Hoe een kruiwagen op te bergen


Kruiwagens zijn geweldig gereedschap voor tuiniers. Ze kunnen uw tuin- en landschapsarchitectuur sterk vereenvoudigen. Als ze niet nodig zijn, kunnen ze echter een uitdaging vormen omdat ze zoveel ruimte in beslag nemen en lastig op te bergen zijn.

Als u beslist hoe u uw kruiwagen moet opbergen, bedenk dan hoe u deze kunt beschermen en tegelijkertijd toegankelijk kunt houden. Er zijn verschillende manieren om dit te bereiken. Hieronder vindt u een lijst met overwegingen over hoe u een kruiwagen moet opslaan.

Overwegingen bij de opslag
Er zijn een paar factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van het perfecte huis voor uw kruiwagen. U wilt er zeker van zijn dat u gemakkelijk bij uw gereedschap kunt komen, maar u wilt het ook buiten het bereik van kinderen houden. Kruiwagens kunnen behoorlijk zwaar zijn en u wilt niet dat het op uw kind of huisdier valt.

Water is hard voor zowel metalen als houten kruiwagens. Door vocht uit de buurt te houden van de plek waar u uw kruiwagen opbergt, kunt u de levensduur van uw kruiwagen verlengen.

U zult de kruiwagen ergens willen neerzetten waar u hem af en toe kunt controleren. Zorg ervoor dat hij niet is gevallen of vochtig is geworden.

Wandbeugel Opbergen
Een van de meest populaire manieren om kruiwagens op te slaan om ze aan de muur van een garage of schuur te monteren. Er zijn verschillende opberghaken ontworpen voor het ophangen van kruiwagens. Met een goede set kunt u de onderste lip van de kruiwagen erin zetten voordat u de bovenkant naar de bovenste beugels slingert. Wanneer u de kruiwagen moet gebruiken, kunt u het proces eenvoudig omkeren.

Sommige mensen, met name mensen met lichte kruiwagens, vinden dat ze andere soorten haken kunnen gebruiken om hun kruiwagen op te hangen. Een snelle blik op uw ijzerwarenwinkel kan u helpen bij het vinden van een betaalbare optie die voor u werkt.

Laat u niet beperken door de plaats waar de haken in uw garage staan. Als u meerdere gereedschappen wilt ophangen, monteer dan gewoon multiplex over uw gipsplaat om een groter bruikbaar oppervlak te krijgen.

Plafondopslag
Als u zich ambitieus voelt, kunt u ruimte besparen door uw kruiwagen aan het plafond te hangen. Dit gebeurt door een gat (of gaten) in de kruiwagenbak te boren. Vervolgens zet u een katrolsysteem op waarmee u de kruiwagen omhoog kunt brengen. Zorg ervoor dat u een zwaar touw gebruikt dat het gewicht kan dragen. U moet ook rekening houden met uw persoonlijke kracht en of het optillen van uw kruiwagen een haalbare optie voor u is.

Hekwerk Lijnopslag
Mensen die geen garage of schuurruimte willen innemen, kunnen hun kruiwagens buiten opbergen. Als je een houten hek hebt, heb je alleen een paar 2 x 4s, waslijn en wat schroeven nodig.

Zet er bovendien een aan beide zijden om het op zijn plaats te houden. Gebruik dan de waslijn om rechtop te blijven staan. Hoewel deze methode uw kruiwagen niet tegen alle elementen beschermt, is het een grote ruimtebesparing en erg handig.

Creëer extra ruimte
Als u vastbesloten bent om uw kruiwagen binnen op te slaan en weinig ruimte hebt, moet u misschien creatief zijn. Door meer planken en kasten toe te voegen kunt u uw beschikbare ruimte efficiënter benutten. Overweeg om uw kruiwagen ondersteboven op te bergen en er spullen onder op te bergen.

In het ergste geval kan het de moeite waard zijn om te kijken of u een opbergschuur kunt kopen om uzelf meer ruimte te geven. Het is ook mogelijk dat uw garage gemakkelijk kan worden uitgebreid met een “bump-out”. U moet een deel van uw garagemuur knock-out slaan en dan een header bouwen om uw dak te ondersteunen. Dit is iets wat het beste gedaan kan worden met de hulp van een professional.

Laatste gedachten over hoe een kruiwagen op te slaan
Om uw kruiwagen jarenlang in topconditie te houden, zult u hem goed willen voorbereiden voordat u hem voor langere tijd opbergt. Waar uw kruiwagen ook van gemaakt is, u zult hem grondig willen reinigen voordat u hem opbergt. Met metalen kruiwagens helpt dit om roestvorming te voorkomen.

Goede kruiwagens moeten ook worden gecoat met een olie om er zeker van te zijn dat ze niet corroderen. Olijfolie is een populaire keuze om ervoor te zorgen dat uw kruiwagen geen kracht verliest. Laat uw kruiwagen drogen voordat u hem wegzet.

Recent Content