Hoe hang je een kruiwagen op?


Het opbergen van een kruiwagen met zijn onhandige afmetingen en gewicht kan voor veel huiseigenaren een uitdaging blijken te zijn. Gelukkig kan iedereen met slechts een handvol spullen en een uur of twee vrije tijd een kruiwagen aan een garage of schuurmuur ophangen, waardoor kostbare opslagruimte vrijkomt voor andere waardevolle spullen. Kies zorgvuldig een plek waar de kruiwagen kan worden opgehangen. Gebruik een nagelvinder om het midden van de nagel te vinden. Als je het gevonden hebt, markeer je het met een potlood.

Wrijf de kruiwagen tegen de muur, direct onder de potloodmarkering. Maak een andere potloodmarkering op de plaats waar de lip van de kruiwagen tegen de muur aankomt. Meet 1 inch naar beneden vanaf de tweede potloodmarkering en plaats de onderste beugel op dit punt op de muur. Schroef twee schroeven in de twee gaten van de onderste beugel. Zorg ervoor dat deze schroeven stevig in de muur zitten, want de onderste beugel houdt het grootste deel van het gewicht van de kruiwagen vast (zie hier de top 10 van onze keuzes).

Zodra de onderste beugel stevig op zijn plaats zit, rolt u de kruiwagen op naar de onderste beugel en plaatst u de lip in de beugel. Kantel de kruiwagen naar boven zodat deze verticaal staat met de lip in balans op de onderste beugel. Markeer met een potlood de muur waar de bovenrand van de kruiwagen de muur raakt Wanneer de twee beugels zijn gemonteerd, plaatst u de lip van de kruiwagen in de onderste beugel en kantelt u de kruiwagen verticaal tegen de muur.

Trek de bovenste montagebeugel over de bovenrand van de kruiwagen tot deze vastklikt. Controleer of de kruiwagen en de beugels stevig op hun plaats zitten voordat u ze voor lange tijd opbergt. Om de kruiwagen van de muur te halen, hoeft u alleen maar de bovenste beugel te ontgrendelen en de handgrepen naar beneden te draaien tot het wiel op de grond ligt. Til de lip van de kruiwagen uit de trapas en de kruiwagen is klaar voor gebruik.

Hoe kan ik een kruiwagenband verwisselen?

Draai eerst de kruiwagen om, zodat de band naar boven gericht is. Draai de moeren aan de ene kant van de asbeugel los en herhaal dit aan de andere kant van de beugel. Til het wiel van het kruiwagenframe en verwijder de as van het oude wiel. Schuif het nieuwe wiel op de as en zet het wiel terug op het frame. Plaats de beugels en de moeren terug en zorg ervoor dat de moeren goed vastzitten.

Hoe monteer ik een kruiwagenband?

Kruiwagenbanden met binnenbanden kunnen eenvoudig met een reparatieset worden gerepareerd. Hiervoor dient u de binnenband te verwijderen en het gat te bedekken met een rubberen lapje en cement. Laat het geheel goed drogen en vervang vervolgens de binnenband. Om een lekke, tubeless band te repareren, moet u de band met lucht vullen om de plaats van de lekke band te vinden. Gebruik de ruimer van de plug-reparatieset en forceer deze in het gat. Dit geeft het gat een ruwe rand.

Steek de rubberen plug ongeveer halverwege de gleuf aan het uiteinde van de applicator. Breng een dunne laag op de plug aan met het rubberen cement en trek de ruimer eruit. /Duw de met cement beklede plug voor tweederde in de band. Snijd de overtollige plug af met een zijsnijtang en vul de band met lucht.

Hoe blaas je een kruiwagenband op?

Begin met het verwijderen van vuil en vuil van de velgafdichtingen en til het wiel van de grond. Lus de band van een bandklem rond de buitenkant van de band en trek deze strak. De band moet zo dicht mogelijk bij het midden en weg van de velg zitten. Naarmate de band strakker wordt, moeten de zijwanden doorbuigen en de hiel tegen de velg drukken. Pomp met behulp van een compressor of fietspomp lucht in de band en luister naar eventuele ontsnappende lucht.

Als u lucht hoort ontsnappen, trek de klem dan strakker. Zodra de bandenspanning de juiste spanning heeft bereikt, kunt u de klem loslaten. Blijf pompen tot de juiste spanning is bereikt. Verwijder de compressor of de pomp en u bent klaar.

Recent Content