Hoe kan ik een Co2-tank bijvullen met een luchtcompressor?


Het vullen van Co2-tanks met luchtcompressoren is niet zo moeilijk als het klinkt of lijkt. Een luchtcompressor is een ongelooflijk nuttig en veelzijdig apparaat dat thuis of op een bepaalde werkplek op veel verschillende manieren kan helpen. Een van de meest nuttige dingen die een luchtcompressor kan doen is het vullen van een Co2-tank, hoewel dit vaak over het hoofd wordt gezien.

Een Co2-tank bijvullen

Als u iemand bent die het gebruik van een Co2-tank nodig heeft, weet u hoeveel ongemak het is om hem heen en weer te moeten rijden van een geschikte plaats om hem bij te laten vullen. De hoeveelheid tijd die dat kost en de hoeveelheid geld die het kost om dat te doen stapelen zich snel op, maar als u toegang heeft tot een luchtcompressor hoeft dat niet langer het geval te zijn.

Niet alleen zal het bijvullen van uw Co2-tank met een luchtcompressor u tijd en geld besparen, maar het is ook veel handiger en stelt u in staat om uw Co2 te gebruiken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het opraken van de lucht. Het gebruik van een luchtcompressor om een Co2 bij te vullen is helaas onderbenut, dus Beste Gereedschappen wil hun eenvoudige stappenproces met u delen, zodat u weet hoe u dit veilig kunt doen, wat u tijd en geld bespaart.

Gebruik uw hersenen en vergeet niet af te tappen

Om de eerste stap van dit eenvoudige proces af te ronden, moet u er eerst voor zorgen dat u de juiste persluchtfitting hebt die veilig en stevig aan uw luchtcompressorslang vastzit. Bevestig één uiteinde van de Co2-fitting aan de luchtcompressorslang, en het andere uiteinde moet stevig worden vastgeschroefd aan de Co2-tank. Schroef de ontluchtingsklep aan de bovenkant van de fitting los, zodat de resterende lucht in het reservoir kan worden verwijderd.

Hierdoor heeft u ook meer controle en een betere nauwkeurigheid bij het vullen van de Co2-tank. Na het aftappen van de resterende lucht uit het vorige gebruik, bent u nu klaar om de Co2-tank bij te vullen met nieuwe lucht uit uw luchtcompressor. Vergeet niet het ontluchtingsventiel te sluiten voordat de compressor wordt ingeschakeld, anders zal alle lucht ontsnappen.

Tijd om de Co2-tank bij te vullen met luchtcompressor

Het eerste wat je moet uitwerken om deze stap te ondernemen is wat de grootte van je Co2-tank is. Als je dit eenmaal hebt gedaan, keer het met twee. Het getal dat je krijgt is de tijd die de compressor nodig heeft om te draaien. Als we dit zeggen, bedoelen we dat een tank van 12 ons 24 seconden lucht nodig heeft. Zoek een manier om de seconden nauwkeurig te tellen, of je nu een horloge hebt met een secondewijzer of je kunt de timer op een smartphone gebruiken.

Zet de compressor aan en begin direct met het tellen van de seconden. Dit is het belangrijkste onderdeel van het proces, want er is absoluut geen ruimte voor fouten bij het tellen en vullen. Als u de tijd niet in de gaten houdt, verkeerd telt of de tank te veel vult door gebrek aan nauwkeurigheid, beschadigt u de tank, de compressor en zelfs uzelf. Het overvullen van een Co2 is zeer gevaarlijk – wees u hiervan bewust!

Comprimeren Succes

Na het gebruik van de luchtcompressor voor de correct berekende hoeveelheid tijd, is het tijd om de compressor uit te schakelen. Om dit te doen hoeft u het ventiel slechts een paar seconden te openen, zodat de leidingen worden opgeruimd en eventuele verstoppingen of opeenhopingen kunnen worden vermeden of weggenomen. Als u dit hebt gedaan, kunt u de luchtcompressorslang veilig van de tank scheiden door deze los te schroeven.

Daar heb je het. Een klus die ooit veel tijd, energie en geld heeft gekost, is nu iets wat je thuis vrijelijk kunt doen als je eenmaal de juiste kit hebt. U kunt uw Co2-tank zo veel meer gebruiken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat hij opraakt of dat u moet nadenken over hoe u hem naar de winkel kunt brengen om hem bij te vullen. Dit hoeft ook niet langer een andere financiële druk in je leven te zijn.

Een luchtcompressor nodig

De persoonlijke schuld van luchtcompressoren komt veel vaker voor dan je zou denken. Als u een luchtcompressor nodig heeft om een Co2 bij te vullen, maar geen eigen luchtcompressor heeft, is het zeker de moeite waard om eens rond te vragen. Het zijn over het algemeen geen dingen waar we het over hebben, maar ze zijn nu in veel huishoudens, scholen en werkplekken te vinden. Veel mensen krijgen niet genoeg gebruik van hun luchtcompressor en zouden graag zijn diensten aanbieden aan andere mensen als ze het gebruik ervan nodig hebben, dus wees niet bang om het te vragen.

Het enige wat u hoeft te doen is ervoor te zorgen dat u de juiste fittings voor de juiste tank heeft en u bent op weg om zelf uw Co2-tank bij te kunnen vullen met een luchtcompressor.

Veiligheidspunten van de luchtcompressor

  • Gebruik nooit een luchtcompressor onder invloed van alcohol, medicijnen of drugs.
  • Wees altijd voorzichtig met luchtcompressoren en Co2-tanks.
  • Zorg ervoor dat u geen Co2-tank laat vallen.
  • Prikken in een Co2-tank of luchtcompressor kan zeer gevaarlijk zijn.
  • Verwijder alle brandbare materialen uit de aanwezigheid van luchtcompressoren of Co2-tanks om brand of een explosie te voorkomen.

Recent Content