Hoe installeer je een garageverwarming?


Uw garage is de perfecte plaats voor een werkplaats. Het is uit de weg en aangezien de meeste slechts gedeeltelijk afgewerkt zijn, hoeft u zich geen zorgen te maken over het maken van een beetje rommel terwijl u werkt. Maar of je je garage nu gebruikt als werkruimte of gewoon wat routineonderhoud uitvoert, urenlang in de garage doorbrengen in de koude wintermaanden kan een marteling zijn. Daarom is het installeren van een garageverwarming zo’n goed idee.

Deze verwarmingsunits zijn perfect om uw werkruimte de hele winter lang warm en geroosterd te houden. En terwijl u zich misschien zorgen maakt over de installatie, is het een feit dat de installatie van een garageverwarming vrij eenvoudig is. Maar voordat u op pad gaat en er een koopt, is het belangrijk om de opties die er zijn te begrijpen, zodat u kunt kiezen voor het model dat voor u geschikt is. In dit artikel bespreken we niet alleen de opties die er zijn en hoe u uw garage kachel te installeren als je eenmaal beslist welke het beste is voor u.

Garageverwarming opties

De manier waarop u uw verwarmingstoestel installeert, is afhankelijk van de stroombron en de stijl van het toestel dat u uiteindelijk aanschaft. Er zijn verschillende soorten garageverwarmingen op de markt, waaronder units die op aardgas en elektriciteit werken. En in elke categorie zijn er een aantal stijlen, zoals stralende en geforceerde luchtmodellen, die elk een ander mechanisme gebruiken om warmte te leveren.

Voordat u aan de slag gaat, houdt u er rekening mee dat voor modellen als aardgas of elektrische garageverwarmers, u werkt met de gasleiding en het elektrische systeem van uw huis, dus sommige gebieden vereisen dat u een professional inhuurt om de aansluitingen te maken. Maar aangezien er verschillende stappen zijn die u zelf kunt afhandelen en waarmee u uw installatiekosten sterk kunt verlagen, gaan we nog steeds het proces voor u dekken.

Elektrische Garagekachels

Elektrische garageverwarmers zijn er in twee stijlen, met een vaste bedrading en met een snoer. Bedrade modellen zijn het gemakkelijkst te installeren en de meeste van deze apparaten kunnen worden geïnstalleerd in minder dan een uur. Deze modellen zijn de eenvoudigste modellen om te bedienen en te installeren en, omdat veel van hen zijn eigenlijk vloereenheden, ze zijn ook draagbaar.

Voor deze modellen vindt u gewoon een ruimte op de vloer die niet veel rommel heeft en zal de kachel warme lucht te duwen zonder geblokkeerd te worden door voorwerpen en dan sluit het in. Meestal is de beste plaats voor een kachel tegen de achterwand van uw garage, zodat hij naar de garagedeur gericht is. Gesnoerde garage kachels zijn ook verkrijgbaar in plafond- of wandmodellen.

Deze eenheden worden geïnstalleerd met een montagebeugel. Nogmaals, u zult het apparaat richten op het gebied van het grootste warmteverlies, normaal gesproken de voordeur van uw garage. De belangrijkste overwegingen die u in gedachten moet houden zijn dat het netsnoer van uw kachel kan het stopcontact te bereiken en dat er geen obstakels binnen 2-3 ft van het apparaat. Deze tweede overweging zal ervoor zorgen dat uw unit veilig en efficiënt werkt.

Hardwired elektrische garage kachels vereisen een paar stappen meer tijdens de installatie, waardoor ze een beetje ingewikkelder. U zult nog steeds de juiste plek selecteren voor uw unit om te worden geïnstalleerd en deze met een montagebeugel aan uw plafond of muur bevestigen. Maar eenmaal op zijn plaats, moet u de unit aansluiten op het elektrische systeem van uw huis. Om dit te doen, zal u een omhulde kabel van uw stroomonderbrekerkast naar de verwarming laten lopen.

Als u een thermostaat wilt gebruiken bij de verwarming, loopt de kabel van de stroomonderbrekerkast naar de thermostaat en vervolgens van de thermostaat naar de unit. Als u de kachel zonder aparte thermostaat wilt bedienen, leidt u de ommantelde kabel gewoon rechtstreeks naar de garageverwarming. Als alle bedrading klaar is, zal uw nieuwe garageverwarmer van het elektrische systeem van uw huis lopen en hoeft u zich nooit meer zorgen te maken.

