Elektrische vs. Gas Kettingzagen – Vermogen, Prijs, Eigenschapsvergelijking


De twee belangrijkste typen kettingzagen zijn gas- en elektrische kettingzagen en een minder belangrijk type is accu-aangedreven kettingzagen. De meeste mensen vinden het moeilijk om het beste tussen de twee te bepalen. Om uw twijfels weg te nemen, zal deze gids over de elektrische vs. gaskettingzaag de verschillen uitleggen en gebruiken om uw werk te vergemakkelijken bij de aankoop.

Een kettingzaag is een van de meest veelzijdige en draagbare elektrische gereedschappen die u vandaag de dag kunt vinden. Of u nu een huiseigenaar, houthakker of een boomgaardwerker bent, u hebt een kettingzaag nodig voor verschillende zaagtaken. Kettingzagen worden meestal ingedeeld op basis van het type motor en de lengte van het zaagblad.

Lees ook beste kettingzagen in 2020

Waarom kiezen voor een gaskettingzaag?

gas kettingzaag gebruiken
Kettingzagen op gas gebruiken benzine als hun belangrijkste brandstofbron. In vergelijking met andere soorten kettingzagen zijn gaskettingenzagen krachtiger. Nogmaals, als u ze vergelijkt met elektrische kettingzagen, zult u merken dat gas-kettingzagen de beste verhouding tussen vermogen en gewicht hebben. Dit betekent dat als u op zoek bent naar een kettingzaag die uw productiviteit of prestaties verhoogt, een gaskettingzaag het meest geschikt is.

Een ander ding is dat aangezien ze geen kabels nodig hebben, u ze overal kunt gebruiken omdat ze zeer mobiel zijn. Als u van plan bent om een kettingzaag te gebruiken in een groot terrein, zullen de gas-kettingzagen de beste zijn.

Vergeet niet dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende maten. Dit betekent dat u moet kiezen op basis van de grootte van de bomen of stammen die u van plan bent te zagen. Hun afmetingen variëren van 10-24 inch. U kunt ook gas-kettingzaag met 36 inch vinden, maar deze zijn bedoeld voor professionals.

Kettingzagen op gas zijn geschikt voor;

  • Het zagen van grote hoeveelheden brandhout
  • Vellen van bomen
  • Opruimen na een storm

Nadelen van gasgestuurde kettingzagen

Zeer zwaar – Een van de dingen die je niet leuk zal vinden aan gas kettingzagen is dat ze een beetje zwaarder zijn in vergelijking met de elektrische zaag. Dit betekent dat ze niet de beste zijn als je van plan bent ze de hele dag te gebruiken. In het geval dat u veel werk hebt, moet u regelmatig rusten bij het zagen of van plan zijn om de taak binnen enkele dagen af te ronden.

Ze zijn erg luidruchtig. U zult oorbeschermers moeten gebruiken als u ze gebruikt. U kunt een paar oorbeschermers kopen of die oorbeschermers die zijn ontworpen voor gebruik tijdens schietpartijen.

Moeilijk te beginnen Ze zijn niet gemakkelijk te beginnen omdat je verschillende stappen moet volgen om te beginnen.

Niet gemakkelijk te onderhouden – Elke keer dat u een gaskettingzaag gebruikt, moet u vuil uit het luchtfilter blijven verwijderen. U zult ook de resterende brandstof uit de motor moeten aftappen. Dit kan een zeer vervelende oefening zijn en kan uw productiviteit beïnvloeden.

Waarom kiezen voor elektrische kettingzagen met snoer?

De twee soorten elektrische kettingzagen: snoerloze en elektrische kettingzagen met snoer. Een van de grote voordelen van elektrische kettingzagen is dat ze zeer stil zijn in vergelijking met de gasaangedreven kettingzagen. Bovendien zijn ze licht van gewicht, waardoor ze zelfs geschikt zijn voor gebruik binnenshuis. Met dit gereedschap hoeft u zich nooit meer zorgen te maken over het storen van uw buren bij het uitvoeren van diverse zaagwerkzaamheden binnen de compound.

Ook hier hoeft u geen oorbeschermers te gebruiken. Door hun lichtgewicht ontwerp kunt u ze gebruiken wanneer u veel kniptaken hebt, omdat ze de vermoeidheid tot een minimum beperken. Bovendien zijn elektrische kettingzagen gemakkelijk te onderhouden omdat ze geen filter hebben dat u vaak moet schoonmaken. Het enige wat u hoeft te doen is ze na enige tijd te slijpen om hun prestaties te verbeteren.

Tot slot zijn elektrische kettingzagen zeer eenvoudig te starten. Sluit het gereedschap aan op een voedingsbron en druk op de startknop.

De nadelen van elektrische kettingzagen met snoer

Het grote nadeel van elektrische kettingzagen met snoer is dat hun draagbaarheid beperkt is. Omdat ze meestal met een snoer zijn verbonden. Je kunt ze slechts in een beperkt gebied gebruiken. U kunt echter wel een verlenging gebruiken als het snoer niet de gebieden kan bereiken die u wilt bereiken.

Hoe zit het met accu kettingzaag?

gas kettingzaag gebruiken
Het grote verschil tussen een elektrische kettingzaag met snoer en een snoerloze elektrische kettingzaag is dat, in tegenstelling tot de snoerloze elektrische kettingzagen, de snoerloze elektrische kettingzagen niet op een voedingskabel hoeven te worden aangesloten. Dit betekent dat ze zeer draagbaar zijn omdat ze op batterijen werken. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over kabels zoals wanneer u een elektrische kettingzaag gebruikt. Als ze volledig zijn opgeladen, kunt u ze ongeveer een uur gebruiken, wat voldoende is als u de struiken trimt. Als u echter veel struiken in uw tuin hebt die vaak moeten worden opgeruimd, is een snoerloze kettingzaag misschien niet de beste.

Wat de prijs betreft, zijn snoerloze kettingzagen goedkoop in vergelijking met de gaskettingzagen.

Een accukettingzaag of een kettingzaag met snoer is ideaal voor,

  • Snoeien en snoeien
  • Verwijderen van kleine takken
  • Eenvoudige doe-het-zelf projecten met snijwerk

Nadelen voor Acukettingzagen

In vergelijking met kettingzagen met snoer is snoerloos zeer draagbaar. Ze hebben echter een korte levensduur van de batterij, wat betekent dat je moet blijven opladen. Als u van plan bent om veel werk te doen, is een accukettingzaag misschien niet de beste. Ze zijn ook niet erg krachtig in vergelijking met gaskettingzagen, waardoor ze alleen geschikt zijn voor lichte projecten.

Elektrische vs. gaskettingzaag: Conclusie

Voordat u de uiteindelijke beslissing neemt over de aankoop van een elektrische kettingzaag vs. gas, is het goed om eerst te denken aan de taken die u van plan bent te doen met de machine. Als u op zoek bent naar een krachtiger zaaggereedschap, dan moet u op zoek gaan naar een gaskettingzaag. Ze zijn echter een beetje luidruchtig en zijn erg zwaar.

Dit betekent dat als u op zoek bent naar een licht zaaggereedschap, u op zoek moet gaan naar een snoerloze of een elektrische kettingzaag met snoer. Ongeacht uw keuze hopen we dat deze gids u zal helpen om de beste kettingzaag te kiezen die aan uw behoeften voldoet.

Recent Content