Hoe kan ik een dek onder druk wassen?


Inleiding

Houten vlonders zijn een groot kenmerk van vele tuinen, huizen en commerciële ruimtes. Ze zijn aantrekkelijk en stijlvol, maar vergen iets meer onderhoud dan bepaalde andere buitenkenmerken. Als ze niet goed worden onderhouden, kan het hout een hoog niveau bereiken, schimmel of mos groeien en uiteindelijk wegrotten. Daarom is het belangrijk om uw houten dek met zorg te onderhouden. Een belangrijk onderdeel van het in goede staat houden van uw terras is het schoonmaken ervan, zowel op regelmatige basis als voordat u een beschermende coating op het hout aanbrengt. De beste manier om dit te doen is om het dek onder druk te wassen met een aangedreven hogedrukreiniger, maar ook met behulp van schimmelverwijderaars.

Hier bij Beste Gereedschappen hebben we een lijst met handige tips samengesteld voor het onder druk wassen van uw terras met een elektrische hogedrukreiniger om het hout zo diep mogelijk schoon te krijgen zonder het risico te lopen dat uw houten terras wordt beschadigd. Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn met het onder druk wassen van een dek, omdat overmatige kracht van uw hogedrukreiniger het hout kan etsen en de houtvezels waaruit uw dek bestaat kan versplinteren.

Gerelateerd overzicht; Karcher hogedrukreiniger

Voorbereiding op het wassen van een dek onder druk

Het is belangrijk dat u de juiste instelling kiest wanneer u een dek gaat wassen. Te veel druk of een te smalle punt en u kunt uw dek ernstig beschadigen, waardoor het hout met de kracht van het water breekt, terwijl te weinig druk het dek niet goed schoonmaakt.

Als algemene regel, hier bij Beste Gereedschappen, raden we aan om ongeveer 500 psi tot 600 psi te gebruiken voor zachte houtsoorten zoals grenen of cederhout, met een hogere druk voor hardere houtsoorten, maar we raden aan om nooit een hogere druk dan 1200 psi te gebruiken voor zelfs de hardste houtsoorten. Hogere drukken zijn ontworpen voor hardere oppervlakken zoals beton en kunnen ernstige schade aan houten oppervlakken veroorzaken.

Gebruik een sproeimondstuk met een 40 tot 60 graden spreiding voor het onder druk wassen van een dek. Smalere sproeimondstukken kunnen in houten dekken snijden en deze beschadigen, zelfs als u een lagere waterdruk gebruikt. Het is ook de moeite waard om uw sproei-instellingen te testen op een stuk schroot of een onopvallende hoek van uw dek als u niet zeker bent; als u niet zeker weet of uw instellingen veilig zijn voor het hout dat u sproeit, is het altijd beter om het te testen op een minder belangrijk stuk hout dan om er in te duiken en te beginnen met het sproeien van uw hoofdhoutdekken!

Op zoek naar een krachtige hogedrukreiniger? Zoek dan niet verder dan deze Karcher K2 hogedrukreiniger. Bekijk hier ook Karcher K3 hogedrukreinigers.

Hogedrukreiniger voor houten vlonders

Techniek is een belangrijk punt om rekening mee te houden als je een dek onder druk wast. Het constant en correct houden van uw hogedrukreinigingstechniek kan een enorm verschil maken voor de efficiëntie van het reinigingsproces, en een poging om een dek met een slechte techniek onder druk te wassen kan schade aan het hout veroorzaken. Het volgen van onze richtlijnen zal u helpen om uw houten terras effectief en veilig te reinigen zonder het risico te lopen het terras te beschadigen.

Begin met uw hogedrukreiniger ingesteld op 500 tot 600 psi, en test deze op een onopvallend deel van het dek voordat u goed begint. Als deze druk geen verschil lijkt te maken voor het vuil, verhoog dan langzaam en geleidelijk de druk totdat u een verschil ziet in de zuiverheid van het hout. Zorg ervoor dat u de druk zo langzaam mogelijk opvoert; het opspringen van een hogere druk kan leiden tot beschadiging van het hout, en het zo langzaam mogelijk veranderen van de druk kan helpen om dat risico te voorkomen.

Houd de sproeistok ongeveer 24 inch (2 voet) boven het dek voordat u de trekker overhaalt, en laat hem dan geleidelijk zakken tot ongeveer 12 inch boven het houten dek. Maak altijd schoon met een gladde, zijdelingse veegbeweging, waarbij u de sproeistok ongeveer 12 inch van het oppervlak houdt voor de meest gladde en effectieve reiniging met een minimaal risico voor het hout.

Door de sproeier op een constante afstand te houden van het oppervlak dat u probeert te wassen, blijft de druk van het water dat tegen het hout stoot op een constant niveau en wordt het oppervlak zo gelijkmatig mogelijk gereinigd. Schoonmaken vanaf de huiskant van het dek naar buiten toe, waarbij het vuil van uw huis wordt weggeblazen in plaats van er naar toe. Dit houdt uw muren schoon en duwt het vuil weg van schone gebieden en in uw tuin, waardoor het hele gebied er schoon en fris uitziet.

Schuren na het wassen onder druk Een dek schuren

Als het hout nat wordt, zwellen de vezels op en maken ze het oppervlak ruwer dan wanneer het droog is. Zelfs als het hout uitdroogt, zal dit ongelijke oppervlak niet altijd weer glad zijn, wat een bijzonder probleem kan zijn op gebieden zoals leuningen, omdat het het risico op splinters verhoogt, wat betekent dat het de moeite waard kan zijn om uw houten dek te schuren nadat u het onder druk hebt gewassen om het houten oppervlak zo glad mogelijk af te strijken.

Laat het dek volledig drogen voordat u gaat schuren, want nat hout is zachter dan droog hout en kan gemakkelijk worden verscheurd door schuurpapier als u niet voorzichtig bent. Grof schuurpapier is de beste optie voor het schuren van een dek, want fijn schuurpapier kan een moeilijk te beitsen of te verzegelen oppervlak achterlaten. We raden aan om een schuurpapier van ongeveer 70 korrel te gebruiken – niet fijner dan 100 korrel, en niet grover dan 50 korrel; 60 tot 80 zijn goede getallen om naar te zoeken.

Als u de ruwe delen van het hout weer glad geschuurd heeft, kunt u uw houten terras verzegelen of lakken zoals elk ander houten tuinmeubilair, waardoor uw oppervlak effectief beschermd wordt en u veilig en splintervrij blijft!

Als u nog geen hogedrukreiniger hebt, hebben we gekeken naar de beste verkoopmogelijkheden. Deze Simpson hogedrukreiniger komt goed uit de verf!

Conclusie

Het onder druk wassen van een terras hoeft niet moeilijk te zijn; als u onze bovenstaande aanbevelingen opvolgt, kunt u snel en eenvoudig een houten terras schoonmaken zonder het risico te lopen het hout te beschadigen, zodat uw tuinmeubelen er schoon, fris en nieuw uitzien met een minimale inspanning. Houd uw druk in de gaten en u zult uw houten terras in een handomdraai schoonmaken!

Recent Content