Dewalt DCN660N 18V Li-Ion accu afwerktacker


We hebben de afgelopen jaren een heleboel tackers gedaan. Hoewel we houden van het idee om vrij te zijn van de luchtslang en de lawaaierige compressor, lijkt het altijd alsof batterij aangedreven spijkers nog steeds niet aan de top van het spel zijn en niet kunnen concurreren met luchtnakkers. Dat is vandaag de dag echter veranderd. Ik moet zeggen dat dit de beste batterij aangedreven afwerking spijker op de markt is, hands down. Ik weet zeker dat je je afvraagt waarom.
Dewalt DCN660N 18V

Bekijk de dagprijs

Simpel, dit doet twee dingen die sommige van de andere batterij aangedreven spijkers niet hebben kunnen doen. Ten eerste is deze spijker zeer consistent. Als je eenmaal je diepte hebt ingesteld, vuurt de spijker elke keer precies dezelfde diepte af. We hebben in het verleden niet veel spijkers gezien die dat doen. Ja, dat hangt af van het feit of je een knoop of iets anders raakt. Maar meestal proberen we steeds weer in hetzelfde stuk hout te spijkeren en zoeken we gewoon naar consistentie en dat is tot nu toe zo moeilijk te vinden. De tweede reden is de looptijd. Ik heb het niet over de looptijd van de batterij, ik heb het over de looptijd tussen de vuren. Met spijkers in het verleden lijkt het erop dat je altijd zo’n 5 tot 15 spijkers snel kunt afvuren, maar dan heeft het gereedschap het moeilijk bij te houden. Deze Dewalt lijkt gewoon te gaan en te gaan zonder dat het gereedschap zelfs maar het zweet breekt. Nog een groot pluspunt. Dus laten we het over deze spijker hebben. Hoewel er veel pluspunten zijn aan dit gereedschap, zijn er ook enkele veranderingen die we graag zouden zien op het volgende model.

De nieuwe Dewalt is een 16GA 20° afwerkingsnagel die in staat is om 1-1/4″ tot 2-1/2″ nagels te bakken. Het gereedschap is vrij licht in gewicht en dat is met de bijgeleverde 2Ah batterij. U zult in staat zijn om ongeveer 800 nagels per lading te bakken, maar ook dat hangt af van het materiaal dat u gaat gebruiken. Het magazijn kan tot 100 nagels bevatten. Dit gereedschap heeft zo’n beetje alle klokken en fluitjes die je zou verwachten te vinden met een professionele nagelmachine zoals bump of sequentiële modus die zich aan de basis van de nagelmachine bevindt. We kregen geen jam, maar de kans is groot dat als je deze nagel veel gebruikt, je op een gegeven moment een jam zult ervaren. Geen zorgen, het gereedschap heeft geen gereedschap nodig om het neusstuk te openen en de jam op te ruimen. Deze heeft ook een geïntegreerde gereedschapsloze ontgrendelingshendel. De ingebouwde ledverlichting zorgt voor een goede verlichting van het werkgebied waar u uw bevestigingsmiddelen in laat zakken. Over zinken gesproken, de diepteknop is zeer eenvoudig in te stellen en te vergeten. Aangezien dit een afwerkingsnagel is, zou je verwachten dat hij een no mar tip heeft wat hij wel heeft, hij heeft zelfs een reservepunt.

Zoals u weet door de video en waar ik al over gesproken heb, hou ik van deze spijker. Het enige teleurstellende item was droog slot brand. Om een of andere reden is er in deze spijker geen droog slot ingebouwd, wat betekent dat je er echt op moet letten. Nu is dit niet zo’n grote deal, maar het zou leuk zijn om in hun gen 2 nailer verwerkt te zien. Zelfs met deze kleine fout in de nagel, hou ik echt van dit gereedschap. Het is snel, consistent, makkelijk te gebruiken en geladen met functies. Het profiel van de tool is niet zo groot als je zou verwachten. Als je op zoek bent naar een afwerkingsnagel, zou ik deze nagel zeer aanraden, zelfs als je niet in de Dewalt lijn van gereedschappen zit.

Lees ook beste nagelpistool voor 2020

Recent Content