Hoe gebruik je een tafelzaag? Ken de basis eerst


Als je denkt aan promptheid en perfectie tegelijk met het snijden van iets, dan is een tafelzaag precies wat je dat oplevert. Maar hoeveel van ons weten hoe ze een tafelzaag goed kunnen gebruiken? Het juiste weten over de juiste onderdelen en hun bijdrage kan u begeleiden bij het omgaan met zoiets. Laten we eens kijken hoe we dit gereedschap op de juiste manier kunnen gebruiken.
tafelzaag gebruiken

Hoe een tafelzaag te gebruiken: eenvoudige tips

Als eerste stap om te weten of u een tafelzaag kunt gebruiken, moet u alle onderdelen kennen om te begrijpen hoe deze onderdelen gaan bijdragen aan het bereiken van het werk door de richtlijn te volgen. Afhankelijk van de prijs van de tafelzaag is de grootte van het blad verschillend. Voor het grootste deel van het houtbewerkingsproject is 10″ de ideale maat voor het blad. Maar voor klein werk en diepere zaagsneden heeft u een andere grootte van de zaagbladen nodig. Hieronder vindt u alle onderdelen van een tafelzaag.

Tafel: Het grootste deel van de tafel is gemaakt van gegoten aluminium of staal. Maar sommige tafels zijn ook verkrijgbaar in een opvouwbare versie.

Zaagblad: De meest cruciale onderdelen van de tafelzaag die omhoog of omlaag kunnen worden gebracht, afhankelijk van uw zaagvorm.

Hekwerk: Om het beste resultaat te krijgen tijdens een scheursnede, houdt een scheurhek het materiaal op een bepaalde afstand van het blad.

Verstekmeter: Als u een afkortzaag wilt maken, dan is dit apparaat iets wat verplicht is om u te helpen.

Hekhond: Het is een slot dat het hek op zijn plaats houdt tegen zijn beweging.

Bladhoogteverstelwiel: Om de perfecte hoogte van het blad te verstellen en te krijgen volgens uw werkvoorkeur zal dit hulpmiddel u helpen.

Hendel voor het verstellen van de bladhoek: Om de hoek van het blad te veranderen, is dit wiel belangrijk. Het grootste deel van de hendel is achter het hoogteverstelwiel gemonteerd.

Aan/uit-knop: Om de machine in of uit te schakelen, hoeft u alleen maar deze knop omhoog of omlaag te trekken.

Om een tafelzaag perfect te gebruiken. Er zijn een aantal accessoires die u kunt vinden. Deze accessoires zijn gebaseerd op het ontwerp. Dus de beste suggestie is, voordat u uw werk gaat doen op een tafelzaag, moet u eerst de handleiding lezen die bij de tafel wordt geleverd.

Manier om een tafelzaag perfect te gebruiken

Als u voor de eerste keer een tafelzaag gebruikt, dan moet u alle taken van het werk stap voor stap kennen. Voor elk houtbewerkingsproject kunnen alle stappen worden opgedeeld in 3 secties. Laten we ze eens overlopen.

  • De veiligheid
  • Hoe te verscheuren
  • Hoe te kruisen

Voordat u met een tafelzaag begint, moet u zich ervan vergewissen dat het veilig genoeg is om met dit gereedschap om te gaan, dat gevaarlijk is voor sommige onervaren of minderjarige mensen.

De veiligheid

Denk er altijd aan dat veiligheid de prioriteit is als het gaat om het starten van een taak. Het omgaan met en het verkrijgen van het beste resultaat is niet het laatste wat een tafelzaag doet, zeker niet als er een vraag is over de juiste veiligheid.

Voor een tafelzaag wordt het noodzakelijk. Er zijn veel voorbeelden van de houtbewerkers en profs die af en toe ernstig letsel hebben opgelopen. Dit alles gebeurde omdat men niet wist hoe men met dergelijk gereedschap met de juiste veiligheid moest omgaan. Als je het werk met hoge snelheid probeert te doen met het materiaal, dan is het gevaarlijk, zelfs de vinger kan naar het blad toe worden getrokken. Om terugslag te voorkomen is het erg belangrijk. Laten we eens kijken naar enkele tips voor het gebruik van een tafelzaag met veiligheid.

Het is niet de juiste manier om de tafelzaag op hetzelfde moment te starten als het materiaal (Hout) in de buurt komt van het blad.
Rip hek geeft grote steun voor een zaagsnede. Wanneer u een scheurzaag maakt, moet u de omheining gebruiken voor meer veiligheid en nauwkeurigheid.
Raak niet in de war tussen de meter en de riphek. Crosscuts hebben altijd de meter nodig, omdat dit gereedschap u genoeg steun biedt waar de rip hek niet.
Houd het materiaal tijdens het snijden volledig vlak, anders beweegt het.
Gebruik een veiligheidsbril, gehoorbescherming.
Voordat u de tafelzaag start, maakt u deze los van de hoofdstroom en maakt u een hoek en richt u het zaagblad uit. Lees als laatste, maar niet in de lijst de handleiding die bij de tafelzaag wordt geleverd. Omdat volgens het model sommige veiligheidsproblemen kunnen worden veranderd om het perfect te gebruiken.

