Hoe kan ik metaal zagen?


Als u bij het volgende project metaal gaat zagen, vraagt u zich misschien af hoe u dit schijnbaar ondoordringbare materiaal kunt doorzagen. Hoewel er tal van handgereedschappen beschikbaar zijn, zoals blikken knipsels of een goede ouderwetse metaalzaag, zijn deze gereedschappen niet praktisch voor zwaar gebruik, leveren ze geen schoon resultaat op en vragen ze veel geduld en energie.

In plaats daarvan moet u kijken of u een speciaal ontworpen zaag kunt kopen om de klus te klaren.Klik hier om onze volledige beoordeling van de beste producten te zien. Zagen die ontworpen zijn om metalen te zagen zijn er in verschillende vormen, waaronder cirkelzagen, hakzagen, verstekzagen, lintzagen en reciprozagen. Hoewel het gebruik en de prestaties van deze gereedschappen kunnen verschillen, hebben ze met elkaar gemeen dat ze allemaal snel en gemakkelijk door bijna elk metaalmateriaal kunnen zagen.

Overweeg de toepassing

Er is vandaag de dag een grote verscheidenheid aan snijzagen op de markt. Hoewel ze allemaal in staat zijn om door metaal te zagen, hebben de meeste bepaalde kwaliteiten die ze het meest geschikt maken voor bepaalde toepassingen.

Metaalzaagmachines zijn gespecialiseerde zagen die in staat zijn om door bijna elk materiaal te snijden, inclusief betonstaal, stalen frames, buizen, buizen, platen en hoekijzer, en wat nog belangrijker is, ze leveren uniforme sneden die niet eerst moeten worden afgewerkt. Maar met verschillende niveaus van veelzijdigheid, kracht en zaagbladen, zijn ze niet allemaal in dezelfde mate gemaakt.

Hakzagen en cirkelzagen

Hak- en cirkelzagen zijn de meest veelzijdige metaalzaagmachines en kunnen een grote verscheidenheid aan toepassingen aan. De meeste bieden afschuiningseigenschappen die het mogelijk maken om metaal onder een precieze hoek te zagen. Ze maken gebruik van een draaiend metaalzaagblad dat met minimale inspanning en uitstekende resultaten door elk metaalmateriaal hakt of snijdt.

Bandzagen en reciprozagen

Bandzagen en reciprozagen zijn meer gespecialiseerd. Reciprocatorzagen zijn zeer flexibel en geven u de mogelijkheid om in moeilijk bereikbare plaatsen te komen. Maar door de heen-en-weer zaagbeweging van het blad zijn ze meestal het meest geschikt voor sloopwerkzaamheden.

Lintzagen worden vaak beschouwd als de beste vriend van een elektricien of loodgieter. Ze hebben een smalle zaagdiepte, meestal rond de 5″, maar zijn ontworpen voor draagbaar gebruik en worden gebruikt voor het zagen van lange, zware voorraden zoals buizen, wapeningsstaal en hoekijzer.

Metalen snijbladen

Metaalzagen worden aangedreven door een motor die een zaagsnelheid (in RPM’s) produceert die ideaal is voor het doorzagen van metaal. Ze worden gebruikt in combinatie met metalen zaagbladen. U moet een zaagblad kiezen dat het best geschikt is voor het materiaal dat u van plan bent te snijden.

Messen met minder tanden en grotere tussenruimtes zijn ideaal voor het doorsnijden van zachte metalen zoals aluminium. Messen met een hoog aantal tanden en minder ruimte ertussen maken dunnere zaagsneden die perfect zijn voor het doorzagen van zwaardere materialen zoals ijzer en staal.

Er zijn ook slijpschijven die zijn gecoat met een minerale korrel, waardoor ze bestand zijn tegen warmteontwikkeling en schoon door metaal kunnen zagen. Het belangrijkste om te onthouden is om het gebruik van een houtzaagblad met grote tanden met diepe slokdarmen tussen de tanden te vermijden, deze bladen lopen het risico om het werkstuk en het blad te beschadigen omdat ze ontworpen zijn voor houtmateriaal.

Conclusie

Het doorzagen van metaal is net zo eenvoudig als het doorsnijden van elk ander materiaal. Het vereist gewoon dat u weet wat u van plan bent te doen en welk type zaag het meest geschikt is voor de toepassing. Zorg ervoor dat u nadenkt over het type metaal dat u van plan bent door te zagen en kies uw metaalzaag en -blad dienovereenkomstig. Dit zorgt ervoor dat er snel schone en nauwkeurige zaagsneden kunnen worden gemaakt.

Recent Content