Garagekachels op aardgas

Een garageverwarming op aardgas wordt geïnstalleerd zoals u een elektrisch model zou installeren, maar er zijn twee verschillen. Ten eerste moet u de kachel aansluiten op de aardgasleiding van uw huis. Ten tweede moet u een vent installeren die het mogelijk maakt de dampen die worden gegenereerd uit het apparaat om de garage te ontsnappen door middel van uw dak of de muur. Bij het installeren van een gas-aangedreven garage kachel op de muur of het plafond, wilt u een plek die 3 “onder het plafond te kiezen.

U moet er ook voor zorgen dat alle objecten zijn ten minste 3 ft afstand van de kachel om veiligheidsredenen. Nogmaals, de belangrijkste overweging bij de plaatsing is dat het apparaat zal worden geleid warmte naar het gebied met het maximale warmteverlies, normaal gesproken de voordeur van de garage. Dit zorgt ervoor dat uw unit zo efficiënt mogelijk werkt.

Gebruik een montagebeugel om de garageverwarmer te installeren en zorg ervoor dat u voldoende ruimte heeft om de ontluchting, gas- en elektrische aansluitingen te maken. Deze zullen normaal gesproken aan de rechterkant of links, hoewel sommige modellen kunt u gebruik maken van beide zijden. Nu zult u gebruik maken van de gasleiding die in uw handleiding, zal dit ervoor zorgen dat uw kachel is het ontvangen van de juiste gasdruk, en maak de aansluitingen, het afdichten van de aansluitingen met pijp verbindingen.

Beveilig de leidingen adequaat en test de leiding vervolgens op lekkage voordat u deze in gebruik neemt. Zodra de gasleiding is aangesloten, moet u de elektrische aansluitingen maken. Sommige toestellen kunnen gewoon worden aangesloten, maar voor de meeste modellen is harde bekabeling nodig. Als u ervoor kiest om, kunt u omhulde elektrische kabel naar een thermostaat en vervolgens de kabel naar het apparaat om de temperatuur te regelen.

Zodra u het toestel en de thermostaat hebt aangesloten op uw elektrische systeem, moet u het ventilatiesysteem installeren. Volg de instructies van de unit om de juiste grootte van de ventilatiekanalen aan te sluiten op de uitlaat van de garageverwarming met een 90-graden venting elleboog en sluit vervolgens het andere uiteinde van de ventilatie aan op een uitsparing in het plafond of de muur van uw garage om een goede ventilatie mogelijk te maken.

U moet een ontluchtingskap voor de buitenkant van het ontluchtingssysteem en dan zal het gat dat u hebt gemaakt in het dak of de muur van uw garage te verzegelen. Met al deze stappen in de plaats, is uw aardgaskachel geïnstalleerd en klaar om u te voorzien van jaren van efficiënte en betrouwbare verwarming.

Garage Verwarming Installatiekosten

Hoeveel de installatie van uw garageverwarming kost, hangt af van het model dat u kiest. Als u kiest voor een elektrisch model, heb je een kleinere up front kosten, omdat de meeste van deze eenheden zijn beschikbaar voor ergens tussen de € 100 tot € 400. En aangezien de meeste van deze modellen kunnen worden geïnstalleerd zonder hulp, hoeft u niet te schillen voor de installatiekosten.

Zelfs als u besluit om het apparaat zelf te installeren, maar een elektricien de vaste verbindingen te laten maken, hoeft u waarschijnlijk maar een paar uur te betalen, zodat de out-of-pocket kosten minimaal zijn. Het nadeel van deze modellen is dat, eenmaal geïnstalleerd, het meer zal kosten om te werken dan een gasmodel, simpelweg omdat u elektriciteit gebruikt om het apparaat aan te drijven. Dit maakt ze een goede keuze voor een kleine garage, maar minder dan ideaal voor een groot gebied.

Een aardgasgarageverwarming vereist meer kosten vooraf. Over het algemeen, deze modellen kosten tussen de € 400 tot € 800. De meeste modellen bieden de vereiste ontluchting accessoires, maar als het model dat u koopt niet, kunt u verwachten om ongeveer € 150 meer te betalen voor deze materialen. Met alles bij de hand, kunt u de kosten verlagen door het apparaat zelf te installeren.

Maar als u een loodgieter gebruikt om de gasaansluitingen te maken en het ventilatiesysteem te laten draaien, kunt u verwachten dat u ergens tussen de €500 en €1000 betaalt, afhankelijk van waar u woont. Terwijl de initiële kosten hoger zijn, is het voordeel van deze units dat, eenmaal geïnstalleerd, de kosten voor het uitvoeren van de unit veel lager zijn dan bij een elektrisch model. Dit betekent dat u uiteindelijk geld bespaart op de lange termijn.

Recent Content