Over de zaagsnede

Met behulp van een tafelzaag kunnen mensen veel vormen en sneden krijgen. Een tafelzaag gebruikt voor twee verschillende zaagsneden. De ene is scheuren en de andere is de afkorting. Deze twee zaagsneden zijn ook de meest voorkomende zaagsneden die mensen gebruiken als houtbewerking. Scheuren definieert het snijden van materiaal aan de hand van de breedte. Aan de andere kant staat het afkorten voor de lengte. Dus, afhankelijk van de zaagsnede, is het gebruik van een tafelzaag verschillend.

Hoe te scheuren

Een tafelzaag heeft wat basisgebruik. Scheuren is er één van. Het is ook een zeer eenvoudige taak. Daarvoor moet je het scheurhek gebruiken. Het zal genoeg steun bieden om het materiaal met de gewenste breedte te snijden. Dus laten we eens kijken hoe we het stap voor stap kunnen doen.

Stap 1: Eerst moet u de tafelzaag losmaken. Neem nu een scheurmes en plaats het op de tafel. Dit scheurblad moet perfect zijn voor het materiaal dat u gaat scheuren. Gebruik het instelwiel voor de hoogte van het blad om de hoogte te verstellen. Als de hoogte zeker is, gaat het bijna ¼” boven de dikte snijden. Dan kunt u het materiaal afknippen. Er is een moer die de asbormoer wordt genoemd. Deze houdt het blad op zijn plaats. Neem een moersleutel, vooral degene die met de tafel wordt meegeleverd, om de moer los te maken en het blad perfect te positioneren. Draai nu de moer vast en zet het blad vast.

Stap 2: Het plaatsen van de riphek is een belangrijke taak om de gewenste snede te maken. Er is een hendel die gebruikt wordt om de schutting te vergrendelen. Laat hem nu los en laat de telescoop de afrastering positioneren, afhankelijk van de breedte die u nodig heeft. Om een perfecte meting te krijgen, probeert u een meetlint te gebruiken ondanks de liniaal. Het meetlint bepaalt de afstand van het hek tot de melktanden. Houd tijdens het meten rekening met de zaagsnede die moet worden weggeknipt. Dan krijgt u een perfecte meting.

Stap 3: Zet de tafelzaag aan door de stekker in het stopcontact te steken. Neem het materiaal en plaats het perfect op de tafel. Maar het moet de lijn van de riphek volgen om perfect uitgelijnd te zijn. Wacht tot het blad het volle momentum heeft. Daarna kunt u overgaan tot het aanraken van het materiaal in de richting van het blad.

Stap 4: Houd het materiaal in beide handen. Het zal ervoor zorgen dat de snede van het materiaal soepel verloopt. Maar leid het stevig vast. Zorg ervoor dat het materiaal plat op de tafel ligt. Voor de grote en dikke plank moet u beide handen gebruiken om het materiaal te geleiden. Gebruik aan het einde van het scheuren één hand. Als het materiaal lang genoeg is, voeg dan extra steun toe als een verlengstuk aan het einde van de tafel om vast te houden. Als het materiaal vlak wordt door het verlengstuk, dan maakt het snijproces het veel gemakkelijker anders zal de terugslag neiging om op te groeien.

Stap 5: Een andere manier om het materiaal vast te houden is met behulp van een duwstang. Dit zal uw hand vastzetten, vooral wanneer uw handen in de buurt van het mes zijn. Met deze stok houdt u het materiaal vast en leidt u het naar het mes. Deze stick is ook goed voor het scheuren van smalle materialen omdat een smalle scheur de kans vergroot om je hand te sluiten bij het blad, het kan zelfs enkele centimeters duren. Houd hem dus goed vast en gebruik de duwstok.

Hoe te kruisen

Kruissnede is ook een populaire en veel voorkomende snede die kan worden gedaan met behulp van een tafelzaag. De meeste mensen krijgen de verkeerde perceptie tussen scheuren en afkorten. Dus gebruiken ze een scheurhek in plaats van de meter. De meeste afkortingen worden gemaakt met het smalle materiaal. De basisformule is dat een scheurhek niet kan passen bij het materiaal dat niet lang genoeg is, maar een verstekmaat wel. Om gevaarlijke terugslag te voorkomen moet u een meter gebruiken.

Eerst en vooral moet u de stekker van de tafelzaag uit het stopcontact halen. Er is een prieel waar je het blad moet plaatsen voor afkorten en vastzetten met de moer.
Voor een afkortzaag wordt een meter gebruikt. Dus moet hij perfect uitgelijnd en onder een hoek geplaatst worden. Om dit te doen, moet u de geleider van de gradenboog afstellen. In twee standen kan dat. De ene is recht en de andere staat onder een hoek.
Neem nu het materiaal en leg het op de tafel. Lijn het uit aan de voorkant. Als je meer steun nodig hebt, gebruik dan de klemmen.
Zet nu de tafelzaag aan en laat het hout het blad aanraken nadat het blad op volle snelheid is.
Beweeg het materiaal langzaam naar voren. Wees voorzichtig met uw hand. Want uw hand komt dicht bij het blad.

Laatste woorden

Dit apparaat is veelzijdig te gebruiken en bespaart u kostbare tijd bij het zagen van het materiaal, vooral het hout en de plank. De juiste techniek is de sleutel om dit gereedschap feilloos te gebruiken. De juiste veiligheidsuitrusting, andere ondersteunende accessoires, de juiste positie van het blad en nog veel meer zaken beïnvloeden hoe u een tafelzaag het beste kunt gebruiken.

Recent Content