hoe-gebruik-je-een-zitmaaier


Een van de beste hulpmiddelen op de markt als u in het bezit bent van een groot stuk grond is een zitmaaier – klik hier voor de beste. In tegenstelling tot de aanzienlijke hoeveelheid tijd en moeite die gepaard gaat met het maaien van grote gazons met een duwmaaier, is het gebruik van een zitmaaier snel en eenvoudig. Dankzij een hogere maaisnelheid en een breder maaidek dan de achterloopmodellen, leveren zitmaaiers in een fractie van de tijd scherpe, professionele resultaten, terwijl ze bijna moeiteloos werken.

Maar voordat u op uw nieuwe zitmaaier stapt, is het belangrijk om goed en veilig te leren rijden. Hoewel deze werktuigen ongelooflijk eenvoudig te bedienen zijn, vergt het een beetje oefening om het gebruik ervan onder de knie te krijgen voor optimale veiligheid en efficiëntie. Laten we dus bespreken hoe u uw gazon goed kunt maaien met een zitmaaier.

Hoe maait ik mijn gazon met een zitmaaier?

Het eerste wat u moet doen als u op het punt staat uw gazon voor het eerst te maaien met een zitmaaier, is het gas- en oliepeil van uw machine controleren. U wilt de machine niet beschadigen of zonder brandstof komen te zitten tijdens het gebruik ervan, dus voeg de benodigde vloeistoffen toe voordat u begint. Vervolgens gaat u gewoon op uw zitmaaier zitten en zet u hem aan. Bij modellen met een handgeschakelde transmissie moet u waarschijnlijk het rem- en koppelingspedaal indrukken, de meeste modellen gebruiken een tweeledig doelpedaal dat voor beide handelingen werkt, en draaien de sleutel of drukken op de startschakelaar.

Bij automatische modellen hoeft u waarschijnlijk alleen maar op de startknop te drukken of de schakelaar in te schakelen. Bij de handmaaiers moet u wellicht schakelen, maar bij de automatische modellen kunt u gewoon het gaspedaal intrappen en op de door u gewenste snelheid vooruit rijden. Draai dan gewoon aan het stuurwiel, zoals u dat met een auto zou doen, in de richting die u wilt gaan. Zodra u op het punt bent aangekomen dat u met maaien wilt beginnen, stelt u de hendel voor de maaihoogteverstelling in en schakelt u de maaimessen in door de inschakelhendel voor de messen te raken of te schakelen.

Nu kunt u uw gazon gewoon maaien en sturen. Maak rechte paden met uw maaier van het ene uiteinde van uw gazon naar het andere. Draai u dan gewoon om en maai in de tegenovergestelde richting, waarbij u uw vorige pad enigszins overlapt.

Hoe krijg je strepen in het gras?

Als u uw gazon die mooie strepen wilt geven die u ziet in stadions en op voetbalvelden, dan is een zitmaaier perfect voor het werk. Dit effect wordt veroorzaakt door licht dat reflecteert op gebogen grassprieten. Grasmaaimessen die naar u toe gebogen zijn, lijken donkerder, terwijl messen die van u af gebogen zijn, lichter lijken. Het mooie van deze techniek is dat het er niet alleen indrukwekkend uitziet, maar ook gezonder is voor uw gazon. Om deze gemanicuurde look te bereiken moet u uw zitmaaier uitrusten met een striping kit, in principe een rol die het gras buigt terwijl u maait.

hoe krijg je strepen in het gras

Eenmaal uitgerust, stelt u uw grasmaaier iets hoger in dan normaal. Dit komt omdat langer gras gemakkelijker buigt en gezonder is dan kort gras. Met alles op zijn plaats maait u een rechte weg van de ene kant van uw tuin naar de andere. Zorg ervoor dat u in een perfect rechte lijn rijdt, zodat u een golvende look vermijdt. Als u vooruitgaat, zal de wals de grassprieten buigen in de richting waarin u zich beweegt.

Zodra u het einde van uw pad hebt bereikt, maakt u gewoon een U-bocht, gaat u een beetje achteruit om uw draaicirkel aan te passen en draait u dan strak in de andere richting. Als je verder gaat met het maken van een pad in de andere richting, zorg er dan voor dat je je oorspronkelijke pad een paar centimeter overlapt om te voorkomen dat er ongesneden plekken ontstaan die het uiterlijk van je ontwerp verpesten. Maai uw hele gazon met deze techniek en het duurt niet lang voordat u een prachtig gestreept patroon over uw eigendom hebt dat kan wedijveren met wat u ziet in een stadion, een honkbalveld of een golfbaan.

Hoe scherpt u een grasmaaierblad aan?

Uw zitmaaier is uitgerust met een maaidek met één tot drie maaimessen die worden gebruikt om uw gras te maaien. Deze messen zijn plat en hebben aan elk uiteinde een geslepen kant. Helaas kunnen deze messen door zowel normaal gebruik als door het in contact komen met voorwerpen zoals rotsen, takken en wortels, dof worden. Om de prestaties van uw zitmaaier te behouden en ervoor te zorgen dat uw gras gezond en gelijkmatig wordt gemaaid, moet u de messen van uw zitmaaier regelmatig slijpen.

Om de messen van uw zitmaaier te slijpen, wilt u uw maaier eerst parkeren op een vlakke en vlakke ondergrond als een oprit. Om toegang te krijgen tot de messen hoeft u alleen maar het maaidek te verhogen tot de hoogste stand en de maaier vervolgens in de versnelling te laten staan terwijl u de parkeerrem inschakelt. Voor de veiligheid kunt u de bougie vinden en de rubberen laars die u aan de draad van de bougie vindt, eraf trekken en weg van de punt van de bougie. Zo voorkomt u dat uw maaier per ongeluk start.

hoe scherpt u een grasmaaierblad aan

Aangezien u nu de messen verwijdert, is het een goed idee om onder het dek te kijken en een waspotlood te gebruiken om de onderkant van het mes te markeren. Zo kunt u de maaier weer op de juiste manier installeren als u klaar bent. Nu, wig een stuk 2×4 hout tussen het maaidek en het mes en gebruik een steeksleutel om de spilbout die zich in het midden van het maaimes bevindt, los te maken en te verwijderen. Als de bout is verwijderd, kunt u het mes verwijderen en voorbereiden op het slijpen.

Gebruik eerst een draadborstel om uw mes te reinigen en verwijder zo roest, vuil of vuil van het oppervlak. Leg het mes vervolgens neer op een plat werkoppervlak en laat de snijkant langs de rand van dit oppervlak uitsteken, zodat u er gemakkelijk bij kunt. Gebruik een metalen vijl om het mes te slijpen door het vlak tegen de snijkant te plaatsen en het in neerwaartse bewegingen te vijlen totdat de rand is hersteld. Draai vervolgens het mes om en voer dezelfde beweging uit aan het andere uiteinde van het mes.

Plaats het mes nu eenvoudigweg terug onder het maaidek met de waspotloodmarkering naar beneden. Steek de bout van de spindel terug door het mes en in de spindel en draai deze met de hand vast. Gebruik het 2×4 houtafval door het tegen het maaidek te plaatsen en het mes er tegenaan te duwen. Gebruik uw steeksleutel om de spilbout vast te draaien. Zodra het mes is vastgezet, kunt u de rubberen laars weer aansluiten op uw bougies.

Recent Content