Bladeren blazen en wat de wet zegt


Bladeren blazen en de wet

Bladblazers zijn nuttige, populaire, toegankelijke hulpmiddelen die een grote functionaliteit bieden om uw terras, tuin, stoep of oprit vrij te houden van gevallen bladeren in de herfst. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken en geweldig om uw buitenruimtes schoon en slim te houden, maar ze zijn ook erg luidruchtig, en daar komt de wet op neer.

Er zijn een aantal gebieden waar bladblazers zijn beperkt door de wet, en precies weten wat de wettelijke voorschriften rond bladblazers zijn kan een enorm verschil maken voor uw ervaring van het gebruik ervan. U wilt niet aan de verkeerde kant van de wet worden betrapt, maar die wet kan voor veel mensen verwarrend en moeilijk te volgen zijn.

Daar komt het op aan. Hier bij Beste Gereedschappen hebben we onderzoek gedaan naar het blazen van bladeren en wat de wet zegt, en hieronder vindt u de resultaten van onze uitgebreide studies. Met behulp van deze gids kunt u een sterk gevoel ontwikkelen voor wat de wet zegt over bladblazen, en ervoor zorgen dat u nooit per ongeluk de grens overschrijdt!

Wat zijn bladblazers?

Bladblazers zijn gewone tuingereedschappen, ook wel “blazers” genoemd. Ze werken op een vrij eenvoudige manier, met behulp van een krachtige ventilator om lucht aan te zuigen van een kant en deze met zeer hoge snelheid uit een straal aan de voorkant van het gereedschap te dwingen. Deze luchtstraal is relatief krachtig en kan worden gebruikt om gevallen bladeren opzij te blazen om zo snel en efficiënt mogelijk gebieden te ontruimen. Dit gereedschap kan op dezelfde manier worden gebruikt als gewone tuinharken, maar bladblazers werken veel sneller en helpen u om uw tuin veel sneller op te ruimen dan zonder elektrisch gereedschap.

hoe werken bladblazers

Bladblazers zijn er in verschillende maten en stijlen, waaronder in de bladblazers met opvangzak, handgereedschap of grotere apparaten op wielen. In het algemeen zijn de kleinere opties meer dan voldoende voor thuisgebruik, maar de grotere modellen zijn beter voor het effectief vrijhouden van grotere oppervlakken. Ze zijn echter veel duurder en over het algemeen luider te bedienen, en daarom kan de wet ze wel eens op een andere manier afdekken.

Waarom zijn bladblazers beperkt?

De grootste reden waarom bladblazers op welke manier dan ook worden beperkt, is omdat ze erg luidruchtig zijn. Dit is met name relevant voor gasblowers, omdat hun motoren veel krachtiger zijn en veel luider lopen. Het geluid van deze elektrische gereedschappen kan zeer storend en vervelend zijn voor mensen die zich thuis ontspannen of buiten op hun erf zijn. Klachten over het lawaai zijn al vaak genoeg geweest dat er overheidsmaatregelen zijn genomen.

Veel steden hebben geluidsbeperkingen ingesteld om het decibelniveau te beheersen dat bladblazers mogen uitsteken. De meeste gasaangedreven blazers produceren ongeveer 75 decibel geluid op een afstand van ongeveer 50 voet, en veel steden plaatsen een maximaal toegestane geluidsdrempel van 60 decibel op elektrisch gereedschap. Dat betekent dat veel mensen hun gasaangedreven bladblazers opgeven ten gunste van elektrische bladblazers, die veel stiller zijn. Het is nog steeds luidruchtig gereedschap, maar niet zo luid als gasaangedreven bladblazers. De meeste steden staan nog steeds toe dat elektrische bladblazers worden gebruikt, maar leggen beperkingen op aan het tijdstip waarop ze kunnen worden gebruikt.

10 beste bladlazers beoordeling

Gasaangedreven bladblazers zijn ook zeer vervuilend en hebben een grote invloed op de luchtkwaliteit en de uitstoot. Studies hebben aangetoond dat de dampen die door een enkele bladblazer worden geproduceerd meer vervuiling veroorzaken dan de uitstoot van meer dan 10 auto’s! Regelmatige blootstelling aan bladblazerdampen op gas kan giftig zijn en een grote impact hebben op uw gezondheid.

Elektrische bladblazers

Er zijn niet veel steden in België die bladblazers volledig verbieden, maar dat aantal zou in de toekomst wel eens kunnen stijgen. Deze hulpmiddelen zijn luidruchtig, ontwrichtend en hebben een aanzienlijke impact op zowel de gezondheid als het milieu, en het beperken van het gebruik ervan lijkt steeds meer op een goed idee. Zelfs als er geen beperkingen zijn op het gebruik van bladblazers in uw stad, kunt u overwegen om over te stappen op een elektrische blazer of gewoon handgereedschap te gebruiken in plaats van elektrisch gereedschap. Deze opties zijn veel milieuvriendelijker dan bladblazers op gas, veel minder storend voor het leven thuis van uw buren en aanzienlijk minder schadelijk voor uw gezondheid op de lange termijn als u ze regelmatig gebruikt.

Van wie zijn de bladeren?

Dit is het andere gebied waar bladblazers en de wet een beetje ingewikkeld worden. Als er bladeren van de boom van uw buurman op uw gazon vallen, wie is dan verantwoordelijk voor deze bladeren? Als uw buurman een bladblazer gebruikt om zijn bladeren en ander afval op uw eigendom te blazen, is dat dan tegen de wet? Laten we eens kijken wat de wet hier zegt. Het is ingewikkeld, verwarrend en vol grijze gebieden die het alleen maar moeilijker maken om een antwoord te vinden, maar we hebben het beste gedaan wat we kunnen en we hebben een inleiding samengesteld over hoe het allemaal werkt.

Als er bladeren uit de boom van je buurman in je eigendom vallen, is de wet verrassend duidelijk. Wanneer bladeren op uw eigendom vallen, zelfs als de boom waar ze vandaan komen op een ander eigendom ligt, zijn die bladeren uw probleem. De wet beschouwt bladeren over het algemeen als een “natuurproduct”, en daarom is uw buurman die eigenaar is van de boom niet verantwoordelijk voor hen, zelfs als ze een puinhoop maken of uw riolering verstoppen. Zodra die bladeren zijn gevallen, is het aan u om zich te ontdoen van hen.

Het verplaatsen van bladeren van de ene naar de andere woning is echter een ingewikkelder situatie. Als uw buurman actief op uw eigendom loopt om daar bladeren te dumpen, dan kunt u overwegen dat u op verboden terrein komt. Maar als ze gewoon op hun eigen terrein staan en een bladblazer gebruiken om dode bladeren op uw terrein te dumpen, dan is dat geen overtreding. Het is een ingewikkeld grijs gebied dat misschien wat duidelijker wordt gedefinieerd door uw lokale staatswetten of gemeentelijke codes, maar er is geen algemene wet die dit dekt.

Het wegblazen van uw eigendommen en de straat op gaan is weer een andere zaak. Als je bladeren op straat blaast, kunnen ze de waterafvoer verstoppen en problemen veroorzaken voor de stad. Om dat te voorkomen, hebben veel steden gemeentelijke codes uitgevaardigd om deze specifieke actie te dekken. In veel steden mogen bladblazers geen bladeren in de openbare ruimte blazen. Dit wordt beschouwd als illegaal storten en kan zware boetes met zich meebrengen. Afhankelijk van uw locatie kan dit oplopen tot een boete van €500 of een gevangenisstraf van 6 maanden.

bladblazer beoordeling

Het andere ding om te overwegen is een eenvoudige kwestie van etiquette. Als u erover denkt om uw bladeren in de tuin van uw buurman te blazen, denk dan aan uw relatie met uw buurman! Wat de wet ook zegt, het zal uw buurman waarschijnlijk ergeren. Als de bladeren eenmaal in uw tuin liggen, zijn ze uw probleem. Passief agressief blazen over het hek naar je buurman is niet van plan om iets goeds te doen voor je relatie, en kan leiden tot allerlei problemen!

Conclusie

De wetten die het gebruik van bladblazers regelen, verschillen sterk van staat tot staat. Aangezien er geen nationale wet is die ze dekt, zal de specifieke regelgeving die van invloed is op u afhankelijk zijn van waar u toevallig woont. Als u zich echter afvraagt of u een nieuwe bladblazer wilt kopen, dan is het een goed idee om een elektrische eenheid te kopen in plaats van een bladblazer op gas, omdat elektrische eenheden in de meeste gebieden eerder worden toegestaan en minder snel door toekomstige wetten worden beperkt.

De wetten en etiquette die het blazen van bladeren regelen zijn ingewikkelder, maar in het algemeen moet u het gewoon als een kwestie van gezond verstand beschouwen. Wat de wet ook zegt over het mogen blazen van bladeren, probeer niemand die in de buurt woont van streek te maken!

Hopelijk heeft onze gids een goed uitgangspunt voor het begrijpen van bladblazers en wat de wet zegt. U moet echter altijd de lokale wetten en voorschriften controleren, want er kan veel variatie zijn tussen staten en steden als het gaat om bladblazerswetten!

Recent Content