Hoe kan ik de boren met de hand slijpen?


Transformeer uw bestaande boren

Als er een project is dat wat boorwerk vereist en je boren worden een beetje versleten, maar je bent echt niet zo enthousiast over het idee om naar de lokale ijzerhandel te gaan om meer te kopen, lees dan verder – er is eigenlijk een eenvoudige kleine techniek die je kunt doen – of je boren nu kapot zijn, gebroken, of gewoon versleten – die je bestaande boren terug (of bijna terug) zal transformeren naar hun oorspronkelijke geslepen glans!

Uw boren slijpen

Houd er rekening mee dat het slijpen van uw boren een nogal lastig proces kan zijn. Wat dit artikel laat zien is meer van de ouderwetse manier van slijpen met de hand. Het is echter geen perfecte manier, als het goed gedaan wordt, zal deze techniek je wat geld besparen en wat tijd toevoegen aan je bestaande boren, waardoor je snel weer in actie komt. Om je bits te slijpen heb je 1) een saaie, afgehakte of versleten bit nodig; en 2) een bankslijpmachine of bandschuurmachine.

Veiligheidsmaatregelen

WAARSCHUWING: Uw handen zullen in de buurt van een gevaarlijk slijpapparaat zijn. Als u handschoenen draagt, loopt u het risico om in de machine vast te komen zitten en u naar binnen te trekken – dus draag ze niet. Wees zeer voorzichtig met het plaatsen van uw handen en draag een veiligheidsbril.

Volg deze stappen:

  • Houd de boor zo vast dat het snij-uiteinde evenwijdig is aan het oppervlak van het slijpschijfje. U wilt alleen zoveel metaal verwijderen als nodig is om de rand schoon te maken en te slijpen.
  • Breng de boor langzaam in contact met de slijpschijf en houd deze zo recht mogelijk zonder te draaien. Maak u geen zorgen over het behoud van de oorspronkelijke kromming. In plaats daarvan maakt dit een nieuwer, vlakker snijvlak.
  • De hiel van het snijvlak van het bit, of de achterkant van het uiteinde, moet iets meer dan de rand worden geslepen, waardoor de snijkant het eerst in contact komt met het materiaal wanneer het in gebruik is.
  • Bij het slijpen van de boren zal het staal opwarmen naarmate het metaal wordt verwijderd. Dompel de boren regelmatig onder in water om ze koel te houden.
  • Zodra de rand voldoende geslepen is, draait u de bit een halve draai en begint u met het slijpen van de andere kant van het gezicht. Als dit gelijkmatig wordt gedaan, zal het bit beter presteren.
  • Als beide randen zijn geslepen, controleer dan of ze dezelfde breedte hebben door naar de boor te kijken aan het einde van de boor te kijken. De twee snijkanten moeten samenkomen om een middenpunt te vormen. Zo niet, maak dan gewoon een slijpaanpassing totdat de twee kanten naar boven gecentreerd zijn.

Het testen van uw boor

Test uw nieuwe en verbeterde boor door de punt tegen een stuk sloophout te houden en deze met de hand met de klok mee te draaien. Als het goed geslepen is, zal het gemakkelijk beginnen met het maken van een gat met zeer weinig druk. Als hij deze eerste test doorstaat, gooit u de boor in de boor en laat u hem ronddraaien.

Duw de boor net genoeg in het houtblok om te “bijten”. Het bit moet gemakkelijk in het hout bijten zonder kracht te zetten. Na het boren van een duim of twee, trek het bit terug en je zou de spanen moeten zien vliegen. En dat is alles! Met deze slimme techniek hoeft u zich niet te haasten en geld uit te geven aan nieuwe boren. Veel plezier!

Recent Content