Hitachi HPT DS18DGL 18V accuboormachine Review


Hitachi HPT DS18DGL biedt een doe-het-zelf prijs aan van een Professioneel Merk

De meeste Pro-merken maken niet opzettelijk doe-het-zelf-instrumenten onder dezelfde merknaam. Maar als je bereid bent om een beetje terug in de tijd te gaan, zijn de Pro-tools van gisteren perfect geprijsd voor de doe-het-zelvers van vandaag. Dat is het kruispunt waar we de Hitachi HPT DS18DGL 18V accuboormachine tegenkomen. Deze middelgrote boormachine kwam in 2014 op de markt en toen de nieuwere producten een grote sprong voorwaarts maakten, bleef Hitachi HPT (destijds Hitachi) ze produceren met een behoorlijk zoet prijskaartje.
Hitachi HPT DS18DGL 18V accuboormachine

Bekijk de dagprijs

Resultaten

De Hitachi HPT DS18DGL 18V accuboormachine is goed geschikt voor algemene taken van huiseigenaren. Het is niet zo snel of krachtig als sommige van de “Prosumers” opties die er zijn, maar u kunt het in handen krijgen voor een veel betere prijs met een hogere kwaliteit dan de goedkope discount winkelmodellen.

Kenmerken

Aangezien de Hitachi HPT DS18DGL zich richt op waarde, is het geen verrassing om een mooie basisset te vinden. Er is een geborstelde motor met een 2-versnellingsbak, een sleutelloze klauwplaat, een 22+1 koppeling, een LED-lampje en een omkeerbare riemclip.

Vergeleken met andere doe-het-zelf boren rond hetzelfde prijspunt, is er niets mis met een functie set als deze. Als u in prijs wilt stijgen met Hitachi HPT, zult u opties zien zoals borstelloze motoren, compactere ontwerpen en een fijnere pasvorm en afwerking.

Prestaties

Koppeltest

Hitachi HPT DS18DGL koppeling
Deze Hitachi HPT accuboormachine beschikt over 400 in-lbs koppel op papier. Onze compressietestmethode geeft ons een zachte torsiewaarde en we moeten deze twee getallen niet direct met elkaar vergelijken.

De 18V DIY-klasse heeft een groot bereik van ongeveer 125 in-lbs tot 325 in-lbs zacht draaimoment in onze tests. De Hitachi HPT DS18DGL is de laagste in het assortiment met een gemiddelde van 126,8 in-lbs. Van de 8 boren die we in deze groep hebben getest, zijn er 4 binnen 5 in-lbs aan weerszijden.

Snelheidstesten

Een snelle blik op de specificaties leert ons dat Hitachi HPT dit model niet versnelt om snel te zijn. Onze no-load test geeft het 1125 RPM in hoog en 397 RPM in laag met behulp van de meegeleverde 1.3Ah batterij.
Hitachi HPT DS18DGL snelheid
Met een 3/4″ Bosch Daredevil High-Speed Auger Bit heeft de Hitachi HPT DS18DGL een gemiddeld toerental van 743 RPM. Vergeleken met de onbelastbare snelheid is dat 66%. Hoewel dat de langzaamste in zijn klasse is, zegt het rendement ons dat de motor meer te bieden heeft.

In ruil voor een 1-1/2″ Milwaukee SwitchBlade Self-Feed Bit, hebben we de snelheden nog eens gecontroleerd. Met een gemiddelde van 277 RPM en een efficiëntie van 70% is het weer de langzaamste, maar met ruimte voor grotere bits.

Performance beoordeling

Als je kijkt naar de specificaties ten opzichte van andere doe-het-zelf boren, heeft deze Hitachi HPT accuboormachine het laagste koppel en toerental. Het is geen verrassing om te zien dat hij zich zo verhoudt tot andere boren.

Maar dat zie je aan de doos. De echte vraag is of hij het werk kan doen dat je nodig hebt. Terwijl het langzamer is, is er niets mis met het vermogen van deze boormachine om gaten te boren tot 1-1/2″ en we zouden er zeker van zijn dat we het eruit halen tot 2″. Wanneer u op zoek bent naar een boormachine die huishoudelijke taken en projecten aankan, is de Hitachi HPT DS18DGL een winnaar.

Bekijk de dagprijs

Afmetingen en gewicht

Op 7,7 “hoog en 8,6” lang, je kijkt naar een vrij grote voetafdruk, dus dit is niet van plan om een keukenlade soort van boor. Plan op het opslaan van een plek op een plank of lade in uw garage in plaats daarvan.

Als het gaat om het gewicht, deze Hitachi HPT boor zit op een vrij redelijke 3,7 pond met zijn 1.3Ah accu. Het is slechts een half pond zwaarder dan de lichtste en een verre schreeuw van Ryobi’s 5,2 pond als de zwaarste.

Ondanks de lange kop balanceert het gewicht goed over het handvat. Het handvat zelf heeft Hitachi HPT’s typische ontwerp dat zeer goed naar de hand ligt. Er zit echter niet zo veel overmold omheen.

Prijs

We hebben er vanaf het begin op gezinspeeld – het is de prijs van de Hitachi HPT DS18DGL die het hele pakket de moeite waard maakt. Met twee 1.3Ah batterijen (46.8 totale Wh), de kit loopt $129 en we hebben gezien dat het zo laag als $99 op Amazonië.

Ondanks zijn lage prijs, is het nog onder Hitachi HPT’s levenslange lithium-ion hulpmiddelgarantie. Probeer dat maar eens te vinden bij een van de traditionele doe-het-zelfmerken!

Conclusie

De Hitachi HPT DS18DGL 18V accuboormachine is goed geschikt voor algemene taken van huiseigenaren. Het is niet zo snel of krachtig als sommige van de “Prosumers” opties die er zijn, maar u kunt het in handen krijgen voor een veel betere prijs met een hogere kwaliteit dan de goedkope discount winkelmodellen.

  • Hitachi HPT 18V Boorspecificaties
  • Modelnummer: DS18DGL
  • Koppel: 400 in-lbs
  • No-Load Snelheid: 0-450/1250 RPM
  • Snelheden: 2
  • Chuck Type: 1/2″ Sleutelloze
  • Koppelingsposities: 22+1
  • Gewicht: 3,7 pond
  • LED-licht: Ja
  • Laadtijd: 35 minuten

Bekijk de dagprijs

Recent Content