Hoe lang gaan draadloze booraccu’s mee?


Misschien beseft u het niet, maar de batterij van uw nieuwe draadloze boormachine is het belangrijkste dat u bezit. U moet er goed op letten dat u er altijd goed voor zorgt. De batterij van uw boormachine voedt de hele machine, dus u moet grote maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat u hem altijd goed behandelt en beschermt tegen onjuiste opslag of gebruik. Er zijn een heleboel eenvoudige dingen die u kunt doen om voor uw batterij te zorgen. Door ze in uw dagelijkse routine te implementeren, kunt u ervoor zorgen dat u het volledige potentieel van de levensduur van uw batterij kunt bereiken – wat ongeveer 3 tot 5 jaar zou moeten zijn.

Levensduur van de batterij

Een van de belangrijkste dingen die u moet doen om ervoor te zorgen dat uw batterij volledig meegaat, is uw apparatuur in een koele en droge omgeving opslaan. Als u dit doet, kunt u ervoor zorgen dat de batterij niet wordt beschadigd door oververhitting of vocht en kan deze zelfs een jaar langer meegaan in de levensduur van uw apparaat. U kunt dit bereiken door eenvoudigweg een lade te vinden in uw werkplaats of garage om het apparaat in op te bergen. Of, als u geen lege ruimtes hebt om uw toestel in te leggen, kunt u een kleine doos vinden – of de doos waar uw toestel in is gekomen, om uw gereedschap in op te bergen.

Analyse van de levensduur van de batterij

Een ander ding dat u kunt doen om de levensduur van de batterij te verlengen, is ervoor zorgen dat u het apparaat nooit zomaar in uw gereedschapskoffer, auto of iets anders gooit. Als u dit doet, loopt u het risico dat uw batterij tegen andere gereedschappen stoot die uw batterij kunnen beschadigen of zelfs verpesten. En het kopen van een nieuwe accu voor een accuboormachine is niet goedkoop. Standaard batterijen hebben de neiging om ongeveer $40 te kosten om te vervangen, maar als u een apparaat met een veel meer betrokken ontwerp kocht, zou u veel meer geld kunnen verdienen.

Een andere goede manier om uw batterij te beschermen is ervoor te zorgen dat deze altijd volledig is opgeladen voordat u hem weer gaat gebruiken. Door dit te doen, kunt u de levensduur van uw batterij verlengen, omdat het helpt om ervoor te zorgen dat uw batterij altijd kan werken bij de piekprestaties. U moet er geen gewoonte van maken om de batterij te laten leeglopen totdat deze volledig leeg is. Dit is een veelvoorkomend misverstand, maar het is eigenlijk beter om de batterij altijd volledig op te laden voordat je hem gebruikt.

Laat de batterij leeglopen

Dit betekent echter niet dat u uw batterij nooit mag laten leeglopen. Als u de batterij om de twee maanden op de bodem laat liggen, kan dat helpen om de batterij in topconditie te houden – probeer het gewoon niet vaker te laten gebeuren dan dat. Een goede manier om dit te bereiken is door te investeren in twee batterijen. Op die manier hoeft u uw batterij nooit te laten lopen totdat deze volledig leeg is en hoeft u zich ook geen zorgen te maken over het wachten tot uw batterij volledig is opgeladen, terwijl u zich juist op het werk zou moeten concentreren.

3-5 jaar levensduur van de boormachine

Dit zijn slechts een paar voorzorgsmaatregelen die we aanbevelen om ervoor te zorgen dat u de volledige 3-5 jaar van gebruik uit uw batterijen kunt halen – en misschien langer met extra goede zorg. U zult in staat zijn om snel en efficiënt te werken zonder problemen met uw gereedschap en u te concentreren op het werk dat u doet, zonder dat u hoeft te pauzeren om problemen te verhelpen die gemakkelijk vermeden hadden kunnen worden.

Recent Content