekomst ook daadwerkelijk verzegelingsmiddelen vinden die uw gietijzer tegen dit soort problemen helpen beschermen. Spuit het afdichtingsmiddel gewoon in en laat het drogen.

Gerelateerd: Beste draagbare tafelzagen.

Dan polijst je het gebied met een doek. Het afdichtmiddel laat een smeermiddel achter en een gebied dat in de toekomst beschermd zal zijn tegen waterringen, vlekken en roest! Houd uw aanrechtbladen in de gaten en neem preventieve maatregelen om ervoor te zorgen dat u zich nooit meer zorgen hoeft te maken over het beschadigen van uw gietijzeren oppervlakken met roest.

Recent Content