DEWALT DW745 Beoordeling – Is het de prijs waard?


DEWALT DW745

Bekijk de dagprijs

Voor veel nieuwkomers in de timmerindustrie is het kiezen van het juiste gereedschap een grote uitdaging. Dit was mijn ervaring, want de markt zit vol met verschillende merken en modellen die allemaal aanspraak maken op grote prestaties, maar die niet voldoen aan deze beloftes.

Daarom moest ik vertrouwen op het advies van veteranen in het vak om de juiste keuze te maken die prestaties garandeert en om waar voor mijn geld te krijgen.

Dergelijk advies was voor mij bijzonder belangrijk omdat ik een gereedschap nodig had dat een breed scala aan toepassingen op verschillende houtsoorten kon verwerken en mij het gewenste resultaat kon geven. Zo maakte ik kennis met de Dewalt DW 745 10″ tafelzaag.

Lees ook beste tafelzaag beoodeling

Aangezien ik nog steeds de meeste klussen op de werf doe, is dit werkpaard van een gereedschap handig geweest voor zijn gematigd gewicht, de overdraagbaarheid, de stofbeheersing en de algemene kwaliteit van het gereedschap.

Het is mijn metgezel geweest, waardoor ik alle klussen professioneel kan uitvoeren volgens de specificaties van de klant en de klussen op tijd kan afleveren.

Op basis van deze ervaring ben ik nu in een goede positie om dit gereedschap te adviseren en aan te bevelen aan jonge timmerlieden en andere personen met interesse in houtbewerking, met de perfecte afwerking in het achterhoofd.

Bekijk de dagprijs

DEWALT DW745 Compacte tafelzaag – Kenmerken

 • Dit gereedschap is licht van gewicht met een gewicht van slechts 45 pond, waardoor het zeer gemakkelijk te verplaatsen is op en van de Jobsite. De tafelcoating helpt de wrijving te verminderen en de gladheid te verhogen tijdens het snijden.
 • Ik hou vooral van de tandheugel- en rondselhekrails op dit gereedschap, die de afstelling van het hek soepel, nauwkeurig en snel maken. Deze tafelzaag heeft een krachtige 1850-watt motor voor hoge prestaties in verschillende toepassingen.
 • In plaats van de plastic basis die vaker wordt gebruikt, wordt dit gereedschap geleverd met een metalen rolkooi, wat de duurzaamheid ten goede komt.
 • Het heeft ook verstelbare achterste poten om te helpen bij het werken op oneffen oppervlakken. Dit gereedschap heeft een stofopvangpunt zodat u zich nooit meer zorgen hoeft te maken over vuil. De 2 1/2-inch stofzuigeraansluiting minimaliseert vuil.
 • Om het gereedschap te beschermen tegen vallen en ruwe schokken op locatie, helpt de stalen kooi de zaag te beschermen en schade te minimaliseren.

Productiedetails

Als het gaat om de wereld van de zagen, en elektrisch gereedschap in het algemeen, gaat de naam DEWALT heel ver. Sinds enkele decennia is DEWALT een van de reuzen van de draagbare tafelzagen.

Het bedrijf heeft enkele van de beste draagbare tafelzagen op de markt, wat u zou moeten geruststellen als u zijn naam op een product ziet staan.

De DEWALT DW 745 bewijst in hoge mate dat de producten van het merk sterk, betrouwbaar en duurzaam zijn. Dit alles gaat echter gepaard met een bijzonder design.

De tafelzaag heeft veel aan populariteit gewonnen in de markt, en dat is grotendeels te danken aan de 15A-koppelmotor, het 20-inch scheurvermogen en het 10-inch blad. Dit gereedschap heeft naast zijn betaalbare prijs ook veel bewonderenswaardige eigenschappen.

Gereedschapsvermogen en prestaties

De Dewalt DW 745 tafelcirkelzaag beschikt over een 15 ampères-koppelmotor die geschikt is voor de meest uiteenlopende toepassingen. Van het kloven van hardhout tot bewerkte balken en drukbehandelde planken, u kunt op dit gereedschap rekenen.

Het 10-inch blad is gebouwd om tot 3850 toeren per minuut te leveren als het niet geladen is, wat vrij goed is voor een tafelzaag van deze grootte. Dit maakt zeer zuivere zaagsneden mogelijk. Veel andere modellen leveren 4000 tot 5000 toeren per minuut, maar dit gereedschap is in het voordeel.

Dit gereedschap kan effectief kleine en middelgrote projecten uitvoeren. Dit gereedschap heeft veel koppel. Het zaagblad kan effectief een helling van 45 graden en een zaagsnede van 2,25 inch diep uitvoeren. Bij een helling van 90 graden kunt u effectief een snede van 3,13 inch bereiken.

Bekijk de dagprijs

Het ontwerp van het gereedschap

Het ontwerp bepaalt voor een groot deel hoe een product wordt gewaardeerd. Deze tool heeft een aantal leuke ontwerpkenmerken, maar ook een aantal ontwerpfouten. Het heeft een speciaal ontworpen telescopisch hek.

Dit maakt het mogelijk om materialen tot 20 inch te rippen. De telescopische afrastering zorgt ook voor een eenvoudige aanpassing aan uw werkomgeving, omdat u uw gereedschap kunt aanpassen aan uw werkruimte.

Een van de meest gewaardeerde onderdelen van het ontwerp van dit product is de mogelijkheid om aanpassingen te maken zonder gebruik te maken van gereedschap.

Dit maakt het model de moeite waard. Gezien de prijs is het ontwerp zeer bevredigend. Het is ontworpen om niet alleen professionals, maar ook amateurs te dienen, met zijn zeer eenvoudig te gebruiken attributen.

Dit model heeft ook verstelbare achterste poten om de efficiëntie op ongelijke werkoppervlakken te verhogen.

Onderhoudstips

Goede en frequente onderhoudsprocessen zorgen voor de efficiëntie en verhogen de levensduur van het product.

Ik heb mijn nieuwe eerste tafelzaag verpest door er niet goed voor te zorgen. Die ervaring leerde me het belang van onderhoud. Gelukkig heeft deze tafelzaag voor veel mensen, in tegenstelling tot veel ander gereedschap, niet veel onderhoudscontroles nodig.

Het is essentieel om wekelijks te controleren of er stof op de tafelcirkelzaag aanwezig is. Een luchtcompressor kan u hierbij helpen. Gebruik oog- en neuskapjes om uzelf te beschermen.

Als uw gereedschap ooit defect raakt, moet u alleen gecertificeerde servicecentra raadplegen om verdere schade te voorkomen. Zorg er altijd voor dat u het blad van uw tafelzaag na gebruik schoon houdt. Smeer de draaiende delen en stel de tandwielen af en toe in.

Wat goed vinden:

 • Het gereedschap is licht van gewicht.
 • Dit gereedschap heeft een vijf inch stofafzuigpoort om uw werkplek schoon te houden.
 • De veiligheidsfuncties zijn aanwezig om het risico op letsel te verminderen.
 • Gemakkelijk aan te passen riphek om de nauwkeurigheid en snelle prestaties te verbeteren.
 • Dit gereedschap is zeer krachtig en stelt u in staat om zowel kleine als middelgrote projecten aan te pakken.

Wat we niet leuk vonden:

 • De plastic bovenplaat van het gereedschap maakt het minder duurzaam.
 • De verstekmeter heeft een te grote tolerantie.
 • Het is raadzaam om oordopjes te krijgen, omdat de motor een beetje rumoerig is.
 • Dado-messen kunnen niet worden gebruikt op dit gereedschap.

Bekijk de dagprijs

Veelgestelde vragen (FAQ)

Kan een Dado-mes op dit gereedschap worden gebruikt?

Nee! Een Dado-mes kan niet gebruikt worden op de Dewalt DW 745 omdat zijn korte houder niet geschikt is voor de breedte van een Dado-mes. Het ingebouwde mes kan slechts 3/8″ tegelijk doorsnijden.

Komt de Dewalt DW 745 met een mes?

Ja, hij wordt geleverd met een mes! In tegenstelling tot sommige andere tafelzagen, hoeft u zich niet te bekommeren om het juiste blad te vinden en te kopen na de aankoop van dit gereedschap.

Hoe kan ik het blad van mijn Dewalt DW 745 effectief verlagen of verhogen?

Het enige wat u hoeft te doen is zachtjes naar het wiel onder de tafel en naast de aan/uit-schakelaar te reiken en het blad naar wens te verlagen of te verhogen.

Eindoordeel

De Dewalt DW 745 heeft een ongeëvenaarde riphek, algehele kwaliteit, hoge prestaties voor een verscheidenheid aan projecten, uitstekende draagbaarheid en een heleboel andere bewonderenswaardige eigenschappen.

Het is zeer populair op de tafelzaagmarkt. Het is geen perfect gereedschap en heeft weinig gebreken, zoals vermeld in deze review.

Deze gebreken kunnen echter grotendeels over het hoofd worden gezien, aangezien dit gereedschap u zal helpen uw werk moeiteloos te doen en weinig of geen vermoeidheid zal veroorzaken als gevolg van het lichte gewicht. Het is een geweldig hulpmiddel voor de prijs.

De Dewalt DW 745 is een geweldig gereedschap voor amateurs, slimme timmerlieden en vloerspecialisten. Als u veel kleine tot middelgrote projecten uitvoert, dan is dit gereedschap precies goed voor u.

Lees ook beste Dewalt gereedschappen

Recent Content