Hoe gebruik je een luchtcompressor?


Het leren gebruiken van een nieuw gereedschap kan voor sommigen van ons stressvol zijn, maar het leren gebruiken van een luchtcompressor is eigenlijk vrij eenvoudig. Als u niet in staat bent om een bepaalde klus te klaren omdat u niet weet hoe u een luchtcompressor moet gebruiken, kijk dan niet verder, dit artikel is precies wat u nodig hebt om u op weg te helpen.

Waarvoor kunt u een luchtcompressor gebruiken?

Luchtcompressoren kunnen thuis of in garages en vele andere werkplekken worden gebruikt om te helpen bij een groot aantal klussen. Deze omvatten:

  • Spuitschilderwerk (zie hier luchtcompressoren)
  • Elektriciteitswassers
  • Extern wassen van een huis
  • Banden oppompen

Maar hoe begin je eraan? Zorg ervoor dat u alle benodigdheden die u nodig heeft voor de klus bij de hand hebt, maak uw werkplek vrij en zorg ervoor dat u veilig kunt werken in de omgeving waar u van plan bent te gaan werken. Als al deze maatregelen zijn genomen, volgt u de volgende zes stappen op de website van Beste Gereedschappen en vindt u het gebruik van een luchtcompressor nooit meer zo ontmoedigend.

Machinecontroles

Zorg ervoor dat het een paar minuten duurt voordat u iets anders doet om uw luchtcompressor te controleren. Kijk naar alle draaiknoppen en controleer of de slang nog goed vastzit. Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar veel mensen beginnen hun doe-het-zelf project zonder dit te doen, en het kan enorme problemen veroorzaken. Als de slang niet goed is aangesloten, zal de luchtdruk te laag zijn, wat op zijn beurt schade zal veroorzaken aan zowel de verkeerd of slecht aangesloten slang als aan de luchtcompressor zelf.

Zorg er altijd voor dat de stroomschakelaar van uw luchtcompressor “uit” staat als deze buiten gebruik is, anders kan er schade en schade ontstaan aan zowel u als uw machine als aan een energiebron. Controleer of uw machine op een vlak oppervlak staat, zodat deze niet omvalt wanneer deze in gebruik is.

Voorbereiding en vermogen

De voorbereiding die u moet maken voordat u aan de slag gaat, is afhankelijk van het type luchtcompressor dat u hebt, maar over het algemeen vereisen de drie verschillende typen luchtcompressoren drie verschillende manieren van werken: gas, elektriciteit en olie. Elektrische luchtcompressoren moeten worden ingeschakeld nadat ze in het stopcontact zijn gestoken. Bij olie luchtcompressoren moet u het oliepeil controleren en bijvullen als het laag is voordat u de compressor inschakelt. Een olieluchtcompressor werkt niet goed als het oliepeil niet op het juiste niveau is, omdat de afdichtingen niet dicht genoeg zijn en de compressor oververhit raakt.

Bij gasluchtcompressoren moet u het benzinepeil controleren en indien nodig verhogen. Welk type luchtcompressor u ook heeft, vergeet niet deze te controleren, bereid hem dan voor en druk op de aan/uit-knop.

Vind de juiste druk

Als u uw machine eenmaal hebt aangezet, moet u de drukmeter aanpassen aan de druk die u nodig hebt voor de klus. De tank zal zich beginnen te vullen met lucht. Als u een kleine luchtcompressor gebruikt, zijn er twee manometers. De ene geeft de luchtdruk van de tank aan, de andere de druk als u de slang gebruikt. Dit zijn de juiste luchtdruk (PSI) en de luchtstroom (CFM). Zorg ervoor dat u de exacte druk die nodig is voor uw gereedschap weet – ze zijn allemaal iets anders.

Extra bevestiging

Wanneer de tank gevuld is met de benodigde hoeveelheid lucht, kunt u beginnen met het gebruik van de slang en het doe-het-zelf project uitvoeren. Sluit hiervoor de meter. Als u een speciale bevestiging voor de slang heeft, is het nu tijd om deze aan de punt toe te voegen. Bevestig hem stevig zodat er geen schade aan de slang, de machine of aan u wordt toegebracht terwijl u hem gebruikt.

Sluit uw luchtcompressor af en trek de stekker uit het stopcontact.

Wanneer u klaar bent met uw doe-het-zelf project, zorg er dan voor dat u de drukmeter op de luchtcompressor uitschakelt en de luchtcompressor volledig uitschakelt. Als de drukmeter is uitgeschakeld en de compressor is uitgeschakeld, is het veilig om de stekker van de compressor uit het stopcontact te halen.

Nu is het tijd om de overgebleven lucht uit de tank te laten ontsnappen en vervolgens het overdrukventiel te controleren. Het overdrukventiel geeft aan of er nog druk in de tank aanwezig is. Houd het ventiel open totdat alle lucht is vrijgekomen.

Opslag

Het is belangrijk dat u uw luchtcompressor op de juiste manier opbergt, zodat deze niet beschadigd raakt als hij niet wordt gebruikt. Zorg ervoor dat hij niet wordt opgeborgen met lucht die nog in zijn tank zit. En zorg ervoor dat hij overal waar u hem opbergt, droog is. Het is gebruikelijk dat er zich onder een luchtcompressor condensatie vormt wanneer deze zich in de opslag bevindt. Dit kan schadelijk zijn voor de luchtcompressor zelf.

Dus, om dit te voorkomen, zorg ervoor dat de lucht rond en onder de luchtcompressor kan circuleren, zodat deze droog kan blijven. Als u er niet voor zorgt dat de luchtcompressor tijdens de opslag droog blijft, zal dit de levensduur van de luchtcompressor aanzienlijk verkorten en schade en erosie veroorzaken.

Gebruik van een luchtcompressor

Het gebruik van een luchtcompressor is lang niet zo gecompliceerd als u misschien dacht. Zorg ervoor dat u alle bovenstaande stappen volgt, zodat u uw luchtcompressor veilig en effectief kunt gebruiken om uw volgende doe-het-zelf project te voltooien.

Recent Content