Hoe een bladblazer te starten


Je hebt de tijd genomen om te investeren in een bladblazer en je bent opgewonden! Tot slot zult u in staat zijn om een seizoen te gaan zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het doorbrengen van uren buiten om te proberen bladeren te verzamelen en te verwijderen uit uw tuin die u zal blijven lastigvallen voor de komende weken! Echter, kunt u uw nieuwe wondermachine thuis alleen om te beseffen dat je niet precies weet hoe het te werken. Elektrische bladblazers en batterij aangedreven bladblazers zijn eenvoudig genoeg om erachter te komen, maar als je hebt geïnvesteerd in een gas aangedreven bladblazer, zijn er een paar dingen die je moet weten over hoe je goed te starten uw machine.

De olie/gas-verhouding is belangrijk

Gasaangedreven bladblazers hebben wat extra tijd en zorg nodig om ze goed te laten draaien. Ze hebben een speciale brandstofbalans nodig om ervoor te zorgen dat ze zonder problemen kunnen draaien. De meeste bladblazers op gas hebben een verhouding van 50:1 (2 ½ ons olie per 1 gallon gas) nodig om goed te kunnen werken. U wilt er zeker van zijn dat u dit zorgvuldig meet, omdat het toevoegen van te veel olie de bougie zou kunnen verpesten en de machine zou kunnen laten roken terwijl deze in bedrijf is.

Het soort olie dat u gebruikt is ook belangrijk. Als u een 2-takt motor gebruikt, heeft u waarschijnlijk een speciale 2-takt olie nodig. Als u een 4-takt motor gebruikt, hoeft u zich hier geen zorgen over te maken – gebruik gewoon gas zonder olie toe te voegen aan de motor.

Hoe de motor te tanken en te starten

Je begint met het mengen van je gas en je olie in een klein gasflesje als je te maken hebt met een 2-takt motor. Zorg ervoor dat u de tijd neemt om alles zorgvuldig te meten, zodat u de perfecte olie- en gasmix krijgt. Het helpt als je het blikje zachtjes schudt om de twee beter te laten mengen. Zodra dit gedaan is, giet je het mengsel langzaam in de gastank. Als je met een 4-takt motor werkt, giet je gewoon gas (zonder olie) in de brandstoftank van je bladblazer.

Open vervolgens de smoorspoel (kijk in de handleiding als je niet weet waar deze zich bevindt) en trek zes keer aan de ontstekingsbol. U zult dit langzaam moeten doen. Daarna sluit u de choke, maar laat u deze openstaan halverwege de open- en sluitmarkering.

Nu hoef je alleen nog maar aan het startkoord te trekken! Je moet dit één tot vijf keer doen om het aan de gang te krijgen. Als de motor eenmaal is gestart, laat je hem 10 tot 30 seconden draaien en zet je de chokehendel in de open stand. Als de motor afslaat (afsterft), herhaalt u dit proces en geeft u de motor tien seconden extra tijd om op te warmen voordat u de chokehendel opent.

Als u geïnteresseerd bent in het vinden van de beste bladblazer voor het geld, kunt u een kijkje nemen in onze gedetailleerde beoordeling hier.

Dat is alles wat er is! Volg dit proces zorgvuldig om de beste resultaten te garanderen en zorg voor een goede start en verzorging van uw gasgestookte bladblazer.

Recent